08.01.06
12:52
500 г пилешко филе
100 г уиски
4 чушки
3 моркова
1 краставица
1 яйце
буркан китайски (екзотични) гъби
соев сос
10 с. л. фъстъчено олио
1. Месото се нарязва на тънки ивички и се маринова за 2 часа в уискито. В уок (дълбок тиган) се сипват 3 с. л. олио и месото се пържи 3-4 минути на силен огън.
2. Месото се изважда, в тигана се добавят 2 с. л. олио и в него за 3 минути се пържат нарязани на ивички чушки.
3. По същия начин се пържат морковите (на лентички), след това краставицата, накрая за минута се запържват гъбите. От яйцето се пържи омлет, нарязва се на ивички и се поставя при зеленчуците. Ястието се подправя с босилек и соев сос. Сервира се с гарнитура от сварен ориз.
08.01.06
13:17
#2
emi 8) :roll: