Какво ще кажете за това НВД?

10.12.05
10:41

Закуска - 7:00часа
200гр. Извара
Втора Закуска - 1час и половина след тренировка
4 цели яйца
2-3 филии хляб(пълнозърнест)
някакъв плод(портокали,ябълки,банани)
1 кофичка кисело мляко
Обяд - 13:00часа
200гр. пилешки гърди или бонфиле
салата от краставици и домати или някакви други зеленчуци
Следобедна закуска - 16:00часа
Сандвич
Вечеря - 20:00часа
200гр. извара /200гр. пилешки гърди

Тренировката ще бъде 30-40мин кардио и към 1час силова тренировка.
По принцип знам, че трябва да се тренира на гладно.
Дали ще има проблем ако преди тренировката се изяде 200гр. извара.
Все пак тя поддържа мускулите.
По принцип няма много белтъчини в диетата, защото целта на трениращия е повече да свали излишните килограми, а не толкова да орелефява мускулатурата.

TG

10.12.05
16:09

[quote author=“BabaVanga”]Закуска - 7:00часа
200гр. Извара
Втора Закуска - 1час и половина след тренировка
4 цели яйца
някакъв плод(портокали,ябълки,банани)
1 кофичка кисело мляко
Обяд - 13:00часа
200гр. пилешки гърди или бонфиле
Следобедна закуска - 16:00часа
Сандвич
Вечеря - 20:00часа
200гр. извара /200гр. пилешки гърди

Тренировката ще бъде 30-40мин кардио и към 1час силова тренировка.
По принцип знам, че трябва да се тренира на гладно.
Дали ще има проблем ако преди тренировката се изяде 200гр. извара.
Все пак тя поддържа мускулите.
По принцип няма много белтъчини в диетата, защото целта на трениращия е повече да свали излишните килограми, а не толкова да орелефява мускулатурата.

според мен е добре

10.12.05
16:55

[quote author=“BabaVanga”] защото целта на трениращия е повече да свали излишните килограми, а не толкова да орелефява мускулатурата.

Дали е добре ще кажем след като дадеш повече инфо за трениращия възраст,килограми и височина, да се сметнат нужните Б/М/В  :wink:

11.12.05
11:46

Ами да забравих да кажа, че става въпрос за момче към 80кг.(може и повече), висок 175см и е на 16години.
Няма никакъв стаж в залата.
По принцип смятам че белтъчини му стигат, но не знам дали въглехидратите не са в повече.

12.12.05
15:47

Даи малко разделно хранене бе пич, яйца, хляб, плод и кисело мляко на едно яадене!! Като цяло е грешно, к мл. след тренировка не се препоръчва, покачва на млечната киселина в мускула или нещо такова. Всеки ден по 4 яйца не препоръчвам на никой, а ако се яадат по добре да е вечер, яйчния протеин е по бавен и най-добре без жълтъка.
Вместо тея 4-6 филии хляб да си хапне малко сварен ориз или картофи, грах, леща, боб да ги сменя за разнообразие.
А и с това пилешко не знам вече, аз пилешки гърди не искам да виждам, сига в месото няма видими сланини няма да е чак такъв проблем!
Аз бих му препоръчал да направи първо малко мускулна маса, да тренира през ден да си яде нормално (студените зимни месеци са удобни за това), и след 4-5 месеца като придобие малко опит и изгради маса тогава да отслабва! Мускулите горят мазнини!!! А и като почне да тренира ще се изчисти и без диета, 20-30 мин кардио след тренировка си остават.
Успех!!!

12.12.05
21:21

Братле извинявай ама си написал големи глупости.
На кой му трябва да яде разделно бе.
Т’ва са глупости.
К’во пречи да яде яйца сутрин,всеки яде яйца сутрин.
Какво значение дали ще яде хляб(говоря за пълнозърнест) или ориз и картофи.Все едно и също е.
А за какви мазнини ми говориш в пилешките гърди не знам!!!
Са човека е решил да сваля мазнини.Твоя съвет да качва маса е в разрез с темата.
Надявам се някой по компетентен да се изкаже.

13.12.05
14:13

[quote author=“BabaVanga”]Братле извинявай ама си написал големи глупости.
Т’ва са глупости.
Какво значение дали ще яде хляб(говоря за пълнозърнест) или ориз и картофи.Все едно и също е.
Са човека е решил да сваля мазнини.Твоя съвет да качва маса е в разрез с темата.

След това ти мнение просто не знам кой говори глупости!!! първо вобще не си си направил труда да разбереш какво съм написал. Ако беше малко по компетентен щеше да знаеш че разделното хранене е в основата на всяка диета. Неща от сорта на “хляб(говоря за пълнозърнест) или ориз и картофи. Все едно и също е.” просто са под всякаква критика!!! Може всичките да имат в голям процент сложни въглехидрати, но определено не е едно и също. А и не говоря за мазнините в пилешкото (ама кой да чете), а за мазнините в другото месо, телешко, агнешко та дори и свинско, те няма да ти развалят диетата, стига да не се прекалява разбира се. Това са съвети как да си разнообрази менюто, защтото това което си го предложил е ок ама за 1, 2 дена, какво секи ден ли това ще яде ?!?
За яицата отново ще повторя, че не е хубаво да се яадат всеки ден, особено жълтъка, а и протеина от яицата се разгражда бавно, поради което е добре да се приема преди лягане за да имат мускулите хана през цялата нощ! След тренировка ти трябва бърз протеин (сурватъчен) или директно аминокиселини!
А това за качването на маса е просто съвет, отслабването след това ще му е по лесно!!!
Стана ли ясно????

13.12.05
19:33

Кой те излъга че протеина от яйцата се разгражда бавно, да допълня че това е най близкия по състав протеин дето се изисква от тялото

Ако го сравняваш със суроватъчния естествено че суроватката ще е по бърза

14.12.05
09:42

[quote author=“Heavyweight”][quote author=“BabaVanga”]Братле извинявай ама си написал големи глупости.
Т’ва са глупости.

След това ти мнение просто не знам кой говори глупости!!! първо вобще не си си направил труда да разбереш какво съм написал. Ако беше малко по компетентен щеше да знаеш че разделното хранене е в основата на всяка диета. Неща от сорта на “хляб(говоря за пълнозърнест) или ориз и картофи. Все едно и също е.” просто са под всякаква критика!!! Може всичките да имат в голям процент сложни въглехидрати, но определено не е едно и също. А и не говоря за мазнините в пилешкото (ама кой да чете), а за мазнините в другото месо, телешко, агнешко та дори и свинско, те няма да ти развалят диетата, стига да не се прекалява разбира се. Това са съвети как да си разнообрази менюто, защтото това което си го предложил е ок ама за 1, 2 дена, какво секи ден ли това ще яде ?!?
За яицата отново ще повторя, че не е хубаво да се яадат всеки ден, особено жълтъка, а и протеина от яицата се разгражда бавно, поради което е добре да се приема преди лягане за да имат мускулите хана през цялата нощ! След тренировка ти трябва бърз протеин (сурватъчен) или директно аминокиселини!
А това за качването на маса е просто съвет, отслабването след това ще му е по лесно!!!
Стана ли ясно????

Ми виж са дали ше яде 2-3 филии хляб или ориз или картофи няма значение!!!
Astor ти каза, че яйцата се разграждат бързо.Аз също знам че белтъчините в тях са на първо място по хранителна стойност, защото  в тях белтъчините са с аминокиселинен състав.
И пак не си написал за какво ми е разделно хранене.
Първата ми диета ми я направи една жена - Валя Жекова - тя подготвя културисти за състезания и по принцип е доста известна.
В нейната диета нямаше разделно хранене.

14.12.05
12:14

Аха нямало е разделно хранене, така си мислиш ти ... хаиде постни я тая диета да я видим?!? И какво бухал си на едно яадене, яйца, кисело мляко, плод и хляб ли? извиняваи, ама човек с по слаб стомах ще има мн проблеми след такова хранене!!!
“...защото в тях белтъчините са с аминокиселинен състав.” - а протеина в месото, млякото с какъв състав е според теб? Вярно е че в яйчния белтък се съдържат най-много от 6-те незаменими аминокиселини. Но е факт, че от всички протеини които се извличат като хранителни добавки след Соевия, яйчния се усвоява от организма най-бавно (това твърдение е от повече от няколко източника).
За хляба не виждам какво толкова се палиш, просто дадох съвет как да разнообрази диетата, същото и с месото! Повтарям тази НВД която си написал по горе е добра за 1-2 дена, не вярвам да има човек който да издържи повече, а и дори да има ще се мъчи излишно.

14.12.05
20:22

Не съм съгласен с теб.Нека някой друг компетентен да изкаже мнение по въпроса и ше видиме.
Диетата беше:
ЗАКУСКА
Овесени ядки
Някакъв плод
3-4 яйца
чай/кафе
вода
2ра ЗАКУСКА
Протеинов шейк
ОБЯД
200гр. пилешки гърди
салата
картофи/ориз
СЛЕДОБЯД
същото като на ОБЯД
ВЕЧЕРЯ
Същото като на ОБЯД само без картофите.
Картофите могат да се заместят с боб,грах,леща,соя и др.
Пилешките гърди могат да се заместят с телешко или риба.

15.12.05
00:44

[quote author=“Heavyweight”]Като цяло е грешно, к мл. след тренировка не се препоръчва, покачва на млечната киселина в мускула или нещо такова. !

би ли  обяснил кво разбираш под разделно хранене и тоя феномен по горе как се получава ?!?

18.12.05
12:19

[quote author=“x_3_mar”][quote author=“Heavyweight”]Като цяло е грешно, к мл. след тренировка не се препоръчва, покачва на млечната киселина в мускула или нещо такова. !

би ли  обяснил кво разбираш под разделно хранене и тоя феномен по горе как се получава ?!?

Има цяла книга за Разделното хранене!!!
http://www.bb-team.org/nutrition/000619.php - ето ти още малко за това. Не казвам, че ще отсабнеш от него, въпреки че имам познати който с разделно хранене стопиха доста мазнини, но дори и да не е от това, повишава тонуса, по вързото храносмилане дава възможност да си по подвижен и продуктивен през деня, а хората с по слаб стомах могат да си подобрят състоянието значително.
А тоя “феномен” го четох в  сп. “МиФ” ако го намеря ще ти дам брой и страница да си го прочетеш.

18.12.05
22:06

[quote author=“Heavyweight”]Аха нямало е разделно хранене, така си мислиш ти ... хаиде постни я тая диета да я видим?!? И какво бухал си на едно яадене, яйца, кисело мляко, плод и хляб ли? извиняваи, ама човек с по слаб стомах ще има мн проблеми след такова хранене!!!
“...защото в тях белтъчините са с аминокиселинен състав.” - а протеина в месото, млякото с какъв състав е според теб? Вярно е че в яйчния белтък се съдържат най-много от 6-те незаменими аминокиселини. Но е факт, че от всички протеини които се извличат като хранителни добавки след Соевия, яйчния се усвоява от организма най-бавно (това твърдение е от повече от няколко източника).
За хляба не виждам какво толкова се палиш, просто дадох съвет как да разнообрази диетата, същото и с месото! Повтарям тази НВД която си написал по горе е добра за 1-2 дена, не вярвам да има човек който да издържи повече, а и дори да има ще се мъчи излишно.

Почти на 98% съгласен !!!

[quote author=“Heavyweight”]Като цяло е грешно, к мл. след тренировка не се препоръчва, покачва на млечната киселина в мускула или нещо такова. !

Не съм съгласен с това твърдение.(очаквайте след малко инфо по въпроса)

Разделното хранене му е мамата на отслабването + кардио и фитнес.
Имам една приятелка която е диетоложка и тя сподели мнението ми отностно разделното хранене.Диетата която BabaVanga е дал е добра,но стига само за 1 седмица.Просто нестава да ядеш само това.Трябва разнообразие в менюто.

19.12.05
09:36

[quote author=“Heavyweight”][quote author=“x_3_mar”][quote author=“Heavyweight”]Като цяло е грешно, к мл. след тренировка не се препоръчва, покачва на млечната киселина в мускула или нещо такова. !

Има цяла книга за Разделното хранене!!!
http://www.bb-team.org/nutrition/000619.php - ето ти още малко за това. Не казвам, че ще отсабнеш от него, въпреки че имам познати който с разделно хранене стопиха доста мазнини, но дори и да не е от това, повишава тонуса, по вързото храносмилане дава възможност да си по подвижен и продуктивен през деня, а хората с по слаб стомах могат да си подобрят състоянието значително.
А тоя “феномен” го четох в  сп. “МиФ” ако го намеря ще ти дам брой и страница да си го прочетеш.

Цитат от тази статия,която изглежда аз съм си направил труда да прочета преди доста време, но явно ти не си.

Отслабва ли се от разделното хранене?
Не! Причината за понижаването на процента подкожни мазнини е основан на разлика между изразходваните в ежедневието калории и приетите с храната калории. След като не се отслабва, защо постоянно се препоръчва за това? Причината е чисто психологическа. Обикновено при разделното хранене, ястията имат обща намалена калоричност, както и голям процент вода. Автори на книги с рецепти за разделен тип хранене, се насочват основно към ястия богати на зеленчуци, т.е. ястия със засищащ ефект и ниска калоричност. Това е причината хората да мислят, че от разделно хранене се отслабва. Отслабването в този случай е заради калориен дефицит, а не заради разделния прием на храните.

Тоест отслабва се не от разделното хранене ами заради калорийния дефицит.
И друго, на мен ми е много по-вкусно да ям месо с картофи отколкото отделно и мога да изям много повече отколкото отделно.
Няма смисъл от разделното хранене!!!

19.12.05
09:38

И пак никой не ми отговори ще има ли проблем ако преди кардиото се яде 200гр. извара???

19.12.05
12:56

[quote author=“BabaVanga”]И пак никой не ми отговори ще има ли проблем ако преди кардиото се яде 200гр. извара???

Ми няма ли да е най-добре да я приема след кардиото.Нали най-доброто кадио е на гладен стомах.Моя съвет е да хапне някакъв плод преди кардиото.Нещо по свежарско като портокал например.
В режима който си направил не ми харесва само 4-те яйца дето трябва да изяжда.Това е прекалено много.

20.12.05
10:21

Ми аз мислех че ше е добре 200гр. извара преди кардиото за да поддържа мускулатурата.Мисля, че няма да се използва като енергия и затова няма да пречи ама не съм сигурен и затова питам.
А за 4-те яйца може би наистина са много.То моя приятел също каза че са му много 4 яйца и че имал алергия.

20.12.05
18:49

Аз мисля че може да яде извара преди тренировка! само че ефекта ще е по слаб, кардиото се прави сутрин на гладно за да е възможно най-ниско нивото на гликоген, и така всяка секунда от тренировката горим мазнини за енергия. Вярно е, че протеина от изварата ще пази ММ, но ще даде и някаква енергия, аз до колкото разбрах иска да отслабва, не толкова да орелефява.

21.12.05
09:18

Е да предимно иска да отслабва, но все пак ако може да се получат и двете ще е по-доволен предполагам.

22.12.05
19:11

Здравейте френдове. Виждам, че спора, който водите е доста ожесточен, но в крайна сметка трябва първо да се замислите върху състава на двете диети, които е написал BabaVanga. Не знам въобще какво спорите при положение, че и двата хранителни режима са напълно в разрез с принципите на НВД. Като за начало се замислете за прекаленото количество въглехидрати, плодовете, липсата на зеленчуци и ядки...
Това, което си написал може да е всички друго, но не и НВД диета.
По-здрави!

22.12.05
20:54

[quote author=“MandalaY”]Здравейте френдове. Виждам, че спора, който водите е доста ожесточен, но в крайна сметка трябва първо да се замислите върху състава на двете диети, които е написал BabaVanga. Не знам въобще какво спорите при положение, че и двата хранителни режима са напълно в разрез с принципите на НВД. Като за начало се замислете за прекаленото количество въглехидрати, плодовете, липсата на зеленчуци и ядки...
По-здрави!

Аиде сега пък ново 20…. въглехидратите са му основно от 2-3 филии пълнозърнест хляб, 1 плод и сандвич .... НВД не означава да ги изключиш напълно, зеленчуци има 2 пъти през деня .. теб май те е домързяло да прочетеш....

23.12.05
08:50

Второте не е НВД и не съм казвал, че е НВД.

06.01.06
20:08

MandalaY написа:
Здравейте френдове. Виждам, че спора, който водите е доста ожесточен, но в крайна сметка трябва първо да се замислите върху състава на двете диети, които е написал BabaVanga. Не знам въобще какво спорите при положение, че и двата хранителни режима са напълно в разрез с принципите на НВД. Като за начало се замислете за прекаленото количество въглехидрати, плодовете, липсата на зеленчуци и ядки...
По-здрави!

Аиде сега пък ново 20…. въглехидратите са му основно от 2-3 филии пълнозърнест хляб, 1 плод и сандвич .... НВД не означава да ги изключиш напълно, зеленчуци има 2 пъти през деня .. теб май те е домързяло да прочетеш....

Да, определено НВД не изключва напълно приема на въгледхидрати, но е смешно да ми говориш, че имало някакви си 6 филии хляб на ден + един сандвич...представям си кво е ял тоя човек като не е на НВД...

Да не говорим пък за плодовете, които принципно не влизат в храните, които могат да се консумират по време на НВД. Препоръчват се само някои плодове, които не са сред изброението тук.

08.01.06
15:05

Момче 6 филии хляб при това пълнозърнест не е абсолютно нищо.
А сандвича е неизбежен щото друго в училище няма.Но като се има предвид че в тоя сандвич има картофи,месо и разни зеленчуци(богати на фибри), това забавя разграждането на храната и намалява образуването на мазнини.Така че този сандвич не е голям проблем.
Може би само плодовете са проблем.Но реших, че от 1-2 ябълки на ден примерно няма да му стане нищо.Ако яде плодовете сутрин те няма да се превърнат в мазнини тъй като тялото си е изчерпало запасите от чернодробен гликоген и може да презареди.И не на последно място има доста витамини,които определено ще са му необходими.
И все пак тренировките са доста тежки.Трябва да тренирава всеки ден и затова съм предвидил да има малко повече храна, за да има и енергия.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1