08.01.06
15:38
Абе гледам да не си лягам по късно от 23:00 часа но като си легна се въртя цяла вечер и немога да спа като хората ! Чудя се това дали не е от храната защото към 20:30 ям една пилешка пържола с няква салата или само пържола и след 2часа пия 30гр. Про Голд тва дали е от протеина че немога да заспя да се събира твърде много за кратко време ??? Или просто щото като немога да заспя нали се въртя до 2 , 3 часа , и съответно заспивам към 1:00 или 2:00 часа и на стуринта ставам 7:00 или наи късно 8:00 пия си геинера ям си закуската и щото ми се спи супер много лягам и спя още 2-3часа защото се чувствам уморен ??? тва ми се случи като почна ваканцията нали аз съм ученик , но си спомням преди за кратко време пак ми се беше случвало ???
Може да има стотици причини за проблемите със съня ти, включително безумни от рода на лош матрак. Про Голд не може да бъде причина за тях, напротив принципно някои от аминокиселините съдържащи се в него би трябвало да помагат да заспиваш по-лесно.
По принцип не би трябвало и пилешката пържола да е проблем, но опитай с нещо несъдържащо мазнини, може мастния ти метаболизъм да е много забавен, а разграждането на мазнините може да предизвика проблеми със съня, на мен ми се случва ако прекаля със свинското.
Пробвай за няколко дена/седмици да не гледаш телевизия, час-час и половина преди лягане вземи някоя книга и почети, ако книгата е скучна още по-добре :D, това на мен ми помага най-много да вляза в ритъм. Избягвай много кофеин, алкохол, цигари. Пробвай с едно обезмаслено /0,1%/ мляко половин час преди лягане, млякото съдържа триптофан, който е прекурсор на серотонина и мелатонина. Купи си по-силен витаминен продукт от този който използваш в момента, сега е зимен период и е възможно да изпитваш недостиг на някои витамини /примерно B6, B12/, минерали /цинк и др./, които да водят до проблемите със съня-
Недей да спиш сутрин пак след като се събудиш, за да влезе огранизма ти в ритъм.
Ако проблемите ти със съня продължат, можеш да опиташ с хранителни добавки. L-trypthophan, L-theanine, L-tyrosine, 5-HTP, Phenibut са добри и безвредни добавки, но не знам дали се продават в БГ. Мелатонинът също е добър избор за няколко седмици/месеца, той регулира дневните и сезонните ритми в организма, също така е добър мозъчен антиоксидант. Можеш да го намериш в БГ в магазините за хранителни добавки, чух реклама, че АДИФАРМА вече произвежда и БГ продукт. ZMA също е опция, която можеш да обсъдиш.
Имах същия проблем пред 2-3 месеца. Дължи се общо казано на стрес, Мелатонин Адифарм действа много добре. Абсолютно безвреден е, няма странични ефекти и пристрастяване. Това е регулатор на хормона, който управлява човешкия биологичен часовник ‘мелатонин’. Под влияние на различни външни вактори и стрес неговото отделяне от мозъка се нарушава и затова не можем да заспиваме и спим добре. Пие се по една таблетка преди лягане.
След няколко седмици съня се нормализира и може да спреш приема.
Ами много ви благодаря за мненията особенно на Парс ! Така тая седмица още няма да прибарзвам да зимам някои от тея добавки не че си мисля че ще ми стане нещо просто нали трагнах на даскало и като ставам по рано се някак си трябва да заспивам ;-), ще гледам да гледам по малко ТВ както каза , преди лягане про голд-а го пия в 100гр. прясно мляко Меггле 1,5% масленост тва не ми се вярва да е голям проблем 1.5гр. мазнина (нали така ? ) ше видим как ще е таз вичер ! Ае вече стана време за лягане лека !!!
И значи ЗМА-то ще помогне таи ли ??? Между другото нали уж дига и нивото на тестостерона дали ще има фаида от ЗМА и маса да кача пък същевременно да го зимам за проблема с спането докат заспа се вартя около час !!!
Защо не опиташ, да гледаш новините в 22.00, заедно с две по петдесет хубава ракия и салатка от марули със зехтин, репички и маслинки?
Това на майтап. Не, че не го правя. Абе нали ходиш на училище? Амии пробвай се към 21.30, колко задачи можеш да решиш, на едно сядане. Суит дриймс.
Поздрави!
Кви задачи бе човек аз на тва даскало кога ида кога не ида, сигурно от 14-15предмета ми се очертават 10-на 2-ки тва още не се знае ама тои ше са чуии :-) !
Аре някои да каже за ЗМА - то ше помогне ли ?? също така за маса ??
12.01.06
23:26
аз не мога да спя като не съм ходил на тренировка, защото няма от какво да съм изморен:)