Корекция на тренировъчния ми стак

09.05.15
00:32

Здравейте. Нека започна с малко лична информация. На 25 години съм, 183 см висок, ~80кг, обичам кучетата и дългите разходки по плажа... разсеях се. Тренирам по-сериозно от 10-тина месеца. 3-4-5 пъти седмично в залата (понякога пропускам краката). Смятам че се храня правилно- избягвам прекалената консумация на въглехидрати и наситени мазнини. Ям предимно пилешко/телешко, ориз и зеленчуци. Като добавки засега взимам суроватка- 30гр след тренировка, 30гр. казеин преди лягане (въпреки че понякога го пропускам, защото е отвратителен). Доскоро взимах креатин-монохидрат, от който в момента се чистя и ще подновя приема на 20 този месец. Всичко дотук е на Pure Nutrition. Преди няколко дни започнах азотен буустър- добрият, стар Jack3d. Въпросът ми е, ще бъде ли прекалено много, ако започна някакви BCAA? Гледам че доста ги хвалят. По принцип съм чел доста неща за всичко, което взимам, но темите за цели стакове не са много. Не искам да си създавам проблеми за черния дроп. Нямам заболявания. Също така употребявам алкохол- социално. Благодаря ви предварително.

Не виждам защо се насилваш да приемаш нещо, след като не ти харесва.
Спокойно може да се навечеряш с хубава и вкусна храна. Мускулите ти няма да изчезнат, ако не пиеш казеин непосредствено преди лягане. :)
На първо място е храната, след което може да мислиш за добавките.
Колкото до BCAA - прочети тази статия.
Обърни внимание и на тези съвети.

Пиши след това, ако все още имаш въпроси. :)

15.05.15
19:03

Мне, всичко е ясно. Тренирам след работа, дотогава съм ял поне 2-3 пъти, тренировките ми са под 60 мин. Значи протеинът ми е достатъчен. Бях чел тези, но сега ги осмислих в този контекст. Благодаря за помощта :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1