08.01.06
11:46
Първо искам да се извиня за ЛАТИНИЦАТА - просто копмутера ми няма кирилица към момента, но ще е добре да проявите търпение за редовете по -долу. 1. За съжаление смятам че твърде много внимание отделяте на чисто комерсиалният ефект от бодибилдинг. Макар и разбираем това е един не до там полезен навик. Бих излкал на страниците на и да намеря повече материали относно, според мен най-важният - здравнят аспект на спорта!!! И без това българите се топим, нека поне тя които оставаме да сме здрави. Има ли място бодидилдинга в тази схема? И най вече как се отразява на работата на сърцето и вътрешните органи?. Може ли да помогне при лечение на заболявания и/или тяхната профилактика? Мисля че ако вмъкнете редовна рубрика на тази тема във вашето списание, в която да помествате доказани резултати от научни изследвания, тренировучни програми в такива случаи и т.н. и т.н., то от това и вие и читателите ще имат полза!!! Знам че подобна дейност развива p-р P. Добрев, макар и дане мога да намеря негови разработики по темата. Имам и няколко “трненировучни” въпроса на които ми се струва че не съм намерил отговор във списанието. 1. Как трябва да се извършват повторенията в една серия? В края на всяко повторение или полуповторение идва един момент в които мускула се отпуска тотално и тежестта остава да виси на ставните вруски и костите - т.е получава се моментна почивка. Трябва ли този момент да се избягва или има своето приложение (мисля че щангистите го използват). 2. Дефинирайте понятието “отказ” дали трабва задължително да стигаме до отказ или както правят power лифтерите и щангистите - да бягаме всячески от него? Кое е по -полезно за мускула, а и за здравето??? Предварително благодаря и пак се извинявам за латиницата
Пиши на кирилица !!! използвай кредор !!! другите ще ги трия
DJGorgio-Astor
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 18:42.
Мога да ти гарантирам, че правилното трениране във фитнес зала, без използването на забранени медикаменти, води неизбежно до подобряване на физиката, но освен това действа много добре на здравето, издръжливостта, сърцето(все пак да не забравяме, че кардио тренировките са част от фитнеса), а също така тренира и нервната система по-много добър начин и влияе на психиката.
Аз например през зимата на снега ходя без яке само по една блуза и нищо друго под нея.Да не казвам, че много пъти вечер съм се събличал до кръста и не съм се разболявал изобщо.Сам си прави изводите.
Относно повторенията: и аз мисля, че завършващото движение в края на всяко повторение понякога е излишно и натоварва излишно ставите.И ако човек може да го избягва не само, че ще напомпва мускулите по-добре(тъй като те ще са непрекъснато в напрежение), а освен това ще си пази и ставите.Но това не важи за пауърлифтерите тъй като там се иска пълното движение.
08.01.06
13:33
виж Маринс...аз съм от клуб....също нямам възможност да си сменям флекстаипа......но от ляво като пишеш темата..под усмивките...има опция да смениш от латиница на кирилица....
[quote author=“BabaVanga”]Мога да ти гарантирам, че правилното трениране във фитнес зала, без използването на забранени медикаменти, води неизбежно до подобряване на физиката, но освен това действа много добре на здравето, издръжливостта, сърцето(все пак да не забравяме, че кардио тренировките са част от фитнеса), а също така тренира и нервната система по-много добър начин и влияе на психиката.
Аз например през зимата на снега ходя без яке само по една блуза и нищо друго под нея.Да не казвам, че много пъти вечер съм се събличал до кръста и не съм се разболявал изобщо.Сам си прави изводите.
Относно повторенията: и аз мисля, че завършващото движение в края на всяко повторение понякога е излишно и натоварва излишно ставите.И ако човек може да го избягва не само, че ще напомпва мускулите по-добре(тъй като те ще са непрекъснато в напрежение), а освен това ще си пази и ставите.Но това не важи за пауърлифтерите тъй като там се иска пълното движение.
На баба ванга ще кажа само дас не се прави на герой с това ходене гол зимата , защото такава настинка може да си навлече на гърба и кръста , че после дълго време няма и да може да влезе в зала( говоря от собствен опит) Мускулите обичат топлото :D !
[quote author=“red”][quote author=“BabaVanga”]Мога да ти гарантирам, че правилното трениране във фитнес зала, без използването на забранени медикаменти, води неизбежно до подобряване на физиката, но освен това действа много добре на здравето, издръжливостта, сърцето(все пак да не забравяме, че кардио тренировките са част от фитнеса), а също така тренира и нервната система по-много добър начин и влияе на психиката.
На баба ванга ще кажа само дас не се прави на герой с това ходене гол зимата , защото такава настинка може да си навлече на гърба и кръста , че после дълго време няма и да може да влезе в зала( говоря от собствен опит) Мускулите обичат топлото :D !
Е как си знаех, че ше има поне един, който да каже, че се права на герой :)
Споко не се права на герой, а дори и да хвана настинка...ше мине.
Не говоря за вируси и тем подобни, а че мускулите и ставите не обичат студа и течението, сега ако не го осещаш ще го усетиш след години! Ех млади ..... :) що ли не ви оставим да си чупите главите сами ( както и аз моята навремето, но всичко се повтаря..... но умен е този, който не повтаря грешките на другите и не държи да изпита всичко на собствен гръб) Абе карайте както знаете.... :)