13.05.15
17:33
Здравейте, някой може ли да препоръча извара с много протеин. Сега гледам, че повечето са около 13%, доскоро ползвах извара маджаров със 17,1%, но отскоро видях, че са я развалили, вдигнали са мазнините на 5% и са понижили белтъците на 13%, така, че ако някой знае качествяена нискомаслена извара с около 20% белтъчини да пише, благодаря.
13.05.15
20:22
Мисля, че тази на Olimpys е качествена с повече белтъчини и по малко мазнини, поне по състава който са предоставили компанията.
Белтъчини - 18гр
Въглехидрати - 3гр
Мазнини - 2,5 гр
Мазнините да не те притесняват. Аз си взимам винаги насипна, не знам колко белтъчини има в нея. За мен важното е да е евтина, какъв е смисъла да дам 2 лв. за 350 грама извара, като за тези пари мога да ям месо.
14.05.15
00:09
Извара на Маджаров + банани + кисело мляко и се получава хубава консистенция, а с извара на Olympus става ВОДА.
Не ги гледай много тия цифри. Освен че може да не са верни, има и друго голямо разминаване в различните марки - водното съдържание. Определящи фактори за избора ти трябва да са вкуса и цената. Яж малко повече от 13%-овата и ще си докараш същото количество протеин. А мазнините, както ти казаха, са си ок - животински, брой ги приблизително и те така
А конкретно на въпроса ти - на “Милкком” пише точно такива макронутриенти, каквито търсиш. Ама е 2лв/500гр и доста по-течна и незасищаща. За същите пари можеш да си купиш два пъти повече пълномаслена (на 5-6% мазнини, пак макро-френдли)
Нещо им нямам вяра на насипните. За сега съм се спряла на Маджаров. Трябва да се огледам и за друга, но държа и да има все пак някакъв вкус иначе то не се яде. От насипните много често прекалено ми киселеят.
05.08.15
18:17
Когато ям извара, си купувам маджаров и я смесвам с протеин, какъвто има вкъщи. Останала съм с впечатление, че на маджаров е най-качествена.