14.05.15
14:33
Направих тази диета и свалих 4 кг. На първия ден кантара показа 88 кг а на третия ден 84 кг.
Въпросът ми е това са свалени мазнини или свалена вода.
Четох някъде че това е само сваляне на вода която се възвръща скоро.
Ако някой от вас е използвал подобен метод за отслабване нека сподели.
14.05.15
15:22
Тая диета е някакъв нов писък на Cosmopolitan-кия тренд.
Чудите се вече в коя глупост да повярвате... това мисля.
Тия диети работят само на територията на Hogwarts.
Няма смисал от такива работи ,освен ако не сваляш за някое състезание (даже пак не е препоръчително) .Ако идкаш да е трайно и да изгаряш мазнини тея диети с нищо няма да помогнат . Всичко е много усилия ,пот , следене на макронутриенти и отдаденост . друг вариант аз не знам ако някой знае нека да каже .
14.05.15
20:13
Губиш вода, може би мазнини, но най-вече мозък. :D
Мнението беше редактирано от Иван Благов на 14.05.15 20:13.
Онзи ден четох за “Пурпурната диета” чрез която една американска певица свалила еди- колко си кила :D .
Хранела се само с продукти, които били червени на цвят :D (tmi) .
15.05.15
10:07
А аз вчера разбрах за човек, който е спазвал
- 10 дни глад (плодове и чай)
- последвани от 10 дни специално захранване
За този период е свалил:
- 10 кг, от които според него всичките са мазнини
И е качил:
- 2 кг чиста мускулна маса
.........
ПЪЛНО БЕЗУМИЕ! Не знам до кога ще пълнят главите на хората с глупости.
Към автора: не залитай по такива неща - нито има смисъл, нито дава желаният ефект. Казаха ти вече какво най-вероятно си свалил. :)
Разгледай хранителните режими тук и си избери нещо, което ще се превърне без диета с краен срок.
Попринцип е така, обаче съществуват хора с много здрав метаболизъм и наистина е възможно при тях след безумен глад да запазят новите килограми чрез специално захранване. В общия случай е глупост и само си вредиш допълнително на тялото.
Давам пример - за 10 дни сваляш 10кг, от които 2 литра ненужна вода, 5 литра нужна на тялото, 1кг мазнини, 2кг мускули (величините са условни). След 10 дни си -10кг, от тях можеш да запазиш тези -5кг (2та литра изхвърлена вода, 1кг мазнини 2кг мускули), при положение че метаболизмът работи правилно. В общия случай се случва нещо друго - на деня х (10тия, ако е така диетата) наистина си -10кг, но след 5 дена си си старите килограми или +/- 2/3кг, защото е станало следното - 5те литра вода на тялото, която е необходима се връща най-бързо, после задържаната, която може и да се увеличи, след това и мазнините като енергиен запас може и да се увеличат и само мускула не може да се възстанови напълно толкова бързо. Всички други системи в тялото са под допълнителен стрес и бавно, но сигурно капка по капка се разрушават, докато в един приятен момент не дадат някаква симптоматика - най-често това е щитовидната жлеза, така наречената болест на Хашимото, която изведнъж започна да се появява едва ли не у всеки 2/3ти човек :D
П.П. Истинската болест на Хашимото е открита именно от този човек и е автоимунно заболяване, всичко друго е човешката простотия.
П.П. Друго интересно схващане, което също ще обясня възможно най-елементарно. Мускулната и мастната тъкан, те не се губят или изграждат (като брой клетки). Мускулите просто изчерпват гликогеновите си депа и/или други енергийни и изграждащи запаси, може да намалее концентрацията на дадени органели, мускулната тъкан няма способността на хиперплазия, а единствено на хипертрофия. Броят мастни клетки също е генетично определен, просто съдържимото в тях намаля (вода, липиди и много други вещества).
Мнението беше редактирано от aleks на 15.05.15 11:08.
Хора, разберете, че мазнините се губят бавно! Ще го напиша с главни букви БАВНО! Няма как за по 1 месец да се свалят по 10кг мазнини за 3 дни 3кг и тн. Постоянство много се иска и търпение, а не безумни хранителни ритуали.
15.05.15
11:12
казано от Бойко на 15.05.15, 10:47:
Хора, разберете, че мазнините се губят бавно! Ще го напиша с главни букви БАВНО! Няма как за по 1 месец да се свалят по 10кг мазнини за 3 дни 3кг и тн. Постоянство много се иска и търпение, а не безумни хранителни ритуали.
Така е, няма как мазнини, които са трупани с години, да се свалят за 3 дни, за седмица или за месец.