06.05.15
00:21
Привет! (F)
Търся баланс
във всякакво отношение, дневничето е просто да пиша тук вместо на хартия,също и мотивация. Интересно ще ми е да проследя ‘’подготовката’’ си и после местеното, толкова неща имат да се случват, но малко по малкоо (sun)Темата беше редактирана от Teddy на 11.05.15 21:14.
Добре дошла отново! (F) Пожелавам ти да си винаги в баланс със себе си, щастлива, усмихната и успешна! :)
06.05.15
16:25
Благодаря, Ники! (F)
Първото и най-важно и чакано за мен - балетна станка в стаята ми! :D От там следва също че ми се отвори още повече пространство за трениране и вече нищо не ми пречи да правя каквито и да е замахвания с крака, скоци и комбинации.
Все още не съм започнала да правя балетни загрявки (иначе намерих страхотни онлайн) защото просто не съм тренирала сериозно 6 месеца, а от 2 месеца не съм тренирала и въобще.. и е меко казано рисковано за колената ми за се хвърля на балета отново. Но постепенно и това ще стане, сега правя разни неща за отваряне на ставите да предодвратя още едно усукване на колената,винаги ще помня първото! :D
Второто - нещо като лост с ластици.. не знам какво се води това всъщност, но е доста полезно. С него могат да се правят и клекове ии доста други упражнения, защото има съпротивление и съответно е по-натоварващо. Имах доволна МТ след една проба, но още го използвам за разтяжки главно.
Третото - наааай-после обувчици за бягане и трен. (sun) Не са кой знае какво предполагам, но на мен ми вършат работа. Определено по-добре от предишните :)
Мнението беше редактирано от Teddy на 07.05.15 02:08.
06.05.15
19:17
06/05
* Болезнен пмс + жега.. цял ден съм леш :D И ставам супер късно... което е кофти :/ Трябва да си оправя времето за сън!
Но напоследък пия мноооого вода за мен, това е хубаво.
П.С. Чакам си ашвагандата (sun)
Храна:
500мл. студена вода с лимони; Магнезии с вит. Ц
- Ябълка, орехи* (накиснати); Кафе (coffee)
- 500мл. фреш от моркови и грейпфрут с многоо лед
- Риба тон 190гр., орехи* (накиснати), краставица със зехтин,лимон и хим. сол
- Ябълка (на слънчице (sun) )
Зелен чай с водорасли
Още някакъв чай + чл. мед*
Едит: хапнах още орехи и един грейпфрут
Тинктури мента,глог и валериана
Трен:
- Разтяжки на станката
- Йога ден 2 (започнах 90-дневната, вчера правих първи ден. Вероятно няма да правя всеки ден, но просто ще ги правя последователно)
Мнението беше редактирано от Teddy на 06.05.15 22:14.
07.05.15
19:20
07/05
Храна:
500мл. студена вода с лимони; Магнезии
- 2 замразени банана с канела; Кафе (coffee)
- 4 яйца* в кокосово масло, моркови на лентички с кокосово масло,лимон и хим.сол
Два зелени чая с водорасли
- 100гр. сурови слънчогледови семки; 500мл. фреш от моркови и грейпфрут
Зелен чай с водорасли
- бях забравила една смес от кокосово масло и мед* ии хапнах от нея (wasntme)
Тинктури мента,глог и валериана (не че помагат,пак не мога да заспя преди 5 сутринта, но поне надежда хаха..)
Трен:
- Малко разтяжки на станката, чистене :D
- Йога ден 3
Мнението беше редактирано от Teddy на 10.05.15 04:17.
Успех в намирането и задържането на баланса Теди :)
Може би ако преместиш магнезия вечер ще спиш по-добре. При мен 300-500мг вечер често правят чудеса.
10.05.15
00:53
ПЪЛНА ПРОМЯНА В ПЛАНА! :D :D
Реших да спра да търся комфорта, така никога няма да изляза от ‘’сега’‘. Рискувах защото знам че решенията взети за минути са ми най-сполучливи. Сега искам не искам - няма мърдане и няма избор. Но действах за всеобщото добро :D
Скоро отказах една работа,която ужасно много исках, заради това че не съм във форма и че имам проблеми в момента.
Отказвах много неща защото чаках да се взема в ръце и да дойде накакъв перфектен момент, който няма как да дойде без действие.
За това тази вечер се обадих на жената и се оказа че има само едно последно свободно място, попита ме ‘’на 26.05 в 10:30 тук, последно място и последен шанс?’’ И този път казах ‘’Там съм!’’ :)
След точно две седмици (през които все още умът ми не побира как ще вляза във форма) заминавам отново да работя като аниматор :) Но този път на страхотно място - между Созопол и Дюни сред страхотна природа, четиризвезден комплекс. Шефката ми е балерина, танците ще са различни. Иска ме и за дуетни танци, което ме притеснява в предвид кг. сега... но ще го мисля. Ще водя и някакъв активитет/спорт на който ще ме понаучат (аз ще взема стречинга по всяка вероятност) и ще танцувам много. Спим в хотела и се храним в хотела на all inclusive,както всички аниматори разбира се, но да си кажа. Ще е супер активно и супер купон. Мисля че точно това ми трябва отново, миналото лято се върнах нова не само външно :) Оправих и сън и всичко, направо за 1 месец нов човек, а до края съвсем. Упражнявам и езика,събирам и пари.
Лошото е че в момента нищичко не ми става, нито бански, нито дънки,къси гащи.. нищо от миналото лято не ми става а докато чакам да ми стане трябва да сложа нещо. Та сега ще се изправя и срещу този си страх с размерите дрехи, но си повтарям че всичко е моментно :)
Та така.. 2 седмици и заминавам, ще е интересно да описвам от там. Миналата година щеше да си струва описването, но не можах.. поне тази.
П.С. Това е мястото (inlove)
Мнението беше редактирано от Teddy на 10.05.15 15:12.
10.05.15
20:23
Поздравления! :)
Според мен бързо ще влезеш във форма, когато отидеш и се хвърлиш в ежедневието на аниматор.
Просто си вземи 2-3 дрешки, които да ти стават сега и ще видиш колко неусетно ще започнеш отново да носиш старите си дрехи. :)
10.05.15
20:39
Благодаря, Рони :) И аз съм убедена че ще е така! Дори вече е ставало ^^
Мнението беше редактирано от Teddy на 11.05.15 21:13.
Леле, аниматор и то на южното черноморие... и после във Великобритания. :) Много близко до моят опит и... бъдеще. Миналата година бях аниматор точно в Созопол, а този септември - не много далече от теб в UK. Когато отидох в Созопол бях в най-лошата ми форма от 18 години насам, но ти знаеш, аниматорстовто е тоооооолкова лудо енергична и изтощителна работа, че изообщо не остава време да мислиш за излишни килограми, диета и такива подробности. Поне при мен така беше - единственото, за което мислех, е как да си открадна един час сън в обедната почивка. Ако и при теб работата е така интензивна - много бързо ще излзеш от кръга със безсъние, проблеми с храненето, визията и пр. Страхотен избор! Благородно ти завиждам, това лято на мен ми се наложи да откажа тази страхотна работа и да се забия в офис. :(
10.05.15
21:35
Никии, аз и миналото лято бях но на Слънчев Бряг,хотел Маджестик :) Всичко което изброи е точно така,за това реших да рискувам. Не исках и заради заминаването после, да имам време да подготвя уж нещата... но като се замислих за мен е по-добре да е всичко в бързо тепмо, имам ли време за мислене става лошо :D
Със сигурност ще е интензивна - то почти винаги е така хаха, и сън и всичко ми се оправя че не ми и стига :D
В UK може да се уговорим да се виждаме понякога хихи (sun)
Да, разбира се, ей го колко е. :) Ама първо да се видим в София предлагам аз... Ха-ха.
10.05.15
22:01
Даа, нищо работа,особено за там :D За София не знам дали ще успея, след морето събирам багажа и към Англия. Освен ако пътуваме на една дата на летището хахахаха Или ако си след мен, преди полета ми да пием кафе :D
П.С. Сега се сетих че те нямам в новият си фейсбук, пращам покана ^^
Мнението беше редактирано от Teddy на 10.05.15 22:06.
Аз за това отказах тази година, сезона е до октомври, а септември вече трябва да сме на острова, пък аз преди 20 юни не мога да замина и така... :D Ще видим къде ще ни събере живота, освен във форума, разбира се. :)
11.05.15
21:02
Отбивам се да споделя тази статия и също да си напиша нещо тук.
От месец-два-три си правя някакъв преход, откакто видях нещо което ме ‘’беляза’’ доста силно, предимно мисленето ми по темата.
Какго ви казах всеки път след ‘’падане’’ се променям и обогатявам. Този път това също се случи и се превърна в нещо което искам да направя от много години, но не ми беше времето.
От доста време вече не съм яла месо но всичко беше плавно, само риба тон от време на време. Чувствам се много добре и това ми помогна да започна да се оправям от въпросната депресия както ви казах. За това след това време на преход и осъзнаване АЗ взех решение за СЕБЕ СИ. :) От днес 11.05. без повече подготовки и мислене се отказвам от това да консумирам животни и тяхното мляко. Не търся разбиране, не искам от вас същото.. имам си причини и те при всеки са различни. Никой не може да ме убеди че това което ни убива бавно е полезно. Но всеки има право на избор. Прочетох достатъчно по темата, от няколко месеца вече чета. Едната половина от семейството ми са така и също ми помогнаха, както и приятели. Взела съм си витамини, ще си ям протеини от неща различни от месо и риба.Също изключвам млеката, но не изключвам извара,сирена,кашкавал и кефир когато са от достоверен източник.
Както каза майка ми ‘’ Е.. то това откакто беше малка ми е ясно че щеше да стане,само чаках и ти да ми го заявиш хаха’‘, така и аз си мисля. Винаги съм се насилвала, защото някой си казал че не можем без месо.. глупаво е. Всеки може така,както избере.
Това исках да ви кажа :) Ще пиша редовно когато вече съм на морето, а сега ще пиша когато успея защото имам страаашно много неща за вършене.
Днес правих основно йога и Шанка (пречистване със сол), за по-лесен преход.
Мнението беше редактирано от Teddy на 11.05.15 21:18.
12.05.15
18:39
12/05
Ставане: 08ч.
* Днес без трен. че пътувах до родния град за ден да видя роднини докато мога. От сутринта правя разни неща, но хубавото е че свърших всички задачи с документи и ще мога да тренирам всеки ден до отиването на обучение на морето,вместо да пътувам до тук и обратно. Поне храна е добре :) И движението. А един от тези сладки картофи е колкото 2-3 обикновени :D
Чух се с шефката.. все повече се притеснявам. Като каза да нося къс клин просто си представих как би ми стоял сега и ми стана лошо. Като каза че обучението е само 6 дни и на 1ви отварят хотела ми стана още по-лошо.. и така (dull)
П.С. Май не съм споменала, но тъй като е комплекс на 10 км от всички околни градчета там си има всякакви магазинчета и разбрах че има био-магазин (sun) Също така в ресторанта имало май някакви био неща, но там вече не съм сигурна дали ние ще сме точно в този хаха
Храна:
Топла вода с лимон
- 2 бананчета; Кафе
- кофичка суроватъчна извара + доста канела; Зелена ябълка и допиване на кафето от сутринта
- Сладък картоф (печен) с кокосово масълце; Краставица+ 1/2 авокадо+копър,лимон и хим.сол
- Сладък картоф (печен и с кората хаха) с 1/2 авокадо; Салата маруля и краставици със зехти,копър,лимон и хим.сол
Едит: тук добавям и супена лъжица от сместа кокосово масло + мед,ама доволна такава (blush)
Магданоз,моркови и спирулина на фреш; Зелен чай
Рибено масло;Магнезии с вит.Б
Мнението беше редактирано от Teddy на 15.05.15 12:04.
13.05.15
23:01
.
Мнението беше редактирано от Teddy на 15.05.15 12:05.
13.05.15
23:08
Винаги някой умира в чест на твоята вечеря. Като част от фауната на Природата - нямаш избор. Не виждам как ще избегнеш това, освен ако не напреднеш достатъчно във фотосинтезата. Просто си разделила организмите по някакъв неясен критерий на подходящи и неподходящи от имагинерната позиция на животински вид с правомощия да го прави.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.05.15 23:13.
13.05.15
23:30
.
Мнението беше редактирано от Teddy на 15.05.15 12:00.
казано от TeddyBear на 11.05.15, 21:02:
Никой не може да ме убеди че това което ни убива бавно е полезно.
Вярно е, бавно ни убива. Има няма след 80-90 години умираме.
казано от TeddyBear на 11.05.15, 21:02:
Но всеки има право на избор.
Така е, стига да е готов да си носи последствията от собствените си избори. И да е направил информиран избор.
казано от TeddyBear на 13.05.15, 23:30:
Как дават живота си за това, при положение че те също имат чувства и бебета.
Първо, живота им е изцяло зависим от нас. Животните, които хората сме селектирали и отглеждаме за храна, нямат друга цел, освен да бъдат изядени. Не че другите имат (освен да оцеляват и да се размножават), но тези специално ги отглеждат, за да отидат в нечия чиния. Като не ги ядем, няма да е рентабилно да се отглеждат, и вида им ще изчезне.
Не е човешко просто какво им се причинява.
Те не са хора.
Това с какво е пълно месото което е по магазините.
С какво? В какви количества? И знаеш ли колко са вредните количества (ако има такива) на тези неща?
Някак си за домашно не бих се притеснила, но точно до месо нямам достъп за домашно.
Отглеждано без контрол животно, хранено с какво ли не, което сигурно и не е тествано за зарази - да, никак не е за притеснение.
глутенова непоносимост и тн..
Как установи, че си от малкия процент хора, които страдат от глутенова непоносимост? Прави ли си изследвания?
.. бях си на палео без да му мисля и се чувствах отлично.
Палео? Това не беше ли оная модна диета, при която са разрешени само храните, с което уж са се хранели прадедите ни преди 50 хиляди години? Основана на спекулации и предположение и неподкрепена с реални, научни факти за това, какво в действителност е било менюто на древните?
А в крайна сметка, дали е удачно да взимаме за пример храненето на хора, които са живели при съвсем различни условия, по време, когато средната продължителност на живота е била 30 години и най-великото откритие е било как да се точат камъни?
ИЛИ просто ще променя това което правих до сега като опити защото и сама си откривам грешките,толкова са очевидни.
Грешката ти е, че делиш храните на забранени и разрешени на база емоции и грешна информация.
А, и също така, че явно не си следиш калорийния баланс и макротата.
Мнението беше редактирано от Петко К на 14.05.15 01:49.
14.05.15
02:43
.
Мнението беше редактирано от Teddy на 15.05.15 12:01.
Теди, първо поздравления че си приела работата (F)
После бих искала да се включа в дискусията. Слушай тялото си, то ти показва кога се чувства добре. Мисли за храната, като гориво и структурен материал, а не като живи организми. Иначе, ако започнеш да си представяш или се направи и “озвучи” филм как марулята плаче като я късаме, ябълката крещи докато я хрупаме и т.н. докъде може да се стигне. Залита се в една плоскост, която може да доведе до хранително разстройство. Това, че ядеш месо не те прави лош човек. И бъди първо добра към себе си, а след това към всички останали. Уважавам избора на всеки да се храни както е преценил за най-добре, но не трябва да пренебрегваме сигналите на тялото си. Един млад организъм има нужда от всичко, и протеин, и въглехидрат и полезни мазнини. Палеото е добра рамка за избор на полезни и “хранителни” за тялото продукти. Домашно и био е малко относително понякога. Имам село и виждам как хората масово си хранят животните и си гледат градинките, не е точно био. Затова правим максимално добър за възможностите си избор и не го мислим прекалено. Прекалено много информация, често противоречива има на разположение днес и това понякога ни обърква. Затова отново ще кажа, слушай тялото си.
Но, като започне сезона няма да имаш време за излишни размисли :) Желая ти още веднъж успех и баланс!
14.05.15
11:21
Благодаря ти, Лиана. Много си права :) Аз всъщност по тези мисли за спиране на месо и мляко съм се замисляла доста пъти и от по-малка докато другите гледаха как да се напият. Облагодетелствани са тези, които могат да не се интересуват от нищо друго освен себе си, аз обаче не съм от тях. Както вече споменах и аз приемам всеки избор за правилен, защото всеки има право на избор лично за себе си. Тук няма правилно или грешно за всички общо.
Всъщност дори не мога да направя реална преценка за това как ми се отразява понеже както казах имам грешки и не съм тренирала грам. За себе си решението съм го взела преди време, но прекаленото мислене и задълбаване ми играят лоша шега. Просто си размишлявах в предните постове..
Успехи и на теб! (F)
Мнението беше редактирано от Teddy на 14.05.15 11:22.
14.05.15
15:08
Заредих се днес за да нямам извинения (sun) Получих и пратката от дядо също така. Това не е всичко де, имам си още много домашни яйчица,извара, орехи,мед.. но нямаше къде да сложа хаха, и още дооста зеленчуци и плодове :)
За две седмици докато отида на морето ще е това (не само нещата от снимката разбира се, но в общи линии) От там нататък ще му мисля.
Пробите ми до сега бяха супер еднообразна храна, несъобразена с времето и количеството.. Ще пробвам по-правилен начин като разнообразя колкото мога към момента и си намаля порциите. Естествено и физическата активност. Хммм.. като пиша ще се види къде греша.
Ето как изглежда един мой списък от днес: (това за основа, в последствие си допълвам с още семена, зеленчуци,плодове,варива)
- Яйца*
- Извара*
- Сиренце
- Червен боб Кидни и обикновен от село
- Кафяв ориз
- Леща
- Нахут
- Киноа
- Тиквено и ленено брашно за приготвяне на нещо
- Брашно от елда
- Рожков
- Спирулина
- Конопен протеин
- Сурови орехи*
- Пълнозърнест сусамов тахан
- Кокосово масло
- Сусамово масло
- Зехтин ексра върджин
- Ленено семе
- Маслини
- Сладки картофи
- Тиквички
- Авокадо няколко бр.
- Маруля
- Краставици и домати, магданоз
- Моркови и цвекло
- Спанак и броколи (още се опитвам да издиря някъде, но няма за сега..)
- Банани
- Ябълки
- Ягодки
- Лимони
- Джинжифил
- Домашен мед
- Канела, куркума,къри, хим.сол, червен пипер
- Чайове и изворна вода от село, минерална от магазина
- Рибено масло
- Магнезии
- Активен въглен (защото понякога вкусвам нещо с глутен без да искам докато свикна и после става страшно с кожата и корема, та за такива случаи)
Мнението беше редактирано от Teddy на 14.05.15 15:31.
14.05.15
20:13
* Вчера правих йога и 15-20мин. хийт
14/05
Ставане: 10ч.
- 30 мин пилатес (от 21 day fix)
- 10 мин нещо като табата, от youtube
- 10 мин разтяжки
Храна:
500мл. вода и лимони
- Малък банан,две шепи орехи; Кафе (coffee)
- Два банана, шепа орехи и допиване на кафето от сутринта
Фреш от моркови,цвекло и лимон + лед; Плодов чай
- Сладък картоф (печен и с кората) + 150гр. извара; Салата маруля,краставица,копър,зехтин, лимон, хим.сол
Зелен чай с водорасли
** Магнезии; Рибено масло
Ако гледането на Game of Thrones се броеше за активност, вероятно щях да учасвам в маратон :D |-)
Мнението беше редактирано от Teddy на 14.05.15 20:16.
15.05.15
20:13
15/05
Ставане: 10ч.
Днес направих малко балетни неща към час и 15 мин. че ще ми трябват за морето.
- 30 мин загравка на станка с това - Cardio Barre: Dancer’s body workout
- 42 мин среда с това - Ballet bootcamp
Храна: (нарочно заредих малко с тахан днес,защото вчера да имам някакви 900-1000ккал макс,не знам дали имат и толкова, и сутринта едва станах от леглото хаха.А утре съм планирала бягане сутринта)
500мл. вода с лимони
- 2 замразени малки банана + 2сл. сусам. тахан и рожков; Кафе (coffee)
- по някое време още 3сл. тахан и допиване на кафето
- Пакет оризовки (100гр.); Зелен чай
- Сладък картоф с кората, 3-4 сл. извара, 1сл. тахан; Салата / марули,краставица,копър, ленено семе, сусамово масло, хим.сол и лимон/
Чай от джинджифил+ плодов
**Магнезии; Рибено масло
Добавям и шпагати: 15мин. към ляв крак,15мин. към десен и 20 мин среден (мъжки). Така лежа :D И след това мостове малко.
Мнението беше редактирано от Teddy на 15.05.15 21:10.
16.05.15
11:03
16/05
Ставане: 6ч.
- тичане сутринта (с новите обувчици
<3), не съм засичала колко но се прибрах мокра, не се напъвам за тичането принципно
- 30 мин. нещо между танци и йога, и аз не знам какво е, но е много готино хаха -
BUTI Yoga
Храна:
500мл. вода с лимони
- Сладък картоф с канела, малко ябълка ии няколко лъжици тахан /мисля че около 3-4 бяха, но може и мааалко повече (wasntme) /; Кафе (coffee)
- Авокадо с лимонов сок и хим.сол, краставица с копър
- Консерва риба тон, краставица
- Нахут + зехтин и лимонов сок; Червен боб Кидни
Фреш моркови и магданоз; Чайчета
Магнезии; Рибено масло
————————————-
Днес пиша по-рано, защото имам въпрос.. не знам дали трябва да обърна внимание или е просто нещо случайно, но реших за всеки случай да питам.
По време на тренировка /независимо каква е/ както и малко време след това имам някакъв писък в ушите, понякога ми става и малко лошо, повдига ми се. Това се случва откато започнах да тренирам отново от вече седмица-две всякак, но го игнорирах защото мислех че съм отвикнала и е за това. Да, ама и до днес още става. Иначе не тренирам на гладно, само днес защото станах много рано и ходих да тичам. Пия мноого вода напоследък, непрекъснато пия вода и не мога да спра, вероятно от топлината не знам, така че и от това не е. Също се потя 2 пъти повече от преди.. на йогата никога не съм се изпотявала много, а сега се препотявам до степен направо цялата да се пързалям и да не мога да си направя движенията. Дали има връзка със съня или качени кг. или е друго? Трябва ли да обръщам внимание или е нормално след прекъсване?
Мнението беше редактирано от Teddy на 16.05.15 15:23.
Много са ти готини обувчиците! А списъкът с храни—невероятен. Вдъхнових се и аз да си направя такъв инвентар. (nmuchfun)
16.05.15
13:11
Благодаря Кико, много се радвам че съм те вдъхновила хаха (sun) В списъка са събрани любимите ми храни (освен яйца,тях още ги мъча, но имах напредък по едно време). :)
Здравей, относно проблема - проследи си кръвното. А за чуденката ти - месо или не, кога, как и колко - защо не позволиш на тялото си да се погрижи за себе си? Вслушай се в него, то е мъдро...
16.05.15
15:56
Благодаря за съветите :) Кръвното по принцип ми е ниско, но не ми се е случвало при трениране да ми пищят ушите, ставало е само понякога и най-често да ми се завие свят. Но ще го имам в предвид.
За месото също си права, това ще се опитам да направя. Нямам идея защо, но от хормоналните ми проблеми насам тялото ми реагира само на палео режима. От месеци ям нещата които съм написала по-горе (за това ги написах) и на пръв поглед са прекрасни храни, но едва ли не всеки ден ми добавят грамове към теглото. Не се лишавам и от мазнини и от нищо особено, а нямам енергия, косата и кожата ми се влошиха значително, качвам кг. непрекъснато. Една седмица на палео изкарах както трябва и бях спатъхнала до неузнаваемост. Но пък напълно противоречи с убежденията ми.. за това е чуденето.
Мнението беше редактирано от Teddy на 16.05.15 16:03.
Върви на лекар. Тук не сме, а и да са някои—няма как да ти дадат диагноза без щателен оглед
16.05.15
16:53
Кико, за кое става въпрос? За пищенето в ушите ли? Как да отида на лекар защото ми пищят ушите докато тренирам :D Допитах се главно защото и вие сте трениращи хора и може да има някакво обяснение или да се е случвало.. лекарят е на 70г., разбира се че ще каже ниско кръвно и да не тренирам,минавала съм ги тези глупости вече :)
казано от TeddyBear на 16.05.15, 16:53:
Кико, за кое става въпрос? За пищенето в ушите ли? Как да отида на лекар защото ми пищят ушите докато тренирам :D Допитах се главно защото и вие сте трениращи хора и може да има някакво обяснение или да се е случвало.. лекарят е на 70г., разбира се че ще каже ниско кръвно и да не тренирам,минавала съм ги тези глупости вече :)
Ами, българските лекари щом са тъй и щом знаеш каква е диагнозата, ок. (nmob)
За случвало—всичко се е случвало. Една тренираща позната беше в болница заради проблеми с координационния апарат в ухото и си беше сериозно. Ама, дали й е пищяло, не мога да ти кажа.
На мен лично, никога не са ми пищяли ушите, било то след, преди или по време на трениране.
Иначе за шум в ушите, което се казва явно “Тунитус”, пише в уикипедия.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 16.05.15 17:31.
Теди, като се има предвид, че ти предстои пътуване и работа в затворен комплекс, а след това чужбина, не е лошо да си направиш консултация с УНГ-специалист за пищенето в ушите.
Най-вероятно не е нещо сериозно, но за твое успокоение и за да предотвратиш неприятни изненади в неподходящ момент, няма да е излишно да го направиш. Може да е от вестибуларния апарат, може и врата да си претоварила, знам ли.
А може и да е нещо временно.
Аз имах преди време редовно шум в ушите, но те са ми слабо място. Поне 2 години нямах проблеми, но от няколко дни се появи отново. Мислех, че е от врата ми, но може да има и големи амплитудни промени на атмосферното налягане.
На мен ми предписваха съдоразширяващи и трябва да си правя курс всяка година, но от доста време не съм правила.
На 26-7години бях, когато се установи проблема, но при мен има увреждане на слуховия нерв от антибиотици като бебе най-вероятно.
Дано докато пишем, вече да е отшумяло :)
17.05.15
15:29
Мерси, Лиана :) Вероятно си права, ако още един-два пъти се случи ще отида преди да замина. Странно ми е че става единствено докато тренирам или пък малко след това. Иначе аз съм си с ниско кръвно по принцип, може и от това да е както каза Кико, защото и свят ми се вие. Ще видя тези дни какво да направя по въпроса :) Не знам дали не е и от стрес, защото аз съм казвала как съм стресирана почти 24/7 че дори и треперя от притеснение.. и това освен на съня, може и на тренировката да влияе.
Мнението беше редактирано от Teddy на 17.05.15 15:29.
+1 за прегледа, в UK такъв преглед би трябвало да ти се покрие от застраховката, но на черноморието положението не е такова и определено не искаш там да ти се наложи да ходиш по лекари, вярвай ми, отвратителни са. Иначе, ако ти пада кръвното по време на тренировка - вода със сол, може и кисело мляко да се добави, но не помня дали сега си ограничила млечните. При мен много помага. :)
17.05.15
16:02
Ники, ям си кисело мляко,сиренце и кашкавал от млечните така че не е проблем :) Ще пробвам и това :)
17.05.15
16:33
:)
Мнението беше редактирано от Teddy на 17.05.15 21:05.
Добре де, не ти ли е готино да си имаш по-големи цици? :D Мен това най-ме израдва от качването и в момента ме спира донякъде от сваляне изобщо... :D Честно казано, описваш нещата много по-зле, отколкото реално са - огледай се по улиците, не в тия фотошопени картинки в Инстаграм и ще видиш, че повечето хора изглежда горе-долу като теб в момента, не на 10% мазнини. Лятото без проблем ще свалиш покрай тази работа няколко излишни килограма и ще си изглеждаш напълно окей и без да влизаш в XS, аз дрехите XS си ги дадох за благотворителност преди около половин година, за да не ми бъркат в психиката. XS - extra small, нормално ли е да искаш да си по-малък размер от общоприетия за малък? Помисли си. :)
17.05.15
17:21
За бюста... :D Ами кефи ме, ноо първо че ми пречи доста на таците и скоците там и второ че съм мъничка като цяло и не ми отива особено. Ако бях по-висока нямаше да ги откажа :) Другото е че когато качвам първо започвам и на бузки, а лицето си така не го харесвам и не ми отива.
За XS си права, но той не ми е цел.. целта ми е S да стои по-добре за да не се налага да взимам М :)
Иначе аз не целя релеф или да съм скини, както казах и в началото. Искам да съм обикновена и нормална ако мога така да го кажа :D Сега съм си малко над това което е добре сякаш, поне за моя ръст. Предполагам че на снимки изглежда по-добре, но все пак исках да видя дали се вписвам в нормалното според вас,защото според мен не.. но имам сбъркани представи :D
Ноо си права и че морето ще ме оправи (sun)
Ето пример две-три мацки които ми харесват и не са ‘’скелети’’ и с 10% мазнини, а просто нормални :)
Мнението беше редактирано от Teddy на 17.05.15 17:42.