15.05.15
12:29
Здравейте на всички!
Нова съм тук, и много нахъсана! Знам, че мога и ще го направя!
Честно казано не знам какво точно трябва да пиша тук, така че каквото ми дойде от ума на устата :D
Никога не съм се занимавала до сега с фитнес, спортуване или целенасочено здравословно хранене. В един момент обаче нещо прищраках :) Реших, че е крайто време! Покрай мен много хора спортуват, всеки нещо си цъка, и виждам при някои доста добри резултати, което вероятно силно ме мотивира, че и аз мога. Не съм дебелана, не изглеждам зле ( поне така си мисля ... още хващам погледи), но мога и повече :) Кратко описание към днешна дата - на 28г, 174см, 74кг, зодия Стрелец. След дългогодишно пушене, спрях цигарите от ряз, вече месец и половина. Имам си килца и корем, които си влача от бременността вече 5та година. Работя предимно пред компютър, но може да се каже, че имам задоволително движение през деня. Предишният ми режим (ако може да се нарече такъв въобще) беше: закуска липсва, кафе 3в1 в 11ч, обяд липсва, следобедно озверяване, задоволявано с простотии (солети, вафла или друг боклук) и кафе 3в1 към 16ч, вечеря към 19ч обилна - манджичка с хлебче 2-3 филийки или в ресторант порцийка основно + пържени картофки+ ...+.... + салатка =) Ужасно гадно, знам!
Но! Change is here! Целта ми първоначално е стягане и оформяне, със сваляне на поне 10кг минимум! Първите стъпки са направени - четох, информирах се, позаредих се с някои добавки, започнах да променям начина си на хранене - включвам все повече здравословни и сурови храни. Желание имам и пък взе, че ми харесва :) Чувствам се страхотно! Пълна съм с енергия! Следва и действието!
От седмица-две правя някакъв преход в храненето. В момента мисля, че последното хапване на половин филия хляб май беше преди 6 дни .. други гадории също не помня вече .. Закуската все още ми е трудна, обяд вече присъства, а вечерята в последно време е салата :)
Като дневник, тук смятам да описвам всеки ден какво правя и с какво се храня. Мисля, че един ден ще ми е полезно да си направя самоанализ :) Ще се радвам да чуя и мненията ви, понасям критики и приемам съвети!
Започвам с вчерашния ден, защото наистина се гордея с него :D
14.05.2015г
Закуска в 9:30ч: 2 варени цели яйца + котидж сирене + около 300мл прясно мляко Верея 3,5% кутия (приемам препоръчки за производител)
Брънч: сурови микс ядки + хранителни добавки
Обяд в 12ч: порция пиле с броколи и сметана + чаша айрян
Следобедно: зърнесто барче с ябълка 20гр + 1л прясто мляко Верея 3,5% кутия + сурови ядки микс
Вечеря в 19ч: 2 кюфтета на скара + 2 купички таратор с орехи
Вечерно около 21ч: около 300мл ябълково-бананов-соево-млечен шейк с ленено семе и годжи бери. (whew)
Актив: през деня нормално движение, без тренировка. Вечерта 19:30ч малко тичане в парка и федербал (около час, че заваля).
За деня докарах около 1л вода (не съм много от водопойните, така че това е постижение за мен).
Добавките, които имам са таблетки и капсули: зелено кафе 6000мг, Л-карнитин 500мг, Цинк 15мг, мултивитаними А+В+C+D+E и фетбърнър, който си поръчах от тук Black Fire 120к http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-black-fire
Та това беше за вчера... :)
Темата беше редактирана от Феята на 15.05.15 12:32.
Ето снимка и на бъркоча от снощи, който между другото стана много вкусен (inlove)
За днес 15.05. отчета е:
Закуска в 10ч: зърнесто барче с ябълка 20гр + остатъка от шейка около 150мл
Брънч: сурови орехи + хаповете
Обяд в 13ч: 4 варени яйца + 1 кремвирш “Попов” /уж 100% месо/ + шопска салата, поръсена с ленено семе и едвам дишам вече...
Мнението беше редактирано от Феята на 15.05.15 14:13.
15.05.15
14:50
Количеството храна което си писала за първия ден, е по по-подходящо за мъж-културист.
С толкова прясно мляко обмяната вещества явно става бързо :D Ок! Приемам го като забележка, намалям го!
Aз не мисля, че е хранта (твърдата) е толкова много, имайки предвид, че си се и движила. Само тези 1,3л мляко ме притесняват - 65ккал/100мл = 650 ккал само от течности. Ако нещо ти попречи на прогреса, ще са течните калории.
След раждането свалих 18кг с точковата диета, като доста се оповавах точно на прясно и кисело мляко. И понеже знам, че си ми действа върху мен, затова го наблягам и сега :) Тези дни не мога да тренирам, но от понеделник взимам карта за фитнеса. Раницата е приготвена :) Ще са ми нужни съвети с какво да започна и по колко като абсолютно начинаещ ... Четох статията http://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa , но може и вашите насоки да чуя :) Благодаря!
15.05.15
20:11
Комбинацията от водно- и мастноразтворими витамини в един продукт е меко казано безумна. Нямаш полза от подобни неща. Виж по другите дневници какви витамини пият момичетата. Скоро имаше дискусия по темата в дневника на Злати (http://shapie.bb-team.org/zlatinavarna/activity), може да прочетеш.
15.05.15
20:36
Млечните продукти са обикновенна храна, и то не от най-добрите. Не е нито нужно, нито разумно да са основата на диетата ти.
Вместо мляко - пий вода. Ще си спестиш доста излишни калории. Прясно и кисело мляко - само от време на време.
Сметни си всички калории. Аз като се хранех по 5 пъти на ден не можех да си позволя такова количество като теб ;)
Количеството редуцирано!
Вчера:
Закуска: 3 варени цели яйца.
Обяд: салата марули с риба тон + 2 варени яйца
Вечеря: пилешко печено + шопска салата
През деня иначе млящя сурови ядки и литър прясно мляко 1,5% .
Вода докарвам към литър и нещо (още работя върху водопоя).
Днес:
З: 100гр пилешко печено + 2 варени яйца
О: 1 варено яйце (поради ангажименти липса на време за хранене)
В: 300гр пилешка супа + 100гр пил. гърди печени. Десерт: соево-млечен шейк с 1 ябълка и ленено семе.
Започнах вече тренировки в зала в понеделник, и днес (сряда) втори път, като програмата към момента за начинаещи от инструктура ми е:
10 минути кардио на велоергометъра - нормална скорост
2х20 Бедрено сгъване и после разгъване
2х20 Бедрено затваряне и после разтваряне
2х15 Избутване на лег преса
2х15 Трицепсово и бицепсоцо разгъване на горен скрипец
2х20 Придърпване на вертикален скрипец, но не с прав лост, а два кръстосани на Х (не му знам името)
2х20 Пек-дек за гръдните мускули.
30-40 пълни коремни преси с ръце нагоре ...
С това ще бъда и в петък и нататък увеличаваме повторенията и добавяме нови елементи. Пия 30минути преди и след тренировка протеинче и фетбърнър с ампулка Л-карнитин.
Вторник и четвъртък вкарвам сутрешно тичане и вечер друго раздвижване (федербал, тичане, упражнения вкъщи клекове или коремни преси). И така ... Чувствам се страхотно!