Отслабване и тренировъчен режим (кикбокс)

Темата е заключена.

Здравейте,аз съм момче на 18 години,1.89 см. висок и тежа 90 кг. Занимавам се с кикбокс от 3 години.Преди 2 години тренирах заедно с кикбокса и фитнес и бях в много добра форма 1.84 75кг.,но го занемарих,започнах да ям сладко и така...Трябват ми съвети как за около 2 месеца да си подобря формата,да стана по лек (с около 10 кг) и успоредно с това да не изгубя силата си.Ще помогне ли fat burner?
Това ми е тренировъчния график :
Понеделник: бицепс+гръб
Вторник: Кикбокс+корем
Сряда:Гърди+Трицепс
Четвъртък: Кикбокс + крака
Петък:Рамена +кикбокс
Събота: кикбокс
Неделя:почивка
+Всеки ден 20 минути кардио.
Диетата ми на хранене включва пилешко,телешко,риба,плодове,зеленчуци,варени яйца и много вода. Ефикасен ли е този режим и ако не,как да го подобря?Целта ми е до средата на юли да съм 80кг.
Мерси предварително

17.05.15
11:27

Добре де, не знам дали се занимаваш професионално, но как при всичкия тоя фитнес тренираш кикбокс? От фитнеса се губи еластичността на мускула, губи се гъвкавостта и не си много издръжлив. Диетата ти е добра и гледай да не ядеш след 8 може само плодове.

И колко такива теми ще пуснеш?

Бях я пуснал в Мъжки дневници,защото не знаех как да я пусна в тренировъчни програми.Сега разбрах :)

казано от Ivan Ivanovich на 17.05.15, 11:27:

Добре де, не знам дали се занимаваш професионално, но как при всичкия тоя фитнес тренираш кикбокс? От фитнеса се губи еластичността на мускула, губи се гъвкавостта и не си много издръжлив. Диетата ти е добра и гледай да не ядеш след 8 може само плодове.

Дали е възможно да избегна загубата на еластичност,ако след тренировка правя стретчинг?

17.05.15
14:32

казано от Димитър Георгиев на 17.05.15, 14:11:

казано от Ivan Ivanovich на 17.05.15, 11:27:

Дали е възможно да избегна загубата на еластичност,ако след тренировка правя стретчинг?

От фитнеса- вдигането на тежести, пластичност не се губи! Примери със спортисти много мога да давам.
Това, че повечето хора не тренират правилно, не правят стречинг и нямат двигателна култура е друг въпрос.
Към автора, прави стречинг след тренировка с тежести, тренирай правилно и няма как да загубиш пластичноста в ставите.
Също така да допълня, щом се занимаваш с боен спорт, тези сплитове не ти трябват.
Ориентирай се към базовите упражнения и кръговите тренировки. Виж как тренират хората занимаващи се с боен спорт (има дневници на такива хора във форума).
Правят се няколко кръга от по няколко упражнения с минимални почивки. Използват се щанги, дъмбели, пудовки, борцови торби, упражнения със собствено тегло и тн.
Отново да допълня... Това с яденето само на плодове след 8 часа не е вярно. Може последното ти ядене да е чак в 10 часа вечерта и пак да отслабваш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1