10.07.04
09:57
Искам да кача около 10 кила.В момента съм 58 а съм висок около 180.Просто се чудя вече какво да правя....Ям задоволително,но нищо не ми се лепи.Ако имате съвети кажете ги.....
То и аз бях хилав преди да започна да тренирам, но твойто е просто прекалено. Какво разбираш под задоволително - явно си с бърза обмяна на веществата и щом не качваш килограми значи не ядеш задоволително - въпроса не е само в количеството. Колко калории поемаш дневно? Порови се из този сайт, както и във форума - има много какво да научиш. Освен да си промениш диетата, ще трябва да започнеш да вдигаш - в залата или в къщи - за да качиш мускули а не мазнини. Започни постепенно с тежестите, защото с твойта структура можеш да получи някоя контузия /казвам ти го от личен опит/. Успех!
Разгледай раздела “хранене” в сайта: http://www.bb-team.org/nutrition/rejim/rejim-masa-ektomorfen.php Не казваш нищо за тренировката, тя е стимулът ти за растеж.
не се занимавам с фитнес или бодибилдинг.Правя по 100 лицеви опори (серия 5х20) и вечер преди да си легна 30 набирания.не очаквам огромен ефект,но пък важното е да се спортува.иначе се занимавам с плуване....ИСКАМ ДА НАДЕБЕЛЕЯЯЯ :((
11.07.04
23:54
начи много въглехидрати вкараваш особено вечерно време............вкарваи и плодове вечерно време,купи си декстроза от магазина и колкото можеш гълтаи тя се разтваря във вода не е трудно насила и едно кила да нагълташ............пици,мици,банани,баници,хамбургери по много
Яж 5-6 пъти на ден и приемаи много мазнини.Протеина ти да идва поне 2 грама на килограм.Пии пълномаслено прясно и кисело мляко сирене и кашкавал вкараи..................големи порции приемаи,големи докато се наситиш без да преядеш.Преяждаи 1,2 пъти на ден наи добре вечерта тогава наи лесно се дебелее.Пробваи да спазваш повечето неща които написах и дори да си трудно качващ ще се учудиш от резултата.
22.07.04
11:57
sega sam na 15 ve4e teja 64 predi da po4na treniram tejah 52. s trenirovki masata si idva poleka ne go usetih izvednaj no seki pyt kogato se merq na kantara malko po malko ka4vam.i az sam 4uval 4e kato qde6 kasno ve4er se debelee
pich i az bqh kato tebe tochno 58kg na 180cm ..sega sled 2-3 godini veche sym stigal poveche i ot 90kg teglo
nachi kato gledam ne te interesuva dali shte kachish muskol ili maznini..prosto ne iskash da te podigravat che si klioshtaf (izglejda nikoi ne te razbira tuka :wink: ) ..nachi bih te posavetval da qdesh svinska mas i tem podobni gnusotii ma po dobre nedei !
nachi eto az kak kachih byrzo okolo 8kg za mesec i polovina (ne-chista masa) ..maikata mu e v poparite ako shtete vqrvaite:) pravi si pone po 2 popari na den s hlqb sirene i maslo, qj salati sas olio , svinsko meso ...glei vav sichkite qdenete da ima hlqb…ako moje qj na den po 1 hlqb ..kiselo i prqsno mlqko s po-golqm procent maznini ..qj i sladko ako iskash..tvoq si rabota 8) syshto davai i pyrjeni kartofki s caca i bira :)))) tova e nai dobroto !!! ...nablqgai na pyrjenoto ..qj nai veche vecher
moje da probvash filii s qica ili pyk qica otdelno kakto si reshish ...ma ne ochakvai da kachish mnogo muskoli ot tova koeto ti kazah…nai veroiatno maznini 8)
uspeh
IMTH: лелеее :D това звучи като ерест за типичният боди-билдър 8) Толкова мазнина, толкоз лой, толкоз чудо :)
truelife: всички са прави, че трябва да вкараш в храненето си много мазнини и въглехидрати.. тъй или иначе спортуваш (хабиш м/у 475 и 660 kCal/час с плуването).. Можеш обаче с един удър два заека за убиеш :) Влез в някой фитнес.. така че с тези безумни количества мазнини да направиш и една прилична мускулатура :)
qdinie pichoe qdenie qkoooo trebie!! No vnimavaite shtoto moze da kachvate muskulna masa qko ma kravonosnite sudove skrerozirat ta ne go pravete otras i chistete organizma. A na vaprosa kak se kachva shti dam edna mnoo qka programa za tren i qdene tq e slednata : 1 den trenirash 2 dni pochivash i qdesh qkooo da ima qko beltuk i qko kalori za da sa raste i qsh razdelno da osvoqvash poveche i qsh noshtem proteinche malko nqkvo q beltuk q surovatka q sirane dori ne se pritesnqvai za mazninite trebe kalori da ima.
po-zdravi
28.07.04
01:29
Ми ела и ми пипни шкембето за късмет! :wink:
03.08.04
01:54
Abe neznam ko mi se hvalite edin priqtel po4na da trenira i za po malko ot godina i polovina ka4i ot 49-do nad 95kg.!Bez steroidi!a sled tova se otkaza ot sporta i svalina do 60-i nqkolko za nqkolko meseca!
E ako tova ne e izgazica, to koe?!!!!!! :D
03.08.04
20:06
ба тоя твая приятел треа го показват в некое шоу бре тоя си играе с килата как иска :shock:
Abe Momcheta Abe Hora - abe vie si nqmate napredstava kolko sam slab be. Visok sam 177cm apak prosto teja ... abe nemoga da vi kaja mnogo malko napravo losho mi stava. A qm be qm si ama nemoga e neiska toq kantar da pokzva pove4e ne marda samo na viso4ina rasta i tva e. Ta - kato vi 4eta foruma mi davate golqm kuraj s tiq trenirovki 4esno. Az si treniram v kashti imam si shtanga imam si dambeli mnogo neshta si imam i naistina mnogo hora sa mi kzvali za tvoite kilogrami si mnogo qk i ako imash kilogrami 6te si dosta qk ama ... Osobeno tva mom4e sas ot 49 na 95kg - breiii bravo dano i az taka da stana :) Ako mojete posavetvaite me neshto ama. Izvinqvaite za romana
10.08.04
16:02
Тренирай здраво но разумно, храни се добре, почивай достатъчно и ще станат нещата.... А да и най важното - не чакай бързи резултати... този спорт иска време и потоянство :)
10.08.04
16:56
Здражеите отножо! :D Що се отнася до моя приятел то аз знам (от него) че си взимаше добри продукти-протеини/гейнари и др-все на мусаши и тем подобни, сащо и вземаше и амино киселини и др.Но разбирасе яденето беше на ПРЕДЕН ПЛАН!
Abe az si qm ama sam sas prekaleno barza obmqna na veshtestvata pak i kato qm po pove4ko na den i ... znaete kade otivam v tamnata staichka i to po dosta pati. A nemoga da se traq taka. Po princip az zdravo sam se hvanal sega da treniram i se nadqvam da ima rezultati. Znam 4e nqma da sa skoro tozi sport iziskva mnogo vreme ama dano ima efekt. A otnosno nekvi proteini i tem podobni ako mojete da mi prepora4ate neshto ama ne iskam da si vredq iskam neshto po taka v na4aloto. Blagodarq vi predvaritelno
25.08.04
02:27
vreme e i az da vi postresna…
visok sum nad 190cm i teja okolo 65kg.. naistina izglejda nenormalno.. ne e kato da ne iam.. iam si kolkoto mi e sladko, ne bih kazal 4e e v niakakvi osobeno koli4estva.
po-princip ne bih kazal 4e se 4uvstvam kofti, no 4esto si mislia 4e niama da e losho da ka4a 15-na kila i da zaformia muskulite [ne bih kazal 4e sum slabotelesen]. vijdam 4e tuk ima dosta hora koito razbirat i tova za koeto iskam da gi pomolia e da mi kajat to4no i jasno kak da zapo4na da se hrania i kakvi natovarvania da pravia i kak da poka4vam normite vuv vremeto… niakakva prosta no razbiraema shema po koiato da rabotia. jasno e 4e v iadeneto e maikata no vsek pak po-to4na informacia shte e mnogo polezna.. blagodaria vi predvaritelno:)
Ами момчета, вижте сега...
ImpaileR, и аз съм имал подобен проблем. В един период през изминалата година бях решил да се храня през 2 часа, с уж бързоусвоими храни, които като се замисля сега, далеч не са такива. ОТ този режим обаче чувствах постоянна тежест в стомаха и посещавах “тъмната стаичка” по наистина много пъти на ден. По-късно прочетох, че ако между храненията има прекалено малък интервал, то една част от храната (тази, която още не е усвоена) се “избутва” от новата храна. Сещаш се в какво се превръща... Сега ям през 3-3.5 часа и нямам подобни проблеми, макар че ям много за килограмите си.
cooljack, ще повторя нещо, което е споменавано неведнъж във форума - храната стои на първо място, особено ако си с бърза обмяна и искаш да качиш килограми. Мога да ти дам общ съвет - хапвай, хапвай много, много протеин, мого въглехидрати, обилно мазнини. Не смесвай прекалени много храни в 1 ядене. Тренирай, но не претренирай! Спи много.
Успех :wink:
25.08.04
16:42
moje li leko da konkretizirate…
koe sudurja proteini, koe vuglehidrati i koe maznini i v kakvi suotnoshenia da se priemat?
25.08.04
17:32
sushto iskam da pitam kafeto i cigarite dopustimi li sa i v kakvi koli4estva?
07.01.07
23:08
hora,znam 4e tova e mujka tema,no vse pak iskam da se vkly4a!i taka,ne e nyjno da bluskate nasila organizma si s maznini,prosto se hranete ZDRAVOSLOVNO,spete zdravoslovno,izob6to jiveite zdravoslovno,sportyvaite,no ne se pretovarvaite,po4ivaite!!!!!(ostavete prirodata da si svur6i svoeto)iskam da vi kaja o6te ne6to 4e momi4etata ne haresvat napompani muje,a s normalni proprcii i prili4no relefno tqlo.a i osven tova s tezi himii kadeto se piqt ot nqkoi,sa super vredni i si e 4ista gavra s organizma!!!!!po dobre visok i slab otkolkoto nisak i napompan (li4no mnenie)i da vi kaja posledno,4e napravo vi zavijdam kak si qdete i ne ka4vate ni6to,iskam i az taka,za6toto moq apetit e mn izostren i qm mnogo e ne sum debela daje sum slaba no az treniram ina4e 6tqh da sum kiyfte s tva moito qdene no kakto i da e !malko se yvlqkoh sorry,spiram do tyk :lol:
Петко К - темата е стара, а ти нарушаваш правилата, като пишеш на латиница.