Love ma’ life!

Темата е заключена.
Прескочи до:

22.07.14
07:53

Много добре се движиш, браво!! (F)

22.07.14
09:16

О, супер! Честито преминаване на психологичния вододел и на теб! (clap) (party)

22.07.14
20:51

Благодаря ви! (F)

Днес съм в много кофти настроение. Купих си билет за България, уж трябва да се радвам и се радвам, де, ама този, с когото говорих по телефона сутринта за билета, беше адски груб и невъздържан. Май ми развали настроението за целия ден. Отделно времето е гадно вече не знам кой ден и така...

Тренировка няма, само две разходки по около 40 мин.

Закуска: варено яйце, 50 гр. сирене, нектарина, филия картофен хляб с био шоколад
Обяд: свински котлет с малко ориз и гъби
Вечеря: малко киноа, 150 гр. сьомга на фурна, 2 смуутита със спанак, чери домати, целина и сирене, парче бисквитена торта
крем от 5-6 накиснати във вода кайсии + малка шепа бадеми + ч.л. какао

Мнението беше редактирано от Елена на 22.07.14 23:29.

Ая Палачинкова

22.07.14
21:58

казано от Елена на 21.07.14, 20:16:

Снощи цяла вечер четох за ползите от детоксикацията и даже обмислях да изкарам 3-5 дни на сокове, но мисля, че още не съм психически готова за това (wasntme). Реших сутрин да пия нектар/смути от плодове, а през деня или вечер - от зеленчуци. Днес приложих “идеята” и се чувствам доволна, че правя още едно хубаво нещо за себе си. Нещо като детоксикация в по-лек вариант, предполагам.

Доволна вечер на всички! :)

http://www.inspiredfitstrong.com/bg/2013/nutrition/7004/ интересна статия :)

22.07.14
22:57

Ая, статията е интересна, но искам да отбележа, че аз просто пасирам зеленчуците, не ги правя на фреш. Това за мен е по-лесният начин да консумирам повече видове зеленчуци, особено такива, които не обичам особено. Например, аз не обичам спанак, целина, рядко ям моркови, цвекло, магданоз, копър и т.н. Когато обаче комбинирам тези зеленчуци с други, вкусът им става много по-приятен, а когато са пасирани, всички фибри си остават. Не виждам обективна причина да не се пият такива нектари. Иначе и аз чета Инес от време на време. Много вдъхновява :)

Мнението беше редактирано от Елена на 22.07.14 23:01.

22.07.14
23:50

Аа наистина ли не обичаш салата от моркови и цвекло? с мед и зехтин? :Д  Предлагам го като идея, ако ти се стори, че ще ти хареса :)

23.07.14
10:54

казано от magi shagi на 22.07.14, 23:50:

Аа наистина ли не обичаш салата от моркови и цвекло? с мед и зехтин? :Д  Предлагам го като идея, ако ти се стори, че ще ти хареса :)

Такава салата никога не съм пробвала, Маги. Звучи интересно. Цвеклото, което намирам тук, е приготвено на пара и вакуумирано - дали ще стане?

23.07.14
11:48

Ами аз имам предвид пресни морков и цвекло настъргани и после им слагаш зехтин, малко мед и няколко орехчета.
Но скоро си правих и на пара моркови и цвекло с масло/гхи и много ми хареса също :) Та може да пробваш с това готовото, ако не ти се занимава да вариш сама.

23.07.14
14:21

Мерси, Маги, ще пробвам и двата варианта, стига да намеря прясно цвекло.

Днес денят започна добре. Като за начало се наспах :) После доядох бисквитената торта и настроението още повече ми се повиши. За капак говорих с оня, ще си спестя епитетите, от авиолиниите и той беше в необичайно добро настроение. Вчера явно е имал ПМС, горкия човечец.

Та за днес:

8:20 - бисквитена торта - 80 гр, кисело мляко - 200 гр.
1 час ходене - до банката, до магазина и т.н.
12:30 - 3 пилешки долни бутчета, варени + купичка боровинки
Следобед - кремче от 5-6 кайсии, малко бадеми и какао
19:00 - 120 гр. пелмени с месо, 80 гр. краве сирене, смуути от спанак, целина, авокадо, магданоз, моркови и още 20 гр. сирене

Сега събирам вдъхновение да си направя тренировката. Уиш ми лък!

Мнението беше редактирано от Елена на 23.07.14 20:17.

23.07.14
19:50

Благородна завист за бисквитената торта.ммммммммммммммм.ще си пийна аз водица:)

23.07.14
20:14

Всичко си позволявам аз :D Само гледам калориите да са в нормата.

Ая Палачинкова

23.07.14
21:19

казано от magi shagi на 23.07.14, 11:48:

Ами аз имам предвид пресни морков и цвекло настъргани и после им слагаш зехтин, малко мед и няколко орехчета

охх това е любимата ми витаминозна салата (h)

23.07.14
21:21

Никога не съм виждала да ядеш май :Д Ама е много вкусна да:))

Ая Палачинкова

23.07.14
21:34

казано от magi shagi на 23.07.14, 21:21:

Никога не съм виждала да ядеш май :Д Ама е много вкусна да:))

хах емии пролетта много си я хапвах,но скоро наистина не съм |-)

Мнението беше редактирано от Ая Палачинкова на 23.07.14 21:34.

26.07.14
15:22

Малко съм настинала тия дни и не ми се пише.

В четвъртък правих тренировка за корем, като не я направих цялата, защото нямах сила. Вчера бях още по-вяла, а тази сутрин спах до 11:30 (dull). Калориите са в нормата, вероятно малко по-малко от обикновено, защото апетитът ми е по-малък. Лягам си пак.

26.07.14
17:49

Хапвай повечко витамини и ще стискам палци да оздравееш бързо!Моята лична лекарка твърди,че когато си болен е хубаво да спиш.Съня лекувал.

Мнението беше редактирано от S. P. на 26.07.14 17:50.

26.07.14
23:44

Аз същото го твърдя от опит :)

Наспах се. По-добре съм. Не знам дали има смисъл да пиша храната, ама ще я напиша.

Закуско-обяд: 2 палачинки с пълнозърнесто брашно, намазани със смес от смокини, кашу, тахан, черен шоколад и кокос;
Късен обяд: към 100 - 120 гр. патешко магре на тиган, зеленчуково смуути (спанак, домати, магданоз).
Следобед: 50 гр. накиснато кашу, смуути от банан, пъпеш и ябълка
Вечеря: към 150 гр. бяла риба, зеленчуково смуути (спанак, домати, авокадо, сирене), малко киноа със сирене и масло, 20-30 гр. кашу.

27.07.14
15:36

Около 9 часа сън.

8:30 - 4 с.л. овесени ядки, чаша прясно мляко, 2 чаши кафе
9:00 - 13:00 - чистене. Здраво чистене.
13:30 - 3 огромни кайсии
14:00 - кокоше бутче на фурна и 150 гр. череши
15:00 - 16:00 - нормална разходка
16:20 - 3 оризовки с крем от смокини, кашу и кокос
18:00 - 19:20 - разходка с “препятствия” :) т.е. по силно хълмист терен
20:00 - бяло месо от кокошка (около 150 гр), с кожата, + крилце + смуути от спанак, домати, Рикота и авокадо

Искам да намаля още млечните и месото. Преди време пиех по 1 л. прясно мляко на ден и почти всеки ден у нас се ядяха червено месо и шунка. В този смисъл, отчитам като добър прогрес това, че намалих млякото до 1 чаша на ден и червеното месо до горе-долу веднъж в седмицата, за сметка на рибата и качественото пилешко/патешко, а шунка вече изобщо не ям. Имам някои алергии и определени здравословни неразположения, които мисля, че ще се повлияят добре ако намаля още месото и млечните.

Мнението беше редактирано от Елена на 27.07.14 21:15.

27.07.14
20:38

- 12 кг. Поне още 12-15 имам за чистене.

Едната снимка е от началото на май, а втората е от днес.

Мнението беше редактирано от Елена на 27.07.14 22:05.

27.07.14
21:38

Здравей!Качи една преди.Така по-добре ще видим разликата,хората които сега се запознаваме с теб!Иначе хубаво изглеждаш!

27.07.14
21:59

Благодаря ти! Много си мила, но аз си знам, че имам още доста път да извървя, докато започна да изглеждам наистина добре :) Качих снимката от преди. За съжаление нямам други снимки в цял ръст, на които да си личи колко всъщност бях ... обемна.

Мнението беше редактирано от Елена на 27.07.14 22:00.

27.07.14
22:55

Ехее -12.. браво :) Много ти се радвам :) (F) И наистина си много хубава!

27.07.14
22:59

Точно на тая снимка ли съм хубава? :D (blush) Точно си мислех как не се харесвам на тая снимка :D
И ти си много хубава! Изобщо, в този форум гъмжи от хубави хора :)

Мерси много за милия комплимент! :*

Мнението беше редактирано от Елена на 27.07.14 23:01.

27.07.14
23:02

казано от Елена на 27.07.14, 22:59:

Точно на тая снимка ли съм хубава? :D *

Ако можеш да си хубава със спортни дрехи и без грим - значи си наистина хубава хахах :) Всеки може с грим, причека и готини дрешки :D.

27.07.14
23:05

казано от Elise Ray на 27.07.14, 23:02:

казано от Елена на 27.07.14, 22:59:

Точно на тая снимка ли съм хубава? :D *

Ако можеш да си хубава със спортни дрехи и без грим - значи си наистина хубава хахах :) Всеки може с грим, причека и готини дрешки :D.

Факт :D Но да не си кривя душата - за снимката си сложих червило :) :) Все пак, приемам аргумента ти, защото само едно червило не се брои :P

28.07.14
06:04

Браво!Браво!Давай аз съм с теб от самото начало:)Аз започнах на 11.05:),струва ми се,че твоята схема е по-успешна.Хубава и спорна седмица!

28.07.14
10:04

S.P., не знам дали схемата ми е по-успешна от твоята, но за мен е достатъчно успешна. Най-важното за мен е, че не усещам да се ограничавам, а и се чувствам все по-добре.

30.07.14
21:18

В България за 10 дни :)

Dietwise всичко върви добре. Вчера даже перфектно. Днес бях на закуска от овесени ядки с кисело мляко и мед, самолетен сандвич и шоколадче, после 2 нектарини и вечеря от овесени ядки със слънчогледови семки, тахан, мед и кисело мляко.

98.6 кг тая сутрин (party) и сега имам намерение да шашна народа. Само дето качвам снимки на прогреса си във фейсбук през две седмици и не знам кой ще шашна, щото всеки вече има фейсбук. (giggle)

Ая Палачинкова

30.07.14
21:51

казано от Елена на 30.07.14, 21:18:

Добре дошла и весело и незабравимо изкарване (sun)

Мнението беше редактирано от Ая Палачинкова на 30.07.14 21:52.

30.07.14
21:57

Благодаря ти, Ая! (hug)

24.08.14
16:32

казано от Елена на 30.07.14, 21:18:

Интересно ми е къде изчезна вече повече от 10 дни?!Искам да си “сверя часовника” по теб!

30.08.14
17:40

Ето ме пак, точно след месец прекъсване. Този месец ми беше доста натоварен от гледна точка на промени и емоции. Разлика в килограмите няма, т.е. задържам. Движението ми е доста, но си отядох на диня и царевица в България, а и не съм внимавала с количествата на храната като цяло, откъдето според мен идва и задържането. От два-три дни нещата се поуспокоиха. Мерките не знам как са в момента, но вчера си обух един червен панталон, който досега не можех да обуя, което значи, че не съм увеличила обиколките със сигурност. Предизвикателството в момента е да започна да свалям пак.

Днес:
разходка без и с пазарски чанти (общо около час и половина)

Закуска: Weetabix (пълнозърнеста закуска от типа на корнфлейкса, без захар и подсладители. Общо взето има вкус на талаш, но на мен ми харесва :)), прясно мляко, ч.л. мед

Обяд: 60-70 гр. (сурово съст.) пълнозърнести макарони със сос от домати, сметана, скариди и гъби,
салата от маруля с краставица, зехтин и оцет

Следобед: 1/2 чаша кисело мляко, шепа боровинки и 1 банан

Вечеря: 100 гр. сьомга на фурна, 1/2 сладък картоф, айрян, маруля с краставици и зехтин

Мнението беше редактирано от Елена на 31.08.14 11:59.

31.08.14
19:35

За днес:
10 ч. - филия хляб с кашкавал и варено яйце
14 ч. - цяло патешко бутче с ориз и зеленчуци, айрян, мини сладолед
17 ч. - 1/3 пъпеш и 1/3 манго
Следва вечеря от супа топчета.

Времето е гадно и се кани да вали. Разходих се около един час, колкото да не е без хич. Иначе цял ден се мотая, готвя, мързелувам, правя си селфита... :D Кифленска му работа :D

10.09.14
11:19

След месец и нещо задържане, днес кантарът отчете минус. До момента, за точно 4 месеца, имам 14 свалени килограма.

Талия - от 101 см в началото, до 93 см днес и -1 см от последното измерване
Ханш - от 126 см на 118 см и - 1-2 см от последното измерване
Бедро - от 76 см на 69 см. - без промяна от последното измерване

Април/май догодина планирам издаване на нова стихосбирка, което означава, че ще има премиери в различни градове. Искам дотогава да сваля поне още 10-на килограма.

17.05.15
20:16

Не съм писала доста отдавна. През тези месеци всъщност качих няколко килограма. Стартирам от 103 кг. Правих си кръвни изследвания скоро. Проблемите са: завишени триглицериди и нисък HDL. Мисля, че тези проблеми се пораждат главно от теглото ми (BMI = 32.5).

Днес почти цял ден бях навън - разходки, езеро, слънце - идилия! Купих си книга - “200 super smoothies” - и си поръчах и тази на detoxinista (за който не я знае и му е любопитно коя е и какво прави: http://detoxinista.com/). И започвам да правя кундалини йога за отслабване (намерих клипчета в youtube и си поръчах да ми доставят DVD).

Днес ядох черен ориз със свинско, доматен сос, кокосово мляко и къри за обяд и за вечеря, и изпих 2 плодово-ядкови и 1 зеленчуково-киселомлечно smoothie.
Калории няма да броя, защото се затормозявам. Ще се стремя да ям качествено и да спортувам.
Това е.

До скоро!

П.П. Слагам една снимка от представянето на книгата в София на 20 април.

Мнението беше редактирано от Елена на 17.05.15 20:59.

18.05.15
09:14

18 май 2015 г.

Започнах деня със зелен чай с лимон, 1 ч.л. мед и 1 с.л. кокосово масло.

Опитах се да направя 5-тимата тибетци. От първите 4 упражнения направих между 5 и 21 повторения, а петото не се и опитах да го направя, защото ми изглежда прекалено трудно за мен.
7:30 - 2 Weetabix, 200 мл соево мляко, шепа боровинки, около 1 с.л. чия и 1 ч.л. мед;
      1 чаша фреш от ананас, целина и киви + 1 ч.л. пшенична трева на прах.

Разходка около 2 часа.

11:30-12:30 Таратор (1/2 краставица, 200 гр. кисело мляко с около 4% масленост, 40 гр. орехи), 1 порция от вчерашната манджа с черен ориз и свинско.
Скоро след това четох едни рецепти за смуутита и си направих плодово смути (1/2 банан и шепа малини) със соево мляко (1/2 чаша), бадемово масло (1 с.л.) и мед.

17:30 Зеленчуково смути - 1/2 краставица, 1/3 авокадо, малко целина, вода.
Мисля това да е за днес.
А, по едно време правих малко кундалини йога и клекове.

20:00-20:30 капучино със соево мляко и към 150 гр. аспержи на пара.

Мнението беше редактирано от Елена на 18.05.15 21:37.

19.05.15
05:32

Хей,хей!Хайде здравей!На мен ще ми е интересно да видя твоята книга!Може ли да ми напишеш нещо от нея?
Успех и да не изчезнеш пак ей!:)

19.05.15
09:09

Здравей, S.P. ! Специално за теб пускам едно от стихотворенията в книгата. :)

Криеница

Ще се крия, а ти ще ме търсиш
иззад тъжни усмивки и ръбове.
Аз ще стъпвам полека, на пръсти.
Ти на цяло стъпало ще стъпваш.
Ще броиш много бавно до десет,
аз във себе си ще поскитам.
Пред олтара на някоя есен
ще допусна да скочиш в очите ми.
Там, където е стъпвала зимата,
ще разцъфнат сънливи кокичета.
Само брой. Брой до десет. Отива ми
да съм есенно-зимно момиче.
Аз не знам колко време ще скитам
из сърце със замръзнали кратери.
Но решиш ли да ме попиташ -
подозирам, че всъщност съм лято.

19.05.15
15:36

Ставане към 8:00.

2 чаши чай от лайка;
20 минути кундалини йога;
8:40 - Смуути от 2/3 банан, 1 шепа малини и боровинки, 250 мл соево мляко, 1/2 с.л. кокосово масло и 1 с.л. мед
11:30-12:00 - картофена крем супа от 200 гр. дребни картофи + 3 с.л. сметана 15% + 2 сиренца Babybell + няколко резена сурова чушка
14:00 - 200 гр. мляко с ориз (от магазина) + 2 бонбона “пияна вишна”;
15 минути йога - http://www.bb-team.org/articles/3175_yoga-i-fitnes. Толкова успях да направя. Предвид лошото време, днес излизах само за 20 минути, така че движението ми е сравнително малко.
Към 16:30 - 4 пълнени чушки с кайма, ориз и маслини, 90 гр. баклава.

Много се чудя дали да ям нещо ако ми се прияде по-късно. Мисля, че е по-добре да ям нещо - някакви зеленчуци или нещо такова.
*Няколко часа по-късно се чувствам добре след 2 чая със соево мляко. Днес не беше най-енергичният ми ден. Настроението и енергията ми се влияят доста от лошото време.

21:30 -22:00 - ябълка, морков, малко кашкавал.

Мнението беше редактирано от Елена на 19.05.15 22:55.

20.05.15
20:09

Взех генерално решение днес - изключвам лактозата и глутена и силно намалявам захарта.
Първият ден мина добре, като изключим 100 гр. бразилски орех следобяд, което беше прекалено.

Закуска (преди да се реша на Стъпката): зърнена закуска без захар с прясно мляко и боровинки.
КРАЙ НА ГЛУТЕНА, ЛАКТОЗАТА И ЗАХАРТА.
Преди обяд: шейк от 2 банана, 2 с.л. бадемово масло, 2 с.л. мед, 1 с.л. чия и вода. (И това беше прекалено, но бях гладна.)
Обяд: салата от 60 гр. (сурово състояние) киноа с маслини, чушка, авокадо, зехтин и лимон.
Следобяд: 100 гр. бразилски орех
Вечеря: варих един боб и го пробвах два пъти; 30 гр. печено пиле.

Упражненията предстоят.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1