09.05.15
16:22
Здравейте! С наднормено тегло съм, тренирам, храня се в много малки количества, но не отслабвам. Може би това е проблемът - приемам твърде малко калории. Трябва да сваля около 20-25 кг, но още търся правилния начин (така и не го намирам).
Открих “чудотворната” 90 дневна диета. Хора, които са я изпробвали казват, че има удивителен ефект, но не съм сигурна дали това не е поредния мит. Макар че ми изглежда доста добър вариант.
Да я започна ли? Ако я започна какъв резултат ще мога да постигна? Ами йо-йо ефекта след повечето диети?
Моля, дайте ми съвет. :)
09.05.15
16:26
Рая, това е третата тема, която пускаш в рамките на два дни и която се отнася до един и същ проблем.
Няма ли да е по-удобно за теб и четящите, ако задаваш въпросите си в дневника си - така човек ще добие представа за ситуацията, в която си.
Деветдесет дневната диета НЕ е за теб.
Не бих я препоръчала на никой, всъщност. Защо търсиш нови и нови диети, след като няколко човека ти дадоха правилни насоки за размисъл?
Поздрави! :)
казано от Вероника Налбатска на 09.05.15, 16:26:
Рая, това е третата тема, която пускаш в рамките на два дни и която се отнася до един и същ проблем.
Няма ли да е по-удобно за теб и четящите, ако задаваш въпросите си в дневника си - така човек ще добие представа за ситуацията, в която си.Деветдесет дневната диета НЕ е за теб.
Не бих я препоръчала на никой, всъщност. Защо търсиш нови и нови диети, след като няколко човека ти дадоха правилни насоки за размисъл?Поздрави! :)
И все пак ако я започна? Познавам жена, която свали 28 кг. Пък и всички ми казват да се храня в по-големи количества, тук са такива :)
09.05.15
16:32
Аз съм я пробвала на 3 пъти в лудите ми години. Мои колеги са я правили и пред мен са сваляли, след което си връщаха всичко. Диетата е рестриктивна, небалансирана и носи само краткосрочни резултати. Недей да я правиш.
казано от Теди Илиева на 09.05.15, 16:32:
Аз съм я пробвала на 3 пъти в лудите ми години. Мои колеги са я правили и пред мен са сваляли, след което си връщаха всичко. Диетата е рестриктивна, небалансирана и носи само краткосрочни резултати. Недей да я правиш.
Значи изключваме деветдесет дневната диета :D А друга без йо-йо ефект, а да се свалят същите килограми... съгласна съм и на десетина първоначално, стига да започна да свалям :)
90-дневна диета ли? Имаш предвид 360-градусовата вероятно? 90 дни спазваш диета, после 90 дни качваш и накрая се завърташ на 360 градуса и се връщаш на изходна позиция, само че с още 5-10 кг отгоре и още по-дебела и нещастна, както и демотовирана и с усещането, че нищо не може да се промени. А всъщност може, ако подходиш правилно и дългосрочно, а не 90-дневно.
09.05.15
16:41
Коментирали сме не веднъж тази диета.
Ако беше потърсила в търсачката, щеше да разбереш, че никой здравомислещ тук няма да ти я препоръча.
Не очаквай одобрение за това.
На теб ти трябва:
- да се разбере от къде идва проблемът, след като казваш, че си здрава и не си преяждала (консултация със специалист);
- да започнеш да увеличаваш калориите и да приемаш белтъчини, мазнини и въглехидрати от полезни източници (достатъчно информация ти дадох за тях на лични съобщения);
- да не търсиш някаква диета с начало и край, а да изградиш режим, който да е начин на живот - да ти е вкусен, да ти носи радост и да се чувстваш добре;
- да споделиш с родителите си за хранителните си проблеми (сама каза, че те не знаят, че си по цял ден на ябълки). Наистина е важно те да знаят всичко, които става с теб.
90-дневната диета е глупост, която не е подходяща за 15-годишно момиче, което те първа се развива.
Няколко човека те попитахме от колко време си храниш по начина, по който си описала в дневника си /гладуваш от понеделник до петък, а уикендите ядеш “нормално” (колко е това нормално, само ти си знаеш)/. Ти така и не сподели. Нито пък ни каза как си се хранела преди това. Има неща, които не ни казваш, вероятно има и неща, които не осъзнаваш (гузно ти е, ако ядеш нормално и се наказваш с тренировки до болка?!) - всичко това налага разговори с родителите ти и консултация със специалист (моят съвет е да получите и друго мнение, след като въпреки първата консултация все още проблемът е на лице).
09.05.15
16:44
Още нещо. Виждам, че искаш да свалиш 20-25кг. Не знам как го изчисли, но нека ти дам ориентир.
Според BMI, който се ползва от повечето диетолози, твоите здравословни граници на тегло излизат да са между 57 кг. и 75 кг. т.е. за да влезеш в здравословни граници имаш да свалиш поне 3 кг. и не повече от 21 кг., макар че на тази височина (174см.) при 57 кг. ще си кльощавичка :) Недей да се притесняваш толкова.
казано от Теди Илиева на 09.05.15, 16:44:
Още нещо. Виждам, че искаш да свалиш 20-25кг. Не знам как го изчисли, но нека ти дам ориентир.
Според BMI, който се ползва от повечето диетолози, твоите здравословни граници на тегло излизат да са между 57 кг. и 75 кг. т.е. за да влезеш в здравословни граници имаш да свалиш поне 3 кг. и не повече от 21 кг., макар че на тази височина (174см.) при 57 кг. ще си кльощавичка :) Недей да се притесняваш толкова.
Чрез някакъв онлайн калкулатор изчислих, че подкожните ми мазнини са около 33% (+/-2%). Единствената ми надежда за деветдесет дневната диета беше тази, че пишеше “драстично намаляване на подкожните мазнини”. Това ми трябва - да отслабна до там, че да се погледна в огледалото и да се харесам... не първото нещо, което видя да бъде този ужасен корем.
09.05.15
17:00
Онлайн калкулаторите са гола вода :)
Като отидете на консултация поискай да ти измерят мазнините с калипер. Това е по-надежден начин.
Разводнихме темата, най-добре да продължим в дневника ти. Напиши си в него днес какво яде до сега и какво ти беше движението, да видим ние какви ги правиш :)
09.05.15
21:38
Избягвам подобни теми, но все повече и повече хора ме питат за въпросната...”диета” и на теб ще кажа същото, което и на тях.
Това е безумие, нищо повече. Вече ти казаха, че въпросната “диета” не е абсолютно нищо специално. Напълно съгласен съм с казаното от Вероника: диета с начало и край НИКОГА няма да ти донесе желаните резултати, защото в момента в който я зарежеш, отива и прогреса ти. Ще ти цитирам един много успешен наш културист: Формата не е постоянна, формата зависи от постоянството! Прочети за калориен баланс, изгради си пълноценен хранителен режим сама, към който да можеш да се придържаш, бъди постоянна и резултатите няма да закъснеят!
Мнението беше редактирано от Alex Ivanov на 09.05.15 21:38.
09.05.15
23:11
Поредната откачалка, която ще опита всяка тъпотия на тоя свят, докато един ден не осъзнае, че си е губила времето, но ще е късно...тик-так-тик-так... :)
п.п. И подобни хора гласуват...
09.05.15
23:21
Е, тя е на 15. Не гласува още.... Редактирай си мнението.
Вместо да търся и да си губя времето с четене на “вълшебни” диети ще отида на специалист. Според мен ще ми изготви режим, който ще ми е полезен за цял живот, не за 2-3 месеца. :)
казано от Рая Р. на 10.05.15, 12:00:
Вместо да търся и да си губя времето с четене на “вълшебни” диети ще отида на специалист. Според мен ще ми изготви режим, който ще ми е полезен за цял живот, не за 2-3 месеца. :)
Няма режим за цял живот, ама както и да е. Режимите се променят според промяната на килограмите, мазнините, възрастта и т.н, ама както и да е....очакваме нова тема.
Успех!