09.01.06
16:26
Вижте моята гордост: :D
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=17807
09.01.06
16:34
[quote author=“Animal”]Вижте моята гордост: :D
:D
И такива ли екстри ползвате. Аз не съм ползвал такива неща .Веднъж бях наумил да си купя но не ми станаха на ръката ,но добре че не взех излишно е
09.01.06
17:43
... странни хора сте вие :twisted: Аз само с ръкавици тренирам (гърба с фитили) и имам мазоли, които направо нямат махане. Една седмица нямах ръкавици и тренирах без .. отлепи ми се кожата направо :evil: При тебе не се ли появяват мазоли и т.н., да не говорим че при по-големите ти тежести търкането е по-голямо?
... странни хора сте вие :twisted: Аз само с ръкавици тренирам (гърба с фитили) и имам мазоли, които направо нямат махане. Една седмица нямах ръкавици и тренирах без .. отлепи ми се кожата направо :evil: При тебе не се ли появяват мазоли и т.н., да не говорим че при по-големите ти тежести търкането е по-голямо?
Ми братле при всеки е различно зависи от кожата ти,аз в началото също бях с ръкавици, но ги разкарах , вярно в първите тренировки получих мазоли, но до там, сега нямам проблеми и не ги ползвам.
От доста години тренирам и никога не съм ползвал ръкавици! В началото имам яко мазоли, но те изчезват много бързо и после нямам проблеми!
09.01.06
20:48
Еми много ясно че може да тренираш без ръкавици и след време няма да ти излизат мазоли, обаче кожата ще ти стане много груба. Който не го притеснява това да си тренира без.
[quote author=“Animal”]Вижте моята гордост: :D
моите и те са същите само че не чак толкова изхабени :wink: Който обича да усеща лоста в ръцете си като Дориан може и без ръкавици
Не е груба много ясно, иначе щях да се оборудвам.Сега гледам има едвам забележими мазоли по ръцете ми кожата си е мека и гладка
09.01.06
22:21
аз откакто тренирамвинаги съм имал мазоли. Изобщо не помня как изглеждат ръцете ми без тях. Някъде по форума тука четох нещо от рода на “....и зали в които ходят манекенчета и носят ръкавички да не им станат еди какво си ръчичките” обаче тоя пич ако дойде в мойта зала да види за кво става въпрос. Скрипеца и машината за гребане техните ръкохватки са нацепени(не знам как по друг начинда го кажа) имат нещо като резба, само че на квадратчета,ще ви дам пример - след като си свърша серията с 90кг на машината за гребане по мазолите на ръцете ми ясно се вижда отпечатана в детайли въпросната резба, така че направете си сметка за каква болка става въпрос. Не че е непоносима, но е неприятна и е излишна. Иначе все пак вече почти не ползвам ръкавици, само на въпросните 2 уреда изпозвам от тези меките кухненски попивалки ако се сещате. В наща зала също дъмбелите 20-ки там, където се хващат има резба, която е доста дълбока и направете си сметка примерно ако сгъваш за бицепс и дъмбела ти се врътка наляво - надясно в ръкато докато си правиш серията за какво усещане съава въпрос.
——off———————————
[quote author=“dickhead”]Някъде по форума тука четох нещо от рода на ”....и зали в които ходят манекенчета и носят ръкавички да не им станат еди какво си ръчичките” обаче тоя пич ако дойде в мойта зала да види за кво става въпрос.
Ясно е че при такива случай като в твойта зала е нормално никой да не иска да си сцепи кожата.Става въпрос за фитнес зали
,където носенето на ръкавички,розови клинчета и прилепнали изрязани потничета е мода.
10.01.06
22:49
С ръкавици хвата ми е мнооого по-здрав.Преди особено при сгъването с крив лост,без ръкавици тоя лост се скъсваше да се върти!Сега няма мърдане!
11.01.06
10:35
[quote author=“largozol”]С ръкавици хвата ми е мнооого по-здрав.Преди особено при сгъването с крив лост,без ръкавици тоя лост се скъсваше да се върти!Сега няма мърдане!
Това не те ли навежда на мисълта, че ръкавиците ти изнежват китките и хвата. Махай ги докато е време.
11.01.06
12:11
По твоята логика,докато си готвиш ориз,що не бръкнеш във фурната без ръкавици,така,да не се изнежваш?!Хората са измислили удобства!
[quote author=”Палпатин”][quote author=“largozol”]С ръкавици хвата ми е мнооого по-здрав.Преди особено при сгъването с крив лост,без ръкавици тоя лост се скъсваше да се върти!Сега няма мърдане!
Това не те ли навежда на мисълта, че ръкавиците ти изнежват китките и хвата. Махай ги докато е време.
я ми обясни защо ръкавиците ти изнежват китките че нещо неможах да зацепя
на който както му е удобно така си тренира и да,хвата ми е по удобен с ръкавици
11.01.06
13:02
[quote author=“largozol”]По твоята логика,докато си готвиш ориз,що не бръкнеш във фурната без ръкавици,така,да не се изнежваш?!Хората са измислили удобства!
По твоята логика що въобще ходиш на фитнес да се мъчиш, стой си вкъщи и си лежи. Вземи си един бътерфлай дето го рекламираха по телешоп и само лежане. Хората са измислили удобства!
В общия случай:
При използването на ръкавици, ленти за китки и всякакви там други помощни средства за хвата води до естественото отслабване на хвата. Ако искаш да имаш здрави ръце избягвай тези помощни средства(разбира се в определени случаи могат да се ползват).
Това го усетих и на практика. До преди 2 седмици тренирах само с ръкавици, сега ги свалих....и на лега, като вдигна щангата ми се клатушка в ръцете и чувствам страшно напрежение и некофмортност в китките.
Но....
[quote author=“Static”]на който както му е удобно така си тренира
Абе които си иска си тренира с ракавици и др. помощни средства тва си е негова работа а които иска без аз тренирам с ракавици, около месец и нещо тренирах без ама много мазоли ми излизаха и си зех ракавици пък и таи ми е по удобно ! И Рони Колман тренира с раквици тва не значи че е нежен !
Стига момчета - ако фитилите отслабват хвата - то ръкавиците не оказват никакво влияние.. А пък коментари от сорта че с ръкавици мъжа се изнежвал са направо смешни.. Не мисля че мъж с мазоли е по мъжествен от такъв с меки и гладки ръце.
Това ме кара да се сетя за един от залата, който не се къпеше след тренировка за да мирише на мъж... “какво да се къпя нали на мъж мириша...”
Аз не разбирам само защо и как така става че с фитили да ти отслабва хвата? и какво означава това?
11.01.06
21:06
[quote author=“dickhead”]аз откакто тренирамвинаги съм имал мазоли. Изобщо не помня как изглеждат ръцете ми без тях. Някъде по форума тука четох нещо от рода на “....и зали в които ходят манекенчета и носят ръкавички да не им станат еди какво си ръчичките” обаче тоя пич ако дойде в мойта зала да види за кво става въпрос. Скрипеца и машината за гребане техните ръкохватки са нацепени(не знам как по друг начинда го кажа) имат нещо като резба, само че на квадратчета,ще ви дам пример - след като си свърша серията с 90кг на машината за гребане по мазолите на ръцете ми ясно се вижда отпечатана в детайли въпросната резба, така че направете си сметка за каква болка става въпрос. Не че е непоносима, но е неприятна и е излишна. Иначе все пак вече почти не ползвам ръкавици, само на въпросните 2 уреда изпозвам от тези меките кухненски попивалки ако се сещате. В наща зала също дъмбелите 20-ки там, където се хващат има резба, която е доста дълбока и направете си сметка примерно ако сгъваш за бицепс и дъмбела ти се врътка наляво - надясно в ръкато докато си правиш серията за какво усещане съава въпрос.
Тази “резба” се казва накатка (маЙ :oops: ) и е толкова дълбока, защото тези уреди и дъмбели са предназначени за ползване с ръкавици явно. А на Палпатин искам да кажя, че не е лошо да имаш добър контрол над хвата когато си държиш 35 кг дъмбел над главата и си останал без сили, освен това ръкавиците намаляват загрубяването, а не изнежват и не отслабват хвата, защото не са фитили.
11.01.06
21:30
Още нещо - кво става когато ръцете се изпотят?!
11.01.06
22:19
аз лично не намирам смисъл в ръкавиците,със тях и без тях шак ще им едни и същи мазоли :P
Няма смисъл естествено аз какви дъмбели съм държал..... особено на гребане с дъмбел
спорът ми се струва безпредметен. аз лично тренирам без ръкавици, защото харесвам да усещам желязото добре в ръката си, но нямам против тези, които са се оборудвали с подобна екстра. в края на краищата важното е какво ще правиш с тежестта, след като веднъж си я хванал здраво.
П.С. имам ръкавици от едно време, но са само на една тренировка:):):):)