Дневник на Nlady търсеща правилния начин към здрав дух в здраво тяло !

Темата е заключена.

19.05.15
20:23

Здравейте на всички !
  Аз съм  Nlady момиче на 20 години  висока съм 159 см от Пловдив .Реших да си направя дневник тъй като от доста време искам да  направя нещо повече за себе си. Полагам усилия  за себе си от доста време като започнах да чета и да се образовам за здравословно хранене и здравословен живот като се опитвам и прилагам доста от нещата ,които съм научила. Решила съм ,че имам нужда да продължа и задълбоча знанията ,които до момента не са ми достатъчни може би имам основни знания и може би затова не съм достигнала желания резултат . Проблема е обаче  че имам нужда от повече компетентност по повод хранене и тренировки  -как да съчетавам храните ,  кога е най-доброто време да тренирам , какво и кога да хапна преди или след тренировка . За тренировките съм тренирала известно време фитнес и съвсем малко опит в тренировките в къщи.В момента  нямам възможност да посещавам фитнес залите и мисля да започна с тренировъчни програма в къщи , но проблема е че не зная коя да избера ,която да е подходяща за мен .Моите цели и амбиция  за напред са да се науча да се храня здравословно правилно и балансирано и същевременно да започна да тренирам правилно  и пълноценно да се възстановяват мускулите , да стопя мазнините и най-същественото да оформя и намаля обиколката на бедрата и прасците  и да стегна цялото тяло. Зная че това ,което искам става с времето когато както аз искам да стане по естествен начин , не си поставям период до които да изпълня ,а това искам да ми се превърне в начин на живот .Сега ще ви споделя и моето меню  и моята молба е хората ,които разбират да ми помогнат със съвети  ,кое е правилно и кое грешно и според вас -как да балансирам меню си каква тренировъчна програма ,която да правя в домашни условия ще мога да правя.

Сутрин
-започвам винаги с чаша топла вода тъй като знам ,че както сутрин правим душ на тялото отвън е хубаво и отвътре и така се измиват червата и шлаките.
- след това пия кафе
-винаги закусвам  с овесени ядки и кисело мляко
втора закуска
-понякога плод ябълка, банан, овесени бисквити  ,шоколад  или понякога не хапвам нищо
обяд
-  салата зависи от сезона  с хималайска сол и зехтин
към нея картофки на фурна с зехтинче и копър  или вместо тях ориз със зеленчуци  или скумрия на скара 
или вместо това някаква манджа приготвена с зехтин
следобедна закуска
  -някакъв плод ако сутринта не съм яла или мюсли бар  или сурови ядки или шоколад
вечеря
  -салата зависи от сезона  зехтин и хималайска сол сирене и маслини
  - понякога месо на скара или риба 
  - или само салатата

Моля ви посъветвайте  ме  кое е правилно и кое грешно и каква тренировъчна програма трябва да избера да тренирам в домашни условия.

Здравей и добре дошла!

Първо уточни кой дневник ще ползваш - този, в който пиша сега или този.
Един от двата трябва да бъде изтрит, тъй като е дублиране.

След това ще продължим по същество. :)

Хубава вечер!

19.05.15
23:24

Съжалявам за грешката  ще използвам този  в който сте писали ,моля другия да бъде премахнат .Това се е получило ,защото не съм много ориентирана с сайта ,за което се извинявам .

казано от Nlady Nlady на 19.05.15, 20:23:

Проблема е обаче  че имам нужда от повече компетентност по повод хранене и тренировки  -как да съчетавам храните ,  кога е най-доброто време да тренирам , какво и кога да хапна преди или след тренировка . За тренировките съм тренирала известно време фитнес и съвсем малко опит в тренировките в къщи.

Няма някакви строги определени норми по отношение на въпросите ти. Направи си експеримент и попитай няколко човека кога тренират. Ще видиш, че всеки го прави по различно време, което е определено на база свободното време (основно) + кога човек е най-работоспособен.
Хубаво е да не се натъпкваш с храна непосредствено преди тренировка. Вариант е или на гладно (ако тренираш сутрин) или поне 2 часа след хранене (аз бих казала поне 3-4 часа), ако тренираш по друго време на деня. В храненето след тренировка е добре да има източници на белтъчини. Останалите компоненти избираш ти - някои хора задължително ядат въглехидрати, а други залагат на протеин + мазнини + фибри (зеленчуци). Варианти много.
Какво да хапнеш като вид храна - това отново зависи от личните ти предпочитания.

казано от Nlady Nlady на 19.05.15, 20:23:

В момента  нямам възможност да посещавам фитнес залите и мисля да започна с тренировъчни програма в къщи , но проблема е че не зная коя да избера ,която да е подходяща за мен .

А имаш ли някои програми предвид, от които се чудиш коя да избереш? Или като цяло не знаеш какво да правиш? Какъв е спортният ти опит до тук?

Ще се включва по въпроса с храната, когато видя повече описани дни, за да добия по-добра представа.

Хубав ден! :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 20.05.15 10:33.

20.05.15
12:43

Порових се в интернет да намеря нещо подходящо за мен по отношение на тренировките в домашни условия за сега със собствената тежест на тялото ,тъй като още не съм се оборудвала с уредите които са ми необходими като гирички , тренировъчни ластици и топка.Но  съм доста объркана кое да избера тъй като не знам с кое ще се справя на темпото ,за да ги изпълня до края и правилни .Също знам , че не става бързо и особено с упражненията в къщи ,докато се научиш на правилната техника и да ги изпълняваш правилно. Затова реших да започна ,за да ми е по-лесно  да избера кратки клипчета в интернет  като първо да започна с кардио тренировка и да включа силови упражнения да долната част на тялото, тъй като там имам нужда от стягане оформяне и стапяне на мазнините и като цяло оформяне на тялото. Като мисля цялата тренировка да е с продължителност 30 - 40 минути като редувам в различните дни  ,различни упражнения за долната част на тялото ,както тренировки за цялото тяло и един ден в седмицата например неделя да ми бъде почивен ден.  Според вас ако започна  по този начин ще има ли ефект  това ,което съм решила правилно ли е ще се радвам да полича мнения от вас . Ще се постарая да пиша какво правя всеки ден , и ще пиша какви упражнения съм започнала да правя за да може да ме посъветвате дали е правилно .По въпроса за храненето съм чела и гледала доста предавания кое е правилно и кое не имам горе -долу представа , но доста съм се объркана или аз така си мисля вие ще прецените .  Имам огромна нужда някой да ме посъветва а и дори и да ме насочи какво да избирам и подбирам и къде да прочета и погледна ,за да се образовам ,да получа по-добра култура на хранене ,тъй като имам огромно нужда да се науча да се храня пълноценно.

20.05.15
21:46

Днес
закуска
-чаша топла вода
-кафе
- овесени ядки с кисело
обяд
-пилешко с ориз
следобед  след тренировката
един банан
вечеря
зелена салата с краставички ,варено яйце ,няколко парченца кашкавал , и парче сиренце

Днешната тренировка
https://www.youtube.com/watch?v=oegRlg9V4q8

Избрах тази тренировка успях до 18 минута и  за повече нямах сили ,доста  се изморих .Надявам се за напред с малко повече постоянство да ми се получат нещата.

Кажете според вас какво мислите  кое е правилно или кое грешно :)

21.05.15
21:56

Здравейте на всички тиймци!

Имам въпрос към вас. Гърба ми е слаб и понякога се схващам .Веднаж ми се беше прищипал нерв и след ,което  ходих даа ме масажират, но  местото на гъба и по точно дясната плешка там местото се изнежи  и понякога имам схващания и ме боли.Знам че за да не се поличава така трябва да се ходи на масажи и да започна да спортувам и тренирам гърба, за да заякнат малко мускулите и да не се схващам .

Споделете мнение !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1