Love ma’ life!

Темата е заключена.
Прескочи до:

20.05.15
20:54

казано от Елена на 20.05.15, 20:09:

КРАЙ НА ГЛУТЕНА, ЛАКТОЗАТА И ЗАХАРТА.

Спирането на захарта подкрепям с две ръце. Лактозата не е толкова черна, колкото я изкарват, но хайде и там може да се говори за някакви, макар и доста несъстоятелни, основания. Обаче глутена защо? Болна си от цьокалия ли?

П. П. Имам усещане за дежа вю - този разговор сякаш съм го водил вече...

20.05.15
21:47

Здравей, Боби! Благодаря за въпроса.
Искам да видя как ще ми се отрази една такава промяна. Нямам заболяване, което да изисква спирането на глутена, но има някои теории, според които глутенът предизвиква възпалителни процеси в организма и други теории, според които затлъстяването е възпалително заболяване. Освен това мъжът ми е на безглутенова и безлактозна диета по здравословни причини. По-лесно и приятно ще е да спазваме един и същ режим. Той отслабна с 10 килограма по този начин, без на практика да ограничава количествата храна. Сега тежи 75 килограма и се чувства много добре.

Мнението беше редактирано от Елена на 20.05.15 21:49.

21.05.15
02:03

казано от Елена на 19.05.15, 15:36:

Ставане към 8:00.

2 чаши чай от лайка;
20 минути кундалини йога;
8:40 - Смуути от 2/3 банан, 1 шепа малини и боровинки, 250 мл соево мляко, 1/2 с.л. кокосово масло и 1 с.л. мед
11:30-12:00 - картофена крем супа от 200 гр. дребни картофи + 3 с.л. сметана 15% + 2 сиренца Babybell + няколко резена сурова чушка
14:00 - 200 гр. мляко с ориз (от магазина) + 2 бонбона “пияна вишна”;
15 минути йога - http://www.bb-team.org/articles/3175_yoga-i-fitnes. Толкова успях да направя. Предвид лошото време, днес излизах само за 20 минути, така че движението ми е сравнително малко.
Към 16:30 - 4 пълнени чушки с кайма, ориз и маслини, 90 гр. баклава.

Много се чудя дали да ям нещо ако ми се прияде по-късно. Мисля, че е по-добре да ям нещо - някакви зеленчуци или нещо такова.
*Няколко часа по-късно се чувствам добре след 2 чая със соево мляко. Днес не беше най-енергичният ми ден. Настроението и енергията ми се влияят доста от лошото време.

21:30 -22:00 - ябълка, морков, малко кашкавал.

Според мен ти постоянно се чудиш какво да изядеш.  Яж три пъти на ден, не обядвай преди 12 при условие, че си закусвала преди това и то след 8:40.  Тия чушки следобяд вечеря ли са толкова рано??! Въобще яденето ти е доста хаотично.  Тази кундалини йога ми звучи доста странно.  Защо си я предпочела?
Тези радикални решения да спираш захар, глутен и лактоза колко време ще устискаш да ги спазваш?  Според мен първо се научи да не ядеш постоянно / по сто пъти на ден / и чак после изключвай храни.
Сори, ако звуча рязко, но наистина жалко за напрадека ти, който си личеше толкова на по-старите снимки.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 21.05.15 02:08.

21.05.15
11:43

Мислих върху това, което си написала, Кико.
От днес ще спазвам принципа за яденето 3 пъти на ден. Мисля, че си права за това.
Кундалини йога е нещо, което все пак ме раздвижва. Защо я избрах? Защото мога да правя упражненията, т.е. не са ми трудни, плюс това действат добре на обмяната на веществата. Вчера правих един комплекс пилатес + йога. Важното за мен е да има движение, което не ми е толкова трудно, че да ме демотивира. Не съм се фиксирала върху този тип йога. :)
Ще помисля още за това дали е нужно да се спира глутена в дългосрочен план. Лактозата е добре да я спра за известно време, защото съм склонна да прекалявам с млечните.

Закуска (8:15): 70 гр. овесени ядки без глутен, 1 с.л. бадемово масло, 1 с.л. мед и 3 парчета диня.

Мнението беше редактирано от Елена на 21.05.15 11:44.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1