В период на покачване..

23.05.15
10:04

На 15 години съм, 173 висок, 55 килограма.
Имам мазнини по тялото, най-вече в долната част на корема. На английски се нарича “skinny fat”.
Тренирах за да намаля мазнините в продължение на 7-8 месеца, но загубих мускул. Бях 65 килограма. Сега целта ми е да покача мускулна маса докато през това време премахна мазнината в долната част на корема. Нямам ясно изразени коремни мускули и като цяло дефиниция.  Ще започна да правя програмата 10х10 , относно храненето доколкото знам трябва да увелича протеина, горе долу също толкова въглехидрати колкото протеин и умерено количество мазнини. Като цяло търся чисто покачване на мускулна маса. Дали е удачен вариант да не се стремя в периода на покачване да загубя тази мазнина в долната коремна област, а да наблегна върху изграждането на мускул и след това през лятото да премина на по-малко въглехидрати, кардио 5-6 пъти на ден и тренировки с доста повторения, подобна на 10х10? Надявам се в следващия период на чистене да не загубя изградения мускул, тогава може би пак ще се допитам до вас. Добавки не искам да употребявам , а съм и малък. Предпочитам на този етап всичко да идва от храната..

Темата беше редактирана от Рижко на 23.05.15 10:06.

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742

Прочети темата по-горе много внимателно...
Въглехидратите и протеинът НЕ трябва да са еднакво количество. Въглехидртатът служи за набавяне на енергия и по-лесна доставка на протеин до мускулите, затова той трябва е в ПО-ГОЛЯМО количество от двете, а протеинът служи за поправяне на миниразкъсванията, които причинява тренировката на мускулните влакна т.е. с протеина правиш мускули.

Иначе... успех :)

Мнението беше редактирано от Chippila!! Кой друг? на 23.05.15 11:43.

23.05.15
12:16

Благодаря много за информацията! :)

23.05.15
13:04

изчисли от колко калории имаш нужда  . 25% от тях да са мазнини  , протеина 2.2или2.3 на килограм  каквото остане да е въглехидрат
1 грам протеин и въглехидрат имат 4 калории ,1 грам мазнина има 9 калории .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1