Олимпийски лост - препоръка ?

29.04.15
21:34

Здравейте,

Ще купувам олимпийски лост, но се чудя какъв да взема ? Разгледах нещата в нета и има избор, но не знам дали и няма някакви ментета... Имам около 200лв. плюс- минус 40-50… :)

Днес намерих някакъв сайт с магазин в Пловдив... Ето два лоста, които съм набелязал :

180 лв. - този е с лагери, обаче размера на лоста е с 32ф

250 лв. - и този е с лагери и е с 28ф което е супер :)

Някой чувал ли е нещо за тази фирма Jordan, защото името и ми звучи малко “тука има, тука нема” :D иначе па и 1 година гаранция дават..

Гледам и по други сайтове ама.... Какво ще кажете ? Вие от къде бихте си взели лост ?

пс.. Ооо сега като пуснах Гугъл на тоя Джордан ми излезнаха лостовете ама цените са им толкова в паунди... Тея или са се объркали или нещо...

Темата беше редактирана от zvvsip на 29.04.15 21:38.

16.05.15
14:35

Виждам, че активноста в темата е голяма, но ще направя още един опит тъй като времето ме притиска и трябва да взема решението до няколко дни....

Кажете ми просто ако имахте около 500лв. какъв лост бихте си купили ? Първо тръгнах от 200 но като гледам какво е положението съм склонен да дам повечко...

Фаворит ми е този за сега  565 лв. с лагери и ф28 хват като това супер много ми надхвърля бюджета, но по хубаво не намирам, че и по евтино :(

Друг вариант е фирма “APUS” някаква полска... Ето  ТУК им намирам лостовете на, но информацията е оскъдна и в официалния им сайт дори... Нито пише за лагери, нито за диаметър на лоста при хвата... Мнение да имате ???

Също и лост вероятно български от “Русе Спорт” пак с оскъдна информация—Ето Го

На Титан Фитнес също има олимпийски лост с макс товаримост 220кг... което намирисва—Ето го

И тук един, който не се знае какъв е точно Ето

Айде моля ви ако някой има опит с лостовете да ме насочи малко...

16.05.15
15:01

Последния.
Гледай товароносимостта каква е.
Олимпийски лост под половин тон е ташак.
Освен това преглеждай сайтовете за обяви - излизат руски, полски, дори Елейко за по 100-200-300 лв.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 16.05.15 15:05.

16.05.15
15:38

Този последния ходих да го гледам онзи ден в мол Галерия, но се оказа, че нямат наличност и трябва да го докарат от склада им в Русе....  Иначе изглежда добре на картинка... и ако на живо е такъв ще е добре :)
Сега ще се обадя да го докарат да го видя.

А обяви гледам постоянно ама нищо за сега...

Благодаря за насоката, James :)

20.05.15
19:35

Днес бях да видя лоста, който поисках да докар от Русе на Insportline и не го харесах :( За инфо да знаете ако се интересува някой, че лоста е с лагери и фи-то на хвата е минимум 32мм... дори на мен ми се стори по дебело... Стоманата ми изглеждаше прекалено твърда и без еластичност.

Намерих си лост на италианската фирма “Panatta” и се чудя дали да го взема утре... Това са уредите с които са оборудвани залите “Атлетик”. Информацията за лоста е никаква освен че е на ф28. Дори и в официалния им сайт не пише за товаримест... Днес ходих до Атлетик и общо взето ми харесаха лостовете но не съм слагал тежко да ги усетя..  По клипове гледах тренировки, но на тягата все дърпаха с друг вид лостове..

Някой дърпал ли е по сериозна тяга в тези зали да каже как се държи лоста ? Лостовете които са с една чертичка по средата ? без среден грип..

Мнението беше редактирано от zvvsip на 20.05.15 19:36.

20.05.15
21:15

Не си уточнил какво ще правиш с този лост. Ако ти трябва за щанги - изхвърляне, изтласкване, клек - потърси за някое Елейко на старо за 400-500лв. Ако ти трябва за тип силов трибой, бодибилдинг търси твърд лост, ф32 пак на старо. Новите лостове или са много скъпи или са некачествени, а се намират много добри по-стари модели лостове, почти неизползвани на старо.

За нов лост като цена-качество - Rogue.

Мнението беше редактирано от aleks на 20.05.15 21:16.

20.05.15
23:13

За всичко ми трябва..... Там е работата, че щангистките лостове стават и за бодибилдинг, а обратното не. Просто не намирам хубав лост на старо и наистина новите евтини са супер боклуци.
Ще взема Пенатата в крайна сметка на първо време.

Rogue излизат много скъпо за възможностите ми.

28.05.15
14:07

Купих си лост... Взех втора ръка, в доста кофти състояние, но ще свърши работа на първо време. Това да си намериш лост в България е адска мъка ! Поне доста неща научих и с малко повече чакане вече знам къде може да изпадне. За сега работата е закърпена :)

След 01.06 в завода за каучукови изделия “Зебра АД” започват да изпълняват поръчки за тежести, та ако някой има мерак да поръчва може да измислим нещо за транспорта. Още не съм решил дали ще ходя сам да си ги взимам или ще ползвам куриер, но се ослушвам за някаква комбина ??..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1