09.01.06
18:22
Здравейте всички, явно тук е мястото на което мога да търся компетентно мнение. Имам няколко въпроса. Вече започвам 4-ти месец, слабичак съм, 60кг 184-7, редно ли е да правя за гърди горна, долна и средна лежанка 4 серии по 10 повторения? Искам да попитам колко минути почивка да правя м/у упражненията?
Мерси.
Не е редно.Още ти е рано за горна , долна и средна лежанка :wink:
Между сериите почивай по 40 / 50 секунди :wink: 8)
09.01.06
18:32
Ами що да не е редно прави като те влече няма да ти навреди. Попринцип така се прави за маса 8-10 повторения като се стремиш последните да са ти трудни. А колкото до почивката неможе да ти се каже точно време примерно 3 минути защото може да не се въстановиш налълно за толкова време и да се затрупаш на лежанката при следващата серия. Почивката си е индивидуална колкото прецениш сам но не да прекаляваш със 10 минутни паузи. Успех!
Mного ще ти дойде.
А и защо само лежанки?Има и други упражнения за гърди!Редувай ги!
Примерно:
Полулег - 4х20*,10,8,6
Флайс - 3х10,8,6
Кофички - 3-4х8-12
*първата серия е загряваща
На другата тренировка сменяш упражненията и им раменяш последователността.
Примерно:
Лег - 4х20*,10,8,6
Преси с дъмбели от полулег - 3х12,10,8
Кросоувър - 4х12
Другият път си измисляш нова програма и така...
Това,което съм ти дал е само пример!Можеш да си промениш броя на сериите или упражненията.
Дано си ме разбрал :roll: Успех!!!
[quote author=“man”]Здравейте всички, явно тук е мястото на което мога да търся компетентно мнение. Имам няколко въпроса. Вече започвам 4-ти месец, слабичак съм, 60кг 184-7, редно ли е да правя за гърди горна, долна и средна лежанка 4 серии по 10 повторения? Искам да попитам колко минути почивка да правя м/у упражненията?
Мерси.
Не е фатално ако правиш тия упражнения,но няма да е лошо и да ги разнообразиш с малко дъмбели.А повторенията гледай да са между 6-8.Старай се да вдигаш тежко,предполагам искаш да качиш маса,защото ми се виждаш доста слабичък :wink: Но да знаеш,че за мен по-важно е как и колко се храниш.А за почивакта,почивай поне 1,5 мин. няма смисъл от бързане.А и ти ще правиш маса а не релеф.Някой беше ти казал да почиваш някакви секунди,но не е право момчето.Почини хубаво,нали се стараеш да вдигаш тежки щанги :wink: