Положителен азотен баланс - дискусия.

03.06.15
18:39

http://www.bgstuff.net/za-myja/fitnes-za-myje/1982-polozhitelen-azoten-balans-

Искам да акцентирам основно върху някои неща,които смятах за бросайнс..

Вече знам, че приемането на много протеин наведнъж всъщност може да доведе до засилено окисляване на аминокиселините. Количеството белтъчини, от които имате нужда, зависи от това колко е чиста мускулната ви маса. Не забравяйте обаче, че количеството, което можете да обработите ефикасно е ограничено и зависи от скоростта на протичане на различни процеси. В този случай повече не означава непременно по – добре, защото положителния азотен баланс се улеснява от по – малките и по – чести захранвания.

и..

Нуждата ви от протеин в крайна сметка се определя от това доколко ефективно използвате протеина , който вкарвате и до каква степен окислявате белтъчините и когато тренирате, и когато почивате. Някои хора окисляват повече протеин от колкото други и затова те имат повече нужда от повече протеин дневно от тези, които го използват по – ефективно.

Определянето на точния грамаж аминокиселини, които са необходими за поддържането на положителния азотен баланс, става все по – лесно. Азотното съдържание може да се усъвършенства още повече чрез употребата на въглехидратни добавки преди, по време на и след тренировка.

Прочетох и това http://www.bb-team.org/articles/4571_ikonomichen-rezhim-na-tyaloto

като всъщност си противоречат малко след като в тази статия не става въпрос за окисляване.

Простичко обяснено, азотният баланс е разликата между разградените и изградените протеини в тялото.

Знам и че има доста привърженици на вмнвд ,интересно ми е гледната им точка спряво последното изречение за въглехидратите.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 03.06.15 19:30.

03.06.15
20:15

Колкото повече, толкова повече!

Мечо Пух

Аз съм на този принцип. Повече белтък за по-сигурно и не се задълбавам да се тормозя излишно. 2,5/3гр на кг и ако ми се налага да свалям/чистя отивам на към 3,5/4гр.

03.06.15
20:42

Статията е написана без грам научна стойност - един куп твърдения без никакви източници. “Вече знаем, че...”, “еди-си-какво е(не е) така”... Все едно аз съм я писал.

Прехвърлих я и като видях, че са писали, че голямо количество белтък наведнъж не можже да се усвои и спрях да чета :)

03.06.15
23:53

казано от Витан на 03.06.15, 20:42:

Статията е написана без грам научна стойност - един куп твърдения без никакви източници. “Вече знаем, че...”, “еди-си-какво е(не е) така”... Все едно аз съм я писал.

Прехвърлих я и като видях, че са писали, че голямо количество белтък наведнъж не можже да се усвои и спрях да чета :)

По тази тема с усвояването има много противоречиви мнения, според теб колко може да се усвоят за 1 хранене? Едва ли ако изям 1 кг.  месо на веднъж ще усвоя всичкото.

05.06.15
22:06

казано от Витан на 03.06.15, 20:42:

И аз като привърженик на ЦХ не ми допада,но въпреки че няма никакви източници ми харесва да осмислям някои неща и да ги прилагам.. Като се замисля цялата работа с окисляването и изразходването на протеина за жизненоважните органи има логика.Тялото си е машина за оцеляване и за това протеина не отива всъщност за мускулите ,а за тях. Въпросът е на колко нисък калориен прием и в какви условия ще случва това.Не може да се случва постоянно,щях да съм двойно по-малък ако това беше така.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1