06.06.15
17:15
Здравейте ! Казвам се Михаил и следя форума от около 2 седмици . На 13 съм и ми е трудно да разбера повечето неща за които се пише във форума , но се опитвам и така . Сред семейството съм известен с прякор ” Геймър ” , дал съм около 100 евро за игри и т.н. опитвам се да променя това . Малко информация за мен :
Бицепс - 25,5
Бедро - 36,9
Гръдна обиколка - 74,5
пред мишница - 22,7
Висок съм 168 см .
Преди да замина за Германия във училище имаше 2 футболиста в класа ми и покрай тях ми излезе прякорът черпак (слаб играч) . Тежа 45-50 кг , всяка седмица съм между тези килограми . Говорих с някои приятели на баща ми и те ми казаха , че съм прекалено малък , за да следвам програма . От седмица съм се хванал сериозно и тренирам във вкъщи , не съм дебел и малко по малко ми се виждат и плочките , но само толкова . Ще се радвам на няколко съвета и моля без отрицателни коментари .
Извинявайте ако не съм изчислил измерванията правилно ( то ще си проличи )
П.С. : Мога ли да ям всичко и има ли ефект от това да тренирам всеки ден ? Благодаря ! :)
06.06.15
17:30
Според мен ще е много по-лесно на хората да ти дадат какъвто и да е съвет, ако обясниш какво тренираш и с какво се храниш.
Да , пропуснах това . По принцип не пия газирано , храня се със всичко . През ден ходя на лостове а през останалото време правя коремни преси и други упражнения свързани с корем , също така лицеви опори и клекове .
Тоест :
понеделник - 2х15 клека пауза 30 сек . 2х30 коремни преси , пауза 1 мин . 3х7 лицеви опори , пауза 3 мин и отгоре още 20 клека .
вторник - 2 км бавно тичане , 3х35 коремни преси , пауза между сериите 2 мин .
сряда - 2х15 клека пауза 30 сек . 2х30 коремни преси , пауза 1 мин . 3х7 лицеви опори , пауза 3 мин и отгоре още 25 клека .
четвъртък - 3х10 лицеви опори , пауза между сериите 2 мин . 3х24 коремни преси , пауза между сериите 1 мин .
петък - 3х20 клека , пауза 2 мин . 4х20 коремни преси , пауза между сериите 1мин 30 сек . 5х10 лицеви опори , пауза 45 сек .
събота - 1 км тичане , 3х5 набирания на лост , пауза из между сериите 3 мин . 8х3 лицеви опори , пауза из между сериите 25 сек .
неделя - почивка или (3х10 лицеви опори , пауза между сериите 2 мин . 3х24 коремни преси , пауза между сериите 1 мин . )
П.П. : Чак накрая разбрах смисълът на дневникът :)
Мнението беше редактирано от Cherpak на 06.06.15 21:33.
06.06.15
21:43
Добре дошъл! Честит дневник! :)
07.06.15
12:10
казано от Cherpak на 06.06.15, 17:34:
Да , пропуснах това . По принцип не пия газирано , храня се със всичко . През ден ходя на лостове а през останалото време правя коремни преси и други упражнения свързани с корем , също така лицеви опори и клекове .
Тоест :
понеделник - 2х15 клека пауза 30 сек . 2х30 коремни преси , пауза 1 мин . 3х7 лицеви опори , пауза 3 мин и отгоре още 20 клека .
вторник - 2 км бавно тичане , 3х35 коремни преси , пауза между сериите 2 мин .
сряда - 2х15 клека пауза 30 сек . 2х30 коремни преси , пауза 1 мин . 3х7 лицеви опори , пауза 3 мин и отгоре още 25 клека .
четвъртък - 3х10 лицеви опори , пауза между сериите 2 мин . 3х24 коремни преси , пауза между сериите 1 мин .
петък - 3х20 клека , пауза 2 мин . 4х20 коремни преси , пауза между сериите 1мин 30 сек . 5х10 лицеви опори , пауза 45 сек .
събота - 1 км тичане , 3х5 набирания на лост , пауза из между сериите 3 мин . 8х3 лицеви опори , пауза из между сериите 25 сек .
неделя - почивка или (3х10 лицеви опори , пауза между сериите 2 мин . 3х24 коремни преси , пауза между сериите 1 мин . )
П.П. : Чак накрая разбрах смисълът на дневникът :)
Ще ти кажа моето мнение по въпроса, не го приемай за даденост, тъй като има доста по-знаещи потребители във форума.
1. Хранетето с всичко определено няма да ти помогне - разгледай темите за калориен баланс и си изчисли стойностите за покачване на килограми / предполагам това искаш? / . Елиминирай всякакви боклуци - само ще забавят прогреса ти, а и няма да ти помогнат с нищо освен със засищане.
2. Започни да правиш упражнения на лостовете, различни от набиранията . Неправенето на кофички е един голям минус според мен. Ако са ти трудни, прави такива на пейка.
3. По отношение на коремните - прави по-малко повторения, но в повече на брой серии . Гледам правиш 3х25, направи ги 7х10 или 8х10, но с малка почивка между сериите. Отделно зависи много какви правиш - фокусирай се върху такива, които създават голямо напрежение, иначе хамалското повтаряне на нещо, което ти е лесно няма смисъл според мен. Лостовете също предлагат добри условия за упражнения за корем, ако намеря клип може и да ти покажа.
4. Лицевите аз се научих, като правех намаляващи серии - 1х10 , 1х9 , 1х8 . Така първата ти серия е най-силна и постепенно смъкваш повторенията, когато почнеш да се изморяваш. Друга алтернатива са негативните повторения. След като задобрееш, можеш да смениш с по-трудни разновидности - лактите плътно до тялото, диамантени и прочие.
5. Преди като ходех на лостовете правех кардиото след тренировката, а не преди нея. Минавах солидни километри и ако след това скоча на лостовете няма да издържа много. Все пак за всеки е индивидуално.
казано от Вероника Налбатска на 06.06.15, 21:43:
Добре дошъл! Честит дневник! :)
Благодаря !
@SimplySatisfying , ще се поуча и от теб .
Понеделник - Заграявка 25 мин . 1 серия по 35 коремни преси пауза 1 мин след това още една серия с 25 коремни преси пауза 30 секунди , след това 15 коремни преси пауза 30 сек . 1х10,9,8,7,6,4,2 - постепенно смъквам лицевите опори пауза между сериите 1 мин . 30 клека , 2 мин пауза и след това още 30 клека .
Вторник - 2 часа тичане и спорт на вън , 2 часа по-късно 1х20,10,5 коремни преси , 2х10 клека , 1х8,7,4,2,5 набирания на лост с пауза по 30 сек .
Сряда - 2х20 клека , 2х10 лицеви опори , 2х25 клека , 2х5 лицеви опори , кофички - 4х3 .
Четвъртък - Кофички - 4х4 , 2х30 коремни преси . ( обикновенно пропускам този ден )
Петък - 2 часа тичане и спорт , 4 часа по-късно 2х30 коремни преси и 25- лицеви опори ( когато се изморя правя паузата )
Събота - Избирам си една от програмите от понеделник до петък и я правя .
Неделя - ПОЧИВЕН ДЕН (party)
Правя го вече няколко седмици и плочките ми се виждат само като си гълтам корема .
Мнението беше редактирано от Cherpak на 10.06.15 16:42.