Мнения и препоръки относно хранителния ми режим за отслабване?

16.05.15
19:22

Зравейте, на 16 години съм, висок 175см и тежа 70кг, реших да си направя следния хранителен режим:
Закуска: 5 белтъка + 50 гр овесени ядки.
Междинно хранене: 1 банан.
Обяд:Пилешка пържола със салата.
Междинно хранене: Протеинов шейк.
Вечеря: Риба и салата.
Даваите вашите препоръки относно режима ми. Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Anonimous User на 16.05.15 19:24.

Как спортуваш?
Какво искаш да постигнеш?
Как си се хранел до сега?

Не отделяй жълтъците от белтъците.
Добави още полезни мазнини и въглехидрати.

17.05.15
17:52

Тренирам баскетбол, искам да изчистя мазнините, до сега не съм спазвал режим. Също така пия и ел карнитин преди тренировка.

17.05.15
20:22

Яйцата ги яж цели, както вече ти казаха. Иначе другото е добре, стига само грамажите да отговарят на твоето тегло, тъй като не си ги написал.
Защо ти е протеинов шейк, на 70 кг. без проблем можеш да си набавиш нужните белтъчини от храната. Ако пък го пиеш защото тогава не можеш да се храниш, може да го замениш с ядки примерно.
Л-карнитин също не ти трябва, сигурен съм, че не го пиеш в работеща доза :)

18.05.15
14:18

Грамажите са по 200-250 отговарят, шейка си го пия защото ми е по удобно за преди тренировка и не обичам много ядките, пия ацетил ел карнитин по 1,5 гр 30 минути преди тренировка.

18.05.15
18:01

За да видиш ефект от л-карнитина, ти трябват по 5-6 грама на ден. Преди тренировка и преди лягане, а може и сутрин.

18.05.15
19:07

Ок, а режимът как е, вече написах грамажи и го редактирах:
Закуска: 3-4 сварени яйца + 50 гр овесени ядки и фреш от грейпфрут.
Междинно хранене: 1 банан.
Обяд:Пилешка пържола(200грама) със салата.
Междинно хранене: Протеинов шейк.
Вечеря: Риба(250грама) и салата.
Имам и 1 въпрос ядките мога ли да ги заменя с мюсли?

Мнението беше редактирано от Anonimous User на 18.05.15 19:10.

18.05.15
21:26

Добре е режима :) овесените ядки може да ги замениш с мюсли, но зависи какво е, да не е от тези с корнфлейкс и други такива глупости тип нестле фитнес. Или просто добавяй лъжичка мед към овесените ядки за вкус. Банана може да го замениш с ябълка или грейпфрут, но и така да си не мисля, че ще е проблем.
Задръж на този режим и виж как ще ти се отрази и вече след това ще си прецениш дали има нужда от регулация :)

19.05.15
16:17

Благодаря ти за съветите, мюслито си е обикновенно не е (Нестле Фитнес), банана ще го оставя така. :)

22.05.15
02:06

50гр въглехидрати дневно не са ли твърде малко? Протеина и мазнините също ми се виждат малко и като цяло храната ти е малко, около 1000-1200ккал, като стигнеш до застой какво ще правиш? Ще гладуваш ли? С тази храна можеш да чистиш мускули предимно

08.06.15
10:58

Здравейте! Прочетох доста за ВМ НВХ преди да се ориентирам към него не само защото целта ми е отслабване, а и като цяло да променя хранителните си навици. Започнах този режим преди 38 дни и досега съм с 8 кг надолу. Чувствам се много добре! Ето и малко инфо за мен:  жена на 38 години, с две малки деца, 168 см висока, вече 94 кг. Активно спортувах преди много години. Вече никак - работата ми е в офис, останалото време ми е ограничено с грижите по децата и семейството. Използвам Myfitnesspal приложението. С негова помощ и на база изчислен дневен прием на калории по формула преди режима установих, че имам нужда от 2087 кал дневно за поддържане не тегло. Тъй като целта е отслабване чрез ВМ НВХ приложението изчисли нужните ми калории до 1200 дневно, като съответно съотношението на мазнини/протеини/въглехидрати е 60/25/15. От 36 дни се храня по този начин и се чувствам отлично. Ето и примерното ми меню за днес:
Закуска: 30 гр. сурови орехи
Обяд: 120 гр. пилешка пържола от бут
  270 гр. домати
Опалянка 1 бр
Вечеря: 3 големи бъркани яйца, запържени в 7 гр. масло
Шопска салата (без сирене) - 400 гр с 1 с.л. зехтин
Ягоди 50 гр
Опалянка 1 бр
Това са 1000 кал. Остават ми още 200, които вероятно ще приема под формата на още 30 гр. орехи за следобедна закуска или пълномаслено кис. мляко 250 гр.
В общи линии следвам този модел на хранене: ядки, месо, млечни, зеленчуци.
Бях чела, че този режим е добре да бъде следван 8 седмици, а на мен много ми харесва и искам да продължа така. Правилен ли е режимът ми и имате ли някакви препоръки? С радост ще ги очаквам. Фитнесът като цяло е изключен, тъй като нямам време, а и честно казано не ми се занимава. Правя от време на време някакви упражнения и дотам. Другите упражнения са ми “фитнеса” из къщи, състоящ се от домакинска работа.
Извинявам се за дългия пост! И благодаря предварително за отговорите!

08.06.15
11:00

Пропуснах да пиша, че всеки ден приемам между 3 и 6 литра вода.

08.06.15
11:17

Какво е опалянка?

08.06.15
11:38

Опалянка видях в един друг форум. Прави се от 3 яйца (разбити отделно белтъци и жълтъци) + 125 гр. сирене “Крема”. Това се разбива с миксер и с лъжица се слага върху хартия за печене. Пече се, стават между 6 и 10 опалянки, като заместител на хляб. Една бр. е между 40 и 80 кал., защото понякога в сместа слагам 1-2 с.л. овесени трици или пък заквасена сметана 50 гр.

Теди Илиева

08.06.15
14:42

Има и малко по-лесен вариант. Храниш се на калориите, които ти показва MyfitnessPal за BMR без всякакво друго вадене, умножение и деление, и се придържаш към нисковъглехидратно хранене. По този начин ще си в поносим дефицит и ще можеш по-дълго време да изкараш. Поне така се ориентирам от написаното - освен сваляне на килограмите искаш и трайна промяна.

Към момента дефицита ти е доста силен (прием от 1200 вместо 1600 кал.) и бързо ще се изтощиш. Освен това рискуваш да изпаднеш в “икономичен режим”. Не си го причинявай. Минала съм от тук.

P.S. А това с опалянката помислих, че e някакъв майтап. Нямах представа, че е за ядене :D Ще се пробва!

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 08.06.15 14:42.

08.06.15
14:57

Благодаря за мнението! Честно казано, тъкмо свикнах с този режим, а и имам и други ползи от него - бях абсолютен фен на сладките неща, а вече рядко се сещам. Плюс това ми отне около 2 седмици в изчисления какво точно да ям, за да спазя съотношението в макеонутриентите. Сега вече почти не смятам, само записвам,  май съм му хванала цаката

Правилно ли съм те разбрала - 2087 кал (или 1600) и НВХ, без ВМ?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.06.15 15:10.

Теди Илиева

08.06.15
15:30

казано от Боби на 08.06.15, 14:57:

Правилно ли съм те разбрала - 2087 кал (или 1600) и НВХ, без ВМ?

За момента за теб (по подадени години, възстарт и височина) ми дава BMR 1614 калории дневен прием, като цифрата ще пада плавно със свалянето ти на килограми. Каква е актуалната цифра я проверяваш тук периодично, да кажем веднъж на 1-2 седмици и правиш малки корекции.

А дали да е НВХ или ВМ НВХ е изцяло въпрос на предпочитание :) Хубаво е въглехидратите да са ниски за максимален резултат, но не пречи да добави порция плод тук, там. Човешко си е. Към настоящото ти хранене можеш да добавиш още зеленийки (без никакви притеснения) и месо, яйца и си готова.

08.06.15
17:15

Благодаря ти, Теди! Досега четох дневника ти - адски много се нахъсах!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1