Фитнес в Люлин??

09.01.06
15:39

Ами не знам дали точно за тук ми е въпросчето, но къде мога да открия приличен фитнес в Люлин???

Не държа на някакъв супер лукс, просто да има подходящи уреди и свестен треньор, т.к не разбирам много (в момента изчитам темите в сайта и форума) и ми трябва някой поне да ме напътства.

Преди около 3 години ходех сравнително редовно на фитнес, но съм позабравила нещата.

Съвсем наскоро попаднах на една пародия на фитнес с табелка на вратата “Забранено за мъже” и една тетка за инструктор, която успя тотално да ме скапе, без дори да натоваря конкретна мускулна група, без загрявка и т.н.
Още се възстановям от схващания и мускулна треска.
Мислех да си изровя отнякъде програма и да не тренирам под нейно ръководство, но за късмет в цялата зала няма едно огледало?!!! където човек да се погледне правилно ли изпълнява нещата.....
Пък и леко съм предубедена към “женските” фитнеси и “женските” упражнения, демек не ме е страх от дъмбели и щанги :wink:

Гледах го новия R5, малко ми е скъпо, но ако не открия друг ще се прежаля и за там.

Та, чакам предложения  :lol:

09.01.06
17:12

В кой Люлин по - точно, защото са доста? ;) Аз ходя в Арес във втори микрорайон и е достатъчно добър.
А за инструктор - за съжаление наистина разбиращи инструктори почти не се срещат, особено в залите.

09.01.06
18:42

Не ги знам микрорайоните, щото аз така или иначе идвам от Банкя, значи тия дето са по-близо до околовръстното.

Арес не е ли един там до автокъщата с/у пощата?
Как е там, и ходят ли други жени - в смисъл да не ме гледат като изкопаемо?  :roll:
Инструктора там как е?

09.01.06
21:42

[quote author=“nadenka”]Не ги знам микрорайоните, щото аз така или иначе идвам от Банкя, значи тия дето са по-близо до околовръстното.

Как е там, и ходят ли други жени - в смисъл да не ме гледат като изкопаемо?  :roll:
Инструктора там как е?

Аз хода в Херкулеса.Китайския ресторант зад пощата.Залата не е съвършенна ,но има абсолютно всичко за да направиш една добра тренировка.И двамата шефове са големи пичове и ще ти помогнат ако ти трябва нещо  :)

10.01.06
10:19

[quote author=“nadenka”]
Инструктора там как е?

Точно той е. Жени ходят доста.

10.01.06
17:33

Днес  минах да видя Херкулес, че ми беше на път - мииии определено няма да отида там да спортувам  :wink:

Утре ще мина през Арес и дано да ми хареса.
Петко, ти по кое време тренираш там?
Те събота/неделя работят ли?

10.01.06
18:06

Всеки ден от 8 - до 22 часа е работното време.
Аз ходя два пъти през седмицата към 20.30 - 21 часа. А през почивните дни още веднъж в събота или неделя в ранния следобед най - често.

MU

10.01.06
19:13

А ще кажеш ли някакви цени,защото Арес е до нас.
Ходих във фитнеса в басейн Спартак,ама ми е скъпичко там

10.01.06
21:06

Фитнеса срещу 96 СОУ!

11.01.06
12:50

Днес ходих до Арес и определено ми хареса - не е върха на лукса, но наистина си има всичко, а и цените са прилични. Мисля да си взема карта за там.

Само едно ми направи впечатление - инструктора здравичък ми се видя и следователно разбира, поне това ми е логиката. Защо веднага ми заяви, че ще трябва някава жена инструкторка да ми прави програмата, т.к той от жени не разбирал, жените трябвало да се тренират различно.
Моето мнение, че жени и мъже би трябвало да тренират еднакво, разликата е само в тежестите.

Та въпроса ми е към Петко, ако го познаваш разбира се инструктора де, мога ли да разчитам че той ще ми направи що-годе свястна програма или да си търся нещо от нета?
Например ето това добро ли е за начало или трябва да съм по-напреднала и да съм свикнала с уредите?
http://www.bb-team.org/women/000293.php

Нямам възможност да ходя вечер когато е жената, единственото ми време е сутрин или следобед, когато само мъжа ще е на работа....

11.01.06
15:03

Наистина няма разлика при тренировката на мъже и жени, но все пак зависи и от целите.
Ако говориш за Жоро не мога да ти кажа дали може да ти изготви адекватна програма, пък и сам е казал, че не разбира ;) Това, колко е здрав не е непременно мерило за знания ;). Все пак е професионалист и взима доста химия.
Но може да го питаш за правилното изпълнение на някои упражнения и за техниката, може би и за храненето, когато е там.

За жената - ако имаш предвид нея - http://www.bb-team.org/articles/000476.php , също не съм много убеден че ще успее,  да ти изготви нормална програма - тя също е професионалистка, и нейните методи може да не са подходящи за теб. Питай я все пак да видим какво ще те посъветва.
Тази програма от сайта не струва (лично мнение).

Аз лично мога да ти предложа стандартна програма като начало, за първите 2 - 3 месеца. Избери си 6 - 7 основни упражнения, с които да натовариш цялото тяло. Нещо такова:

1. Клек
2. напади
2. Горен скрипец с широк хват
4. Лежанка от наклон с дъмбели
5. Долен скрипец към корема
6. Раменни преси на смит машина или с лост

Плюс упражнение за корем.
По 2 серии като начало, след това може и по 3 до 4, като свикнеш. Не прави повече от 8 до 12 повторения, няма смисъл. Тежестите са такива, че последните да са ти трудни (след загрявката естествено). Между сериите почивай не повече от 2 - 3 минути, но не и по - малко от 1. Цялата тренировка е от 30 до 45 минути.
Накрая аеробика на пътечката, колелото или степера с продължителността в началото по 15 - 20 минути максимум.
Тренирай с най - малко 1 ден почивка между тренировките, тоест, не повече от 3 пъти седмично.

Не си ограничена до тези упражнения разбира се. Може да разнообразяваш, примерно на другата тренировка да правиш различни, но подобни на първите:

1. Мъртва тяга с прави крака
2. Лег - преса
3. горен скрипец с тесен хват
4. Хоризонтална лежанка
5. Гребане с дъмбел
6. раменни преси с дъмбели

Схващаш принципа предполагам.

Ако не знаеш как да се храниш в зависимост от целите ти, ти предлагам да прочетеш секцията на сайта, посветена на тези въпроси.

11.01.06
16:22

Жената не я видях, така че не мога да кажа дали е същата като на снимката. Но за момчето, не знам как се казва - чудех се откъде ми е толкова познат и накрая се сетих, че съм го гледала в клипове на Азис  :lol:
И как така хем са професионалисти двамата, хем не могат да ми изготвят нормална програма?!! Много ми е чудно, би трябвало да има общи неща, през които и те са минали.

Сега по програмата, която ти предлагаш, доколкото виждам са упражнения за:
1. крака
2. гърди
3. гръб
4. рамена
5. корем

Така ми се струва, че май няма да натоварвам цялото тяло може би - примерно бицепс, трицепс......
В този ред ли да ги правя упражненията? И защо толкова дълго да съм на такава обща програма 2-3 месеца, толкова ли дълго трябва да свиквам?
Чак след това ли се разделят мукулните групи в различни дни?
Не мога да го направя това с 1 ден почивка, защото мислех събота, неделя и някой ден от седмицата фитнес. През останалото време вкъщи имам крос тренажор и мога да въртя на него.

За храненето ще имам предвид нещата от сайта  8)

11.01.06
16:25

моля кажете цените за 1 тренировка и за цял месец и др..
във фитнесите арес и херкулес
мерси!

11.01.06
16:34

3 лв. е в Арес, а в Херкулес преди беше 2, скоро не съм ходил. Карта не знам, не ползвам, но при 3 тренировки седмично си спомняма, че излизаше само 6 лева по евтино да си с карта.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1