Fit4Life

Темата е заключена.

Здравейте! :))
Ето че и аз реших да си направя дневник. Въпреки че нямам много опит, се надявам с помощта на всички да успея да постигна целите си и да поддържам добра физическа форма. Нека първо дам малко информация: 17г., 185см., 85 кг. тренирам от 1 година, но нередовно ( октомври 2014-април 2015 постигнах много добри резултати - +7кг. ). След това получих контузия в коляното и спрях за малко и от 2-3 седмици отново тренирам, но само на лостове. Мисля тренировките ми лятото да се състоят предимно от calishtenics, от време на време може и фитнес ( само базови упражнения ). В момента целта ми е да сваля 5-6кг, ако не и повечко, защото съм мааалко мазен :D Ходя на лостове през ден, а между силовите дни правя кардио. Храненето започва да си идва на мястото лека полека. Тренирал съм и бокс известно време, около половин година и това е общо взето.

Сега ще споделя как протичат тренировките ми на открито и се надявам да ме посъветвате, ако откриете нещо нередно. :)
1.Започвам със 5-10 мин. ходене/тичане за загрявка, след това раздвижвам ставите на раменете, лактите, китките, и разни динамични стречове.
2. Реших, че най-добре ще бъде да тренирам кръгово за изгаряне на мазнините.
3. Правя общо 4 упражнения - набирания, кофи, повдигане на краката от вис, лицеви опори.
4. Когато направя набиранията, почивам една минута и преминавам на кофите. И така се действа до края на кръга, след което има пак почивка от 1 мин.
5. Тези всички упражнения ги повтарям в 5-6 кръга общо докато не усетя, че съм напомпан и изтощен.
Мисля след време да разнообразя малко, но мисля че като за начинаещ на лостовете е добре.
Кардио: Основно скачане на въже, 10-15 рунда х 2-3 мин. + 4 х 1 мин. изкачване на стълби ( високоинтензивни серии )
Като ми се насъберат около 6-7 дни без почивка си давам по един ден, но тъй като кардиото не е HIIT, мисля че така е добре.

Това беше като за начало. Надявам се, че ще продължа да публикувам информация относно прогреса ми. :)
Приятна вечер!

Темата беше редактирана от Георги Драганов на 15.06.15 15:51.

Днешната тренировка беше кардио.
Ето как протече:
Скачане на въже - почивка между сериите 1 мин. Редуване на нисък, среден и висок интензитет
2x2min
2x3min
1x2min ( max интензитет )
следва почивка 3-4 минути
Изкачване на стълби с по 1 минута почивка отново между сериите.
4x1min. ( max интензитет )
1x2min ( тук трябваше да дам всичко от себе си, за да успея да задържа )

Общо взето съм доволен, доста добре се поизпотих.

Храната след тренировка:
4 яйца
2 филийки пълнозърнест хляб
50-100гр. овче сирене
1 домат

План за последно хранене в 20:30
извара 150-170гр. + голяма салата от домати и краставици..
Удачно ли ще бъде, ако добавя 50-100гр. настърган кашкавал?

Това е за днес.. :)

Добре дошъл и честит дневник! :)

Силова тренировка
Загрявка - 5 мин. на пътеката + раздвижване на ставите по цялото тяло
Лег
15x20кг.
12x50кг.
10,8х60кг.
20x20кг.
Обръщания
15x20кг.
12x30кг.
Клек
10,10,10x20кг.
Възстановявам се от контузия в коляното
Обръщане от земята + изхвърляне над главата
8x20

Всички упражнения гледах да ги правя по-интензивно и по-голям обем, защото мисля че така е по-добре в период на чистене..
:)

Мнението беше редактирано от Георги Драганов на 16.06.15 17:13.

Днес ще бъде почивка, тъй като се чувствам уморен..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1