08.06.15
14:20
8/06
Ставане: 8ч.
Движение:
- 30мин йога
- 30 мин зумба
- следобяд футбол с едни хлапета
- Мини диско 30 мин.
- много ходене и стълби и ще вися на лостове с опити за набиране
Храна:
Вода с яб. оцет*
- Бъркани яйца, краставичка, 1/2 банан; Кафе
- Агнешко, червен + обикновен боб + праз лук, краставичка и домат и малко трушия; Зелен чай
- Доста варени броколи и зелен фасул, 4-5 резена сиренце и малко краставичка; Чай
Магнезии; Рибено масло
* Довечера ще има иии ментаа (wasntme) и влизане в морето по някое време през нощта :D
Нова старничкаа : пожелавам си ... не зная какво хахах, просто да съм здрава, имам си всичко мечтано иначе :)
Мнението беше редактирано от Teddy на 08.06.15 20:06.
08.06.15
15:37
Това май е най-положителния ти пост до момента (sun) Нека всички са такива 8-)
08.06.15
20:10
Благодаря, Ая (sun)
Наистина съм доста положително настроена. :) Стигнах до извода, че ми е най-добре когато цял ден съм активна и правя нещо, макар и вечер да съм скапана после. В момента в който ежедневието ми стане спокойно и скучно изпадам в излишни мисли за глупави неща и депресии... При мен всичко трябва да е на макс, човек на крайностите съм, което не е хубаво но пък.. каквото такова :D
Мнението беше редактирано от Teddy на 08.06.15 20:11.
Работата с деца е най-прекрасното, положително зареждащо занимание! :) Пожелавам ти да те измкне от всичките морални и други драми (и съм сигурна, че ще стане)! А за мини-диското няма какво да говорим, ха-ха-ха, изтискавала съм си КОСАТА, остави ги дрехите, те са повече от ясни! :D
09.06.15
14:11
9/06
Ставане: 8ч. (ама спах 2 часа защото се прибрах от плажа сутринта :D )
Движение:
- 30 стречинг
- 30 мин зумба
- През деня доста ходене и качване на стълби, може би малко футбол и висене по лостове
Едит: Мини диското отпадна, защото алергията ми доста се обостри от влагата и нямаше как да изляза пред хора така.
И имаше баскетбол вместо футбола.
Храна:
Вода с яб. оцет*
- Бъркани яйца, краставичка, 1/2 банан; Кафе
- Свинско с лук, варени карфиол и брюкселско зеле, краставичка; Зелен чай
- 140гр ядки микс + червени боровинки
- Ябълка
Магнезии; Рибено масло
* Влагата ми съсипва старата травма на колената... Оказа се, че единственият останал и свободен вариант да ни преместят е по-зле и от сега, защото освен че има пак влага нямат топла вода цялото лято заради кухнята под тях.
Днес ще говоря отново щом е така и ако не стане местене на нормално място с човешки услвия директно си тръгвам и това е. Нямам суха дреха... леглата ги топлим със сешоар вечер. :x
* А тази вечер имаме скеч-шоу, голям смях ще е хахах 2 часа боядисвах ‘’Титаник’‘-а от кашони :D :D
Мнението беше редактирано от Teddy на 10.06.15 00:52.
10.06.15
14:17
.
Мнението беше редактирано от Teddy на 27.06.15 01:53.
10.06.15
14:23
10/06
Движение:
- 30 мин стречинг
- 30 мин зумба
- 30 мин баскетбол
- 30 мин мини диско
ии много стълби и обикаляне
Храна:
Вода с яб. оцет*
- банан и половина, малко вишни от компот; Две кафета
- 2-3 лъжици ориз; моркови с червена чушка на скара, маринована риба и кисели краставички с лук; Ментов чай
- Маринована рибка, кисели краставички, лук, краставичка, печен патладжан с копър и малко мазнина
Магнезии; Рибено масло
Мнението беше редактирано от Teddy на 10.06.15 19:57.
10.06.15
23:26
Тази вечер много нерви с работата, утре сутринта имаме рано рано оперативка заради това,но сега излизаме да пием до сутринта защото не може да се издържи така :D
Ще има много алкохол, за сега пих ром, фанта, ликьор ии още нещо.. после не знам. Сън няма да има.
Ужас.. в какво ме превърнаха :D Ама няма... наистина на тези нерви не мога да издържа иначе.
Мнението беше редактирано от Teddy на 10.06.15 23:26.
Теди, обичай се. Обичай се, защото имаш красива усмивка и очи пълни с доброта. Обичай се, защото правиш това, което ти е страст - да танцуваш. Обичай се, защото си млада и живота е пред теб. Обичай се, защото си силна! Обичай се, защото си себе си! Аз също не свалих, докато бях в анимацията миналата година, свалих около 6 килограма за 2 месеца след като се върнах в София от нищото - без тренировки, без режим, но и без абсолютно никакъв стрес. Психиката влияе ужасяващо много, повече, от колкото можеш да си представиш. Там не можеш да си позволиш да отделяш време за пренастройка на психиката и кал. дефицит, сметки... Защото отговаряш за деца, трябва да си с цялото си съзнание фокусирана на тях и тяхната безопасност. Радвай се на това, което ти поднася живота в момента - слънце, море, лято, младост, танци, приятели, деца, усмивки, смях и закачки. Това са спомени, за които ще се сещаш и след 60 години. А какво значение има колко точно си тежала по това време? Освен това, децата не обръщат внимание на тези неща. Вчера едно момченце ме пита колко тежа, аз му казах на шега 150 килограма и то ми отвърна - “супер, май и аз бях толкова, но не си спомням, имаш много хубава и дълга коса”. :) Толкова. После си говорихме за Рапунцел. Carpe diem и да не ти пука, изживей си лятото на макс!
11.06.15
14:13
Ники, права си. :) Това и правя всъщност, но просто отбелязвам че не се чувствам комфортно.. Не говоря сред децата а по принцип сред колеги и т.н. Другото което е съм спортен аниматор и дори ми е забранено да стоя в детският кът вече като има туристи, само вечер мини диското правим всички и през деня ако видя деца на басейна.
Другото което е килограмите окей да кажем, но аз се дразня на подуването защото ям без овкусяване и не ям доста неща за да не се подувам, а пак съм плондер някои дни или пък ставам такава до вечерта.
Иначе се радвам за всичко което каза, но най-много се радвам на това че съм здрава и способна като изключим алергиите, защото съм имала и периоди в които не съм била и сега оценям това.
И за стреса си права, така си е. Иначе си живея, тук поне нямам свободна минута да се депресирам :D Вечер като излезеям пия за не ми пука за такива подробности хахах. Живея си, но пък и трябва малко да си върна формата вече :)
Мнението беше редактирано от Teddy на 11.06.15 14:14.
12.06.15
09:58
11/06
Ставане: 7:30ч
* Вчера беше лудница, в единствената почивка тренирахме за вечерта... А както съм цял ден на басейна вече направо ми прилошава от слънцето, особено на водната аеробика мога да пукна.
С колежката се разбрахме двете заедно да си водим активите за да ги можем,защото когато аз почивам тя взима и моите съответно и обратното.
Вечерта пак излизах понеже толкова нерви с единият колегаа (dull) а точно той е в нашата стая и ние гледаме да не сме много в нея.
Пък и имаше рулетка за шотове :D
Движение:
- 30мин стречинг, след него останах за няколко йога пози, 2x10 коремни преси
- 30мин водна гимнастика (извън водата)
- във фитнеса след като играх джаги един пич ми показваше как да клякам с тежест. Лелеее аз не мога дори с лост да клекна към 15 кг :D :D
- 10 клека със СТ, 10 jumping jacks, 10 клека
- 30 мин зумбааа (с една рускиня... така се старах че бях цялата вода)
- вечерта танцово шоу и през деня малка репетиция за него
И през деня хиляди стълби и тичане насам-натам, разбира се, тук няма равна повърхност
Храна:
Вода с яб. оцет*
- Бъркани яйца, краставичка, банан; Кафета 2 бр че туристите ме черпят
- Пилешки пържолки с къри, 2 лъжици ориз, ии останалото бяха някакви зелени салати,не помня; Зелен чай
- Пилешко по китайски ( с гъбки, моркови,тиквички, лимон), печен патладжан, айсберг, маслини и краставица, Чай мента
Вечерта мисляя че пих бренди с портокалов сок на шотове и после още нещо което казаха че е бял ром, но не знам :D
Магнезии, Рибено масло
И селфи преди шоу :)
Мнението беше редактирано от Teddy на 27.06.15 01:52.
12.06.15
10:27
12/06
Ставане: 8ч. (но се прибрах в 4ч :D )
* Днес е първият ми почивен ден от 16 дни насам ако броим и обучението.
Последните дни съм се прибирала в стаята за повече от няколко минути единствено в часовете между 4 и 8 сутринта да дремна. Така обаче по-бързо минава всичко, че както казах много стрес на работа с колеги, стая, шоа... ако не излизаме да разпуснем психиката ни не би издържала.
Понеже вече от няколко дни го карам на алкохол с газирано или сокове, разбира се ми е кофти на корема. За това смятам след като не става нищо с опита да не мисля грам какво правя, да започна да мисля.
- От днес нататък ще гледам да се храня палео-праймъл като естествено няма вече да е на живот и смърт и да не докосна друго, но поне 80% от седмицата ми ще гледам да е така. Поне праймъла ми позволява сиренце, кашкавал и кисело мляко. Да пробвам така какво ще стане и ако няма грамче резултат вече не знам.
- Другото решение което взимам днес :D Този алкохол не ми харесва и още повече не ми харесва че покрай него пия газирано и сокове.. За това спирам да си го разреждам с каквото и да е освен вода и газирана вода за ментата. Също така вече не искам да пия каквото ми подадат без дори да знам какво е.. Ще пия само мента, ром, вино.. ама чисти неща, не смески от пет :D
- И последното е за дъвките.. прекалено много дъвки дъвча и не ми харесва също. Кой знае колко захар поглъщам от тях. Спирам ги, и без това иначе не дъвча въобще.
Не знам какво ми се случи тук :D Малко ще трябва да затегна каишите като същевременно пак си се забавлявам. Нямам намерение да се прибирам вечер да спя хахах но просто трябва да си наложа мярка, недопостимо е иначе просто.
———————————
За днес съм си взела в стаята постелка и ще тренирам нещо и ще се разтягам. Имам и доста да чистя и пера, ще ходя 4км до магазина за разни неща. Следобяд ще ходя на плажче иии така общо взето.
Иначе снощи вече съвсем се улях заради тази рулетка за шотове ии ще се възползвам от почивката за хапна предимно плодове и да пия много чай и вода, днес без кафе. И активен въглен пих ии вода с оцет на гладно. Салатки, плодове, лекичко ще хапвам и ще поспя повече. Ама няма да описвам че искам просто от всичко да си почина сякаш.
Хубав ден! (F)
Мнението беше редактирано от Teddy на 12.06.15 10:30.
12.06.15
20:31
Реших да пиша, че ми е скучно хахах :D Починах си перфектно иначе днес (sun)
12/06
Движение:
- Тази тренировка от FitnessBlender
след нея малко коремни преси и клекове ии доста разтяжки
От там нататък само разходка по плажа и мързелуване на шезлонга (wasntme)
Храна:
Вода с яб. оцет*
- Банан, ягоди от компот, Зелен чай
- Банан и половина
- Вечерях маринована риба, зеленчуци на скара, кисели краставички и зелена салата; Зелен чай
Магнезии, Рибено масло, Активен въглен
* Тази вечер ще се излиза, НО няма да пия!
(F)
Мнението беше редактирано от Teddy на 27.06.15 01:55.
Викам си решението ще е да спираш алкохола, а то било да спреш да го разреждаш (rock) :D
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 12.06.15 20:35.
12.06.15
20:42
Мммм да :D Не само де, и да го намаля като цяло. Тоест да не смесвам много неща и да не пия такива които дори не знам какво са. Защото бармана яко ни смесва алкохол и аз не знам какво слага ама не ми се отразява добре. В началото добре си пиех ментичка само, достатъчно ми е. И друго да е поне да е чисто! :D
А и от газираното ми става доста по-зле отколкото от алкохол, вероятно защото от 10 годишна не пия такива неща и сега като пия е ужас в корема ми. На бар като отида и всички казват водка с кола, а аз като кажа чиста водка и гледат като изтървани хаха.
12.06.15
20:51
Ааа не знам, не пия водка, дадох само пример с нея :D Но аз лично повече се пазя от кола, спрайт и подобни нещо отколкото от алкохол :D Плюс това пия по-малко когато е чисто, иначе доста мога да изгълтам със сокче хаха
Против пиенето на каквото и да е такова съм като цяло, но имам от време на време периоди в които просто ми се живее.
Мнението беше редактирано от Teddy на 12.06.15 20:52.
Много си хубава, Теди, на снимките, много повече ми харесваш, отколкото като беше щека, и на лице си супер—иначе, ако много ти харесва слабо скулесто и ръбесто лице, изчакай да удариш 40-те, тогава от само себе си става такова ...
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 12.06.15 22:48.
13.06.15
14:12
13/06
Ставане: 8ч
* Снощи само с моя човек се разкарвахме по плажа до към 2 ч. и се прибрах да се наспя, не съм пила нищо и ми е доста по-добре днес. Тази вечер ще се излиза групово, но и двете с колежката не мислим да пием.
Движение:
- 30 стречинг-йога
- 30 мин мини диско
- през деня разни лицеви опори и клекове когато се сетя
Вечерта имаме само бинго
И цял ден качване на стълби и обикаляне
Ще допиша ако правим още нещо,че тепърва идват туристи
Храна:
Вода с яб. оцет*
- 2 банана, Кафе
- Свински дробчета на скара, готвен спанак, краставица ( тук обаче малко прекалих с порцията..) Зелен чай и 4-5 черешки
- Салата моркови, копър и стафиди; Доста череши, Чай
Магнезии, Рибено масло
Мнението беше редактирано от Teddy на 13.06.15 20:15.
казано от TeddyBear на 12.06.15, 09:58:
(хванах си готвача, каква ирония! :D :D :D ).
Падам си по готвачи, много са секси, моят приятел е готвач (rock) Не е ирония, освен, че могат да готвят, разбират и от анатомия, мускул, мазнини ...
13.06.15
18:26
Съгласна съм, наистина е доста секси (wasntme) Иначе ставаше въпрос че точно аз, която все съм забъркана в някакви проблеми с храната, се занимавам с готвач хахах само това липсваше :D :D
Но няма да се стигне чак да ходя с него сериозно, от една връзка насам нещо не съм настроена за това. За лятото е само :D Има време за друго.
Мнението беше редактирано от Teddy на 13.06.15 18:43.
казано от TeddyBear на 13.06.15, 18:26:
За лятото е само :D
То и аз така уж вече две години (giggle)
14.06.15
11:51
14/06 - почивен от работа (party)
* Снощи пак само разходка по плажа,без пиене, събиране и т.н. Легнах към 3ч.
После ще има плажче и доста ходенее (sun)
МЕСТЯТ НИ В ДРУГА СТАЯ!! Най-после няма да спя на 78% влага..
П.С. Стаята е уникалнааа (inlove) Климатик голям, леглото с нови матраци, всичко чисто, нова и просторна, даже диванче си имаме.. То по-хубаво от квартирата ми в Пловдив :D И изгледа като излизеш от вратата на стълбите е много готин (сн 1 и 2) Имаме и огледало вече хаха
Движение:
- 30мин стречинг-йога с колежката
След това два пъти изкачване на баири от които краката ми станаха на нищо :D
В стаята после:
Коремни преси пазлични видове, лицеви опори, наклони, клекове, кучета, кобри и т.н.
- 20мин HIIT от програмата PiYo, но някаква версия без много скачане
После разходки,плажове и така
Храна:
Вода с яб. оцет*
- 4 бъркани яйца, краставичка, череши, Кафе
- Банан; Кафе
- Зеленчуци на скара (тиквички,чушки,лук), Спанак с гъби,лук и оцет, Малко броколи на пара и 4-5 тънки резена кашкавал
Зелен чай
Магнезии, Рибено масло
Мнението беше редактирано от Teddy на 14.06.15 20:35.
15.06.15
19:22
15/06
* Днес почивният ден на колежката спортен... разказа ми се игратаа :/
Добре че снощи си останах в стаята и само филмче гледахме с моя човек, иначе не бих издържала.
Движение:
- 30 мин стречинг-йога
- 30 мин водна гимнастика (аз извън водата)
- после играх във фитнеса джаги и междувременно пробвах лег преса с 20кг.
- 30 мин зумба на слънцето (whew)
- 30 мин мини диско
И целият ден тичне ногаре-надолу и стълби. А в почивките днес и утре репетиции за утре вечер (dull)
Храна:
Вода с яб. оцет*
- Бъркани яйца, краставички, череши, Кафе
- Телешко печено, кисели и обикновени краставички, червено зеле с моркови, Череши и чай
- Домати със сирене, Броколи на пара с орехи, Моркови и лук на скара, Чай
Магнезии, Рибено масло
Мнението беше редактирано от Teddy на 15.06.15 20:06.
16.06.15
09:09
16/ 06
Движение:
- 30 мин стречинг-йога
- 30 мин водна аеробика (извън водата)
- 30 мин зумба
- 30 мин мини диско
- през деня репетиция и вечерта танцово шоу
И разбира се супер много ходене и стълби..
Храна:
Вода с яб. оцет*
- Бъркани яйца, краставичка, почти един банан, Кафе
- Маринована рибка, брюкселско зеле, тиквички и патладжан на скара с мазнина, краставица; Ментов чай
- 100гр суров слънчоглед, банан; Кафе (нямах време да ходя на вечеря заради шоуто, кафето е за енергия хаха)
Магнезии, Рибено масло
Мнението беше редактирано от Teddy на 27.06.15 01:56.
18.06.15
01:53
17/06
* Снощи уж щях да стоя малко ама бях само с моя и ме черпиха и мента със спрайт (dull) иии после заваля и ни хвана и ние се скрихме под един чадър на плажа и откарахме до 3:30 ч :D Легнах към 4 и нещо, станах в 8, цял ден на крак че има почиващи и пак взимаме техните неща, вечерта пак шоу,излизане ии така. Иначе с него вече сме заедно... уж :D Аз го нямам за сериозно, но каквото стане и това е.
* Танцовото шоу вчера стана много якоо и детската диско също,прилагам снимки на грима и на двете хаха.
Движение:
- 30 мин стречинг-йога
- 30 мин водна гимнастика
- джаги и малкоо баскетбол играх
- 30 мин зумба
- 30 мин детска диско
- вечерта хора, сиртаки,макарена.. с луди туристи :D
** А колежката днес засече колко горе-долу ходим с нея на ден по тези стълби и баири тук.. Излязоха 11км извървяни в обикаляне за деня, като не броя танци и тн. и излизания след 12 :D
Храна:
Вода с яб. оцет*
- Бъркани яйца, краставица, банан, Кафе
- Печено телешко,4-5 маслини, обикновени и кисели краставички, още някакви зеленчуци които не помня ии череши, Чай
- Маслини 10-15бр , печени зеленчуци с мазнина, много лук и чушки, череши
Кафе
Коктейл в който не знам какво има :D
Магнезии,Рибено масло и активен въглен след коктейла с газирано.
Мнението беше редактирано от Teddy на 18.06.15 01:59.
18.06.15
19:21
18/06
* Снощи пак излизахме, голям смях беше и не съм засичала кога съм се прибрала ама поспах едни 4 часа мисля.
Днес иначе първата половина на деня супер скучно заради дъждовете и после като ни започнахаа.. зумбата парвихме, репетиция, сега детската диско, шоу вечерта... напарвоо :x
Моят днес ходи да тича и пие вече вода с лимон вместо бира... обвиняват ме че съм го развалила :D :D :D Ама и аз днес кляках с 20 8-)
Движение: (днес повечето стояхме в детски кът и само обикалянето нон-стоп и водната гимнастика липсват)
- 30 мин стречинг-йога
- в почивката във фитнеса правих 10-15 клека с лост 20кг., 5 повторения лежанка с лост 20кг и лег преса с 20 кг ама също няколко пъти за проба. Не съм тренирала, просто ми показваше техниката на тези три неща
- 30 мин зумба и после висене на лоста
- 30 мин мини диско
- Вечерта танцово шоу, аз имам и поддръжки
Храна: (нямах време нито за обяд, нито за вечеря ама импровизирах..и ми трябваше кафе да се държа да не заспя в това време)
Вода с яб. оцет*
- 4-5 бъркани яйца, краставица, череши, Кафе
- Банан и половина, череши цяла купичка, Кафе и ментов чай
- 70-80 гр пакетче сурово кашу, Кафе /и евентуално по-късно ябълка ако някой ми донесе от ресторанта, но едва ли ще се сетят в бързината/
Магнезии, Рибено масло
Мнението беше редактирано от Teddy на 19.06.15 01:51.
19.06.15
14:25
19/06
*Снощи в крайна сметка пак излизах :D Но пих чай и стоях с моя на басейна докато валеше (inlove) Спах към 4 часа.
Тази вечер обаче ще гледаме само Game of Thrones и ще спи при мен за да легнем рано хаха
Движение:
- 30 мин стречинг-йога + коремни преси, личеви опори, малко на лоста
- следобед 30 мин зумба
- малко волейбол
- 30 мин мини диско
И доста стълби през деня, може и във фитнеса пак да пробвам нещо докато играем джаги
Храна:
Вода с яб. оцет* (последен ден я пия и от утре замествам със спирулина и конопен протеин, че ми и много гадна тази вода)
- Бъркани яйца, краставичка, шепа череши; Кафе
- Маринована риба и зелени маслини, малко трушия, айсберг с домати; праскова и черен чай
- Маринована риба 4 парченца, патладжан с мазнина, краставица, череши
Кафе
Магнезии разтворим, Рибено масло
_____________________________________-
Някой има ли идея как да пиремам спирулината и протеина при положение че тук няма как да си правя смутита? Мислех в кисело мляко сутрин, но тъкмо супер много съм харесала яйцата тук, които по принцип са ми дефицит... а и не съм сигурна дали млякото няма нишесте, следователно глутен. На all inclusive са малко на кантар нещата .. :D
Приемам съвет (blush)
Мнението беше редактирано от Teddy на 19.06.15 20:10.
казано от TeddyBear на 19.06.15, 14:25:
... а и не съм сигурна дали млякото няма нишесте, следователно глутен.
Имам вече дежа вю за този въпрос, но все пак ще го задам. Защо избягваш глутен?
П. П. Ако ми отговориш, че имаш поставена от специалист диагноза цьокалия, ще си сред онези 0,02% от населението, които наистина не трябва да приемат храни със съдържание на глутен.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.06.15 14:30.
Аз имам следния въпрос: как успя за няма и една седмица да забършеш някой готвач и да стане вече чак и “твоя човек”? :D Не бях чела няколко поста само.... :D Цъквам в дневника ииии... изненада! А после се притеснявала за външния си вид... Има жени на по 30 още не са срещали и веднъж “техния човек”... Щом мъжете те харесват (и то такива, които ти намираш за атрактивни) - няма място за прекалени притеснения за външния вид. Фокусирай се над здравето. Вижда ми се, че спиш малко, давай си по един-два дни седмично с 8+ часа сън поне, иначе ще влезеш в кръг с хронична умора и ще се скапваш много бързо, което ще те прави непродуктивна и сърдита, а ние не искам това. :) Всичко с мярка! Радвам ти се много, че си изживяваш тия мигове! :*
19.06.15
14:45
казано от TeddyBear на 19.06.15, 14:25:
...а и не съм сигурна дали млякото няма нишесте, следователно глутен.
Капни в млякото 1-2 капки йод (тинктура).
Ако мястото придобие син цвят - значи в млякото има нишесте.
Йодът прави цветна реакция с нишестето... интересно на какво ви учат в часовете по химия. :)
19.06.15
18:54
Боби, нямам поставена диагноза цьокалия, но просто имам някаква непоносимост. Обяснявах поне няколко пъти тук в какво се изразяваше - съня, огромните червени сърбежи по кожата, подуването, болезнен цикъл и т.н. Откакто изключих глутена за няколко месеца всичко това изчезна. Иначе като изследване ми парвиха някакво елиминиране на храни за по 1 седмица,зимата се занимавах с това.
Освен това дори например да ми няма нищо да кажем, въпреки че наистина се чувствам зле от глутена, мисля че пак си е въпрос на личен избор. Вероника например също не се харни с глутен и какво от това? Жива е,здрава е, даже си е много якаа! Не виждам проблем, не е нещо без което не може. Както тя ми каза, дори е по-добре че не ми го понася.
Ники, излизаме с колеги на плажа ии нас ни събра това че също отива да учи в Англия :D Така още от първата вечер тръгнаха разоговори (аз съм тук от 26.05) ии се оказа доста свясно момче. Пък и симпатичен, тренира .. (blush) И от скоро вече смее нещо като заедно, но се уговорихме да не е нищо сериозно за сега, не се знае. Просто лятото... знаеш :D Ииии да, много хубави мигове имам (sun) Благодаря :*
Кольо, нямам йод и съм изолирана от света в момента :D Иначе благодаря за съвета. В часовете по химия никога не съм била добра, приоритетите ми винаги са били дооста далеч от химията и математиката. От 9ти клас до края дори съм нямала такива часове. Ако ме питаш нещо за история на изкуството ще се справя по-добре (giggle)
Мнението беше редактирано от Teddy на 19.06.15 19:10.
19.06.15
22:44
Мнението на Боби (предполагам) е следствие на това, че напоследък доста хора изведнъж решават, че не искат да ядат храни, които имат глутен.
За да не кажа 99%, ще кажа, че ми се струва, че 90% от тях спират глутена, защото така е модерно - защото все по-често на етикетите на храните се слагат големи букви “без глутен” при условие, че конкретната храна по начало си е без глутен. Но само надписът “без глутен” продава.
Много хора не знаят защо го спират, не се замислят, а го правят просто така.
Наблюдавам, че сред тези хора има такива, на които глутенът им е най-малкият проблем по отношение на храненето в здравословна гледна точка.
Виж, при теб очевидно има причина, поради която искаш да ограничиш такива храни. Елиминационна ли диета си прави? За нея е добре храните да се елиминират за повече от месец (поне 2). Ако наистина си спазила такъв протокол и стриктно си изключвала дадена храна и после внимателно си я въвеждала, наблюдавайки се, то за мен не е нещо ново, че са ти изчезнали всичките описани неприятности.
Аз не ям глутен не защото имам цьолиакия, а защото имам хранителна алергия тип III (имунната ми система образува антитела IgG към този протеин). Моята алергия обаче може да бъде премахната и съвсем скоро ще видим дали съм успяла да го направя.
Иначе - да, не е страшно без глутен и не чувствам, че ми липсва нещо. :) Въпросът е да знаеш защо го правиш, да бъдеш информиран за заместителите на глутен, да не се обременяваш психически - т.е. да не го приемаш като мъчение, защото това ще си навреди в дългосрочен план малко или много.
Поне така мисля.
А съветът на Кольо и аз не го знаех!!!!!!! И съм убедена, че този пример в часовете ни не е преподаван, защото аз бях много внимателна ученичка.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 19.06.15 22:45.
20.06.15
14:20
Вероника, много ти благодаря за изчерпателното и интересно мнение (F)
Този пост го пиша и трия за ни знам кой път още от снощи и все нещо става и ми се трие.. та вече ми писна да обяснявам на ново :D
Но на кратко - да, елиминирала съм го дори за повече от месец и разликата е коренна и видима от всички. Не ми е Ок с глутен, въпреки че според моите убеждения месото е по-вредно от глутена и бих отказала по скоро него, но не се чувствам добре. Докато без глутен всичките ми проблеми отшумяват.
Това ми е решението просто, така се чувствам дори и да нямах някаква непоносимост. Но аз от малка имам проблеми с храносмилане и стомах,дядо ми и вуйчо ми имат екземи по целите крака от това и не се учудих че проявих признаци за непоносимост.
Сега за 2 седмици напълно спиране разликата пак е видима и за другите, пък да месец-два да не говорим.
Та така :)
* Снощи обаче моя човек спа при мен иии той си заспа още към 1ч, а аз до сутринта не можах да спя защото той беше при мен и накрая с едно одеалце се преместих на дивана и заспах хахаах и сутринта беше много странно :D Та спах към 3 часа само :(
Движение:
- 30мин стречинг - йога
- 30 мин водна гимнастика с нудъли (аз извън водата)
- малко волейбол по някое време и във фитнеса ще пробвам пак клек и лежанка с лоста
- 30 мин зумба
- 30 мин мини диско
И много стълби както винаги
Храна:
- Череши, мини ябълка, Кафе
- Спанак на пюре с прясно мляко и горчица, 2 парченца сирене, печени картофи с лук, патладжан на скара, краставичка, шепа череши и черен чай
- Няколко пилешки пържоли на скара, патладжан, краставичка, задушени броколи и зеле
Зелен чай
Магнезии, Рибено масло
Мнението беше редактирано от Teddy на 20.06.15 20:06.
20.06.15
20:11
Олеее хора, много се кефя и няма как да не се похваляя (party)
Тук са на лагер една кросфит група и от седмица ми текат лиигте като им гледам яките тренировки и тела. Обаче цял ден съм на работа и няма как да се влючаа :(( НО утре почивам и тъкмо говорих с тях да се включа ако може. За жалост си тръгват и няма да мога да направя следобедната трен. която виждам, но в 8 сутринта тренирали на плажаа (inlove) и ме поканиха утре с тях (sun)
Много исках да пробвам кросфит, днес правих гладиатор, лежанка и кляках и още повече се надъхах. Още правя с лостове 20-25кг ама пак е нещо.
Сега няма да спяя :D
Мнението беше редактирано от Teddy на 20.06.15 20:14.
20.06.15
20:13
Абее, по-добре си се наспи, че да им скриеш шапката утре. :)
Браво! Забавлявай се и умната!
21.06.15
16:05
21/06
Ставане: 8:30ч
* Успаах се за тренировката с кросфит групата ;( Снощи пих мента на басейна с тях и се прибрах късно, те явно могат да стават за тренировка така ама аз се издъних :D
Все пак ме събудиха с кафе в леглото, ходих да тичам на якото място, после мини тренировка, разтягане, душ, разходка по плажа до камъните с моя човек.. следобяд ще отида на зумбата на колегата за 30мин. , после баня и глезотии, вечерта излизане... абе не ме мислете!! :D Качвам снимки на сутрешното кафе, терена за бягане и последната е от разходката след като обядвахме. (inlove) (sun)
Днес ще пиша само активност, че храната е по-хаотична от работен ден и не ми се занимава да я помня даже :D Предимно плодове и леки нещица хапвам като си почивам, и през деня по често и малко.
- Преди да тръгна 3-4 пъти слънчеви поздрави
- Тичане (джогинг и няколко пъти максимално бързо, също и ходих малко). В гугъл мапс ми излиза 1, 3 км в едната посока, двупосочно 2,6км съм тичала, което ми е за пръв път :D Но можех и още със сигурност.
- Висене на лост и опити за набиране, 10 клека, 10 бърпита, 10 клека с подскок, 20 коремни преси, по 10 странични коремни преси, планкове и още 10 бърпита
- 20-30 мин разтяжка
* Слагам си Note че киселото мляко тук няма да се яде! Днес си бях супер и на обяд като изядох една купа пак подпухнах в рамките на час (dull) От сега чисто палео, с изключение на сирене и кашкавал с които проблем нямам. Това само докато се прибера или поне да си намеря кисело мляко в магазин :D
Чуденката за това как да си приемам спирулината остава ..
Мнението беше редактирано от Teddy на 21.06.15 16:50.
21.06.15
16:18
Сега погледнах малко хронология, понеже тези дни всички ми казват че изгледаждам добре и много съм спаднала, особено спрямо началото. Но точно тези дни го усещам и по дрехи и по обувки даже, и краката не ми се подуват така вече.
Точно преди 10 дни съм изчистила храната до палео и понякога млечни, но рядко. Преди това писах един пост с оплакване че нищо не става и даже още качвам и за това си минавам на палеото. През тези дни всеки ден съм доста активна, отделно вдигах тежко ( за мен 25кг е тежко за клякане :D ), правя проби и на лостовете и вече се набирам по веднъж. Хубаво ми е, енергична съм, радвам се на всичко около мен защото ми е свободно като не се подувам след всяко хранене.
Ето малко резултат от спадането за 10 дни на това хранене и тренировки (сн 1,2,3) :) Дори вече си нося почти всички дрешки, само в дупето имам тесни но предпочитам да имам задник пред дрехи :D Иначе не знам какво става с талията ми, но всички костюми ми преправиха заради нея. Което ме радва, разбира се. И ако бюста изчезне ще е супер хаха, ама не мърда гадината..
Мнението беше редактирано от Teddy на 21.06.15 22:24.
22.06.15
14:17
Първо да се похваля за две неща и довечера след като си знам активността ще правя отчета за днес, че има две семейства на кръст в хотела и е малко скука.. Ще ходя във фитнеса поне после :D
* А днес се запознах с едно семейство от Сърбия. Малката много ме харесва и стоях при тях на басейна 2-3 часа. Оказа се че майката държи магазини за здравословни и био продукти ии като се заговорихмее отиде.. :D Тук носи разни масла и стевия ии ми подари голям буркан био кокосово масло екстра върджин ии бурканче какаово масло, чисто нови (party) Благодарих и 10 пъти сигурно, супер много се радвам. Питах я за спирулината дали става с вода да си я приемам някак и каза че става, а може и с кокосовото масло защото е разтопено. Тук са до петък, готино ще ми ее (sun)
Мнението беше редактирано от Teddy на 27.06.15 01:50.