Домашен протеин

27.08.09
09:33

Искам да попитам за мнението ви за този домашен шейк.Каза ми го един човек дето се е занмавал с фитнес доста,но както и да е.Значи рецептата се състои от 1 литар прясно краве мляко,било по малко омаслено с 2-3 яйца и 1-2 лажици мед.Ще има ли някакв смисал от тоя баркоч или няма смисал да се тровя :) на мене ми се струва добре ще го пробвам,ама дали ще ми даде малко енергия.Аз защото се занимамвам и с бокс и и преди фитнеса тренирам няколко рунда бокс и ме изцежда доста.

27.08.09
09:51

Мисля че 1 литър мляко ще е малко в повече, може да се получи дискомфорт в стомаха. Също така яйцата да са само белтъците взависимост на какъв режим си. А колкото до енергията - само едно чайче с няколко лъжички мед ще ти свърши работа.

Рецепта за протейн (изпитан) - извара + прясно мляко + малко какао = перфектен протейн.

27.08.09
12:50

тази твоята рецепта за протейна е добра ама как да я направя.Слагам в прясното мляко изварата и я разбивам с миксер ли как или не просто я слагам и я изпивам с малко какао

27.08.09
13:01

твой е избора,в шейкър ще се разбърка по добре иначе няма да стане еднородна сместта.

Замени я тая простотия с 150-200 гр извара+100тина гр овес+500-600 мл вода, пасираш здраво до еднородна смес и го пиеш около 1 час преди тренировка.Горе споменатото може да си го носиш така пасирано в някой шейкър и само го разтръскваш и е готово.Млякото има млечна захар и+това големите количества дразнят стомаха,а меда си го остави за след тренировката,преди нея трябват бавни въглехидрати(овес,кафяв ориз,макарони и тн).Яйцата ги увеличи с малко и ги сложи в яденето за след тренировка(примерно 4-5 белтъка и 2-3 жълтъка)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 27.08.09 14:07.

27.08.09
14:43

аха ясно ако има още предложения за домашен протейн ще ги приема с удоволствие :)

27.08.09
19:08

Домашния протеин се казва храна. Аз оставам с впечатлението че всеки търси под думата “протеин” някакви прахообразни форми на белтъчини. И се опитва да се заместват с какви ли не храни. Просто си взимаш 1 кутия слагаш в нея 3-4 яйца, 200-300гр месо и ето ти чудесен “протеин”.

27.08.09
20:11

казано от tonu на 27.08.09, 19:08:

Домашния протеин се казва храна. Аз оставам с впечатлението че всеки търси под думата “протеин” някакви прахообразни форми на белтъчини. И се опитва да се заместват с какви ли не храни. Просто си взимаш 1 кутия слагаш в нея 3-4 яйца, 200-300гр месо и ето ти чудесен “протеин”.

Точно така ! :-)

IB

27.08.09
20:18

Необходими продукти:
5 белтъка, 1 жълтък;
200гр. извара;
подправки по избор;

Време за приготовление:
10-тина минути

Приготовление:
Смесвате петте белтъка, жълтъка и подправките (аз слагам само йодирана сол) и ги разбивате.След това добавяте изварата и разбърквате добре.Слагате в тигана (аз ги правя без мазнина, защото имам тефлонов тиган ), като бъркате постоянно.Когато станат, ги слагате в чиния и започвате да нагъвате.

Съвет:
Вкусът не е много приятен (поне за мен), затова или сложете ефектни подправки, или яжте яйцата със салатка.Със краставици и домати например става много вкусно.

Хранителни стойности (всичко е приблизително):
Белтъчини - 59 грама;
Въглехидрати - 3 грама;
Мазнини - 7 грама;
Калоричност - 311 ккал.

Коментар:
Тази рецепта има ниско съдържание на мазнини и въглехидрати и изключително високо присъствие на протеин, което я прави идеална при всякакъв вид диети

27.08.09
21:21

това последното е добро само че как да ги слагам в тигана като палачинки ли как стават или цялата смес я слагам в тигана

IB

28.08.09
08:43

всичко на веднъж малко е лошо на вкус но има доста добра биологична стоиност,става за доста диети!!!

IB

28.08.09
08:49

в момента чистя и това  е много добро

28.08.09
12:04

За качване как е аз искам да качвам ;)

IB

28.08.09
15:40

супер е аз с него си замествам 2 яденета перфект е за качване

28.08.09
17:13

а усвояват ли се напално сичките 59-60 грама белтачини.Нали при протейна е различно поиче от 30 грама не се усвояват при яденето усвояват ли се

28.08.09
17:50

Ако ще си ги носиш някъде тия шейкове, извън дома, тогава ОК, но ако ще си ги пиеш у вас - недей разваля храната. Яж я, не я пий.

Щом качваш ето ти един за през деня:
- 1 кофичка кис. мляко или половин литър пр. мляко
- 200-300млл. сладолед
- няколко сурови (по-добре варени, просто намирам за по-удобни суровите) яйца.

И един за вечерта, преди сън (този е по-гаден, но улеснява консумацията на бавен протеин, все пак никой не обича да яде изварата):
- 1 кофичка кис. мляко или половин литър прясно мляко
- 200-300гр. извара
- какао
- кафява захар, по възможност без

Ръфай бадеми/фъстъци/орехи докато го пиеш.

казано от amann на 28.08.09, 17:13:

а усвояват ли се напално сичките 59-60 грама белтачини.

Около 90% от тези стойности ще се усвоят, но дори да ги надхвърлиш не е страшно, излишъка се отделя. Но ако редовно приемаш по 50-60гр. протеин само за едно ядене - направи си услуга като облекчиш черния си дроб и пиеш повече вода.

п.п. И спокойно, нито млякото, нито жълтъците са отрова. Пий си мляко и си яж жълтъци колкото ти душа иска.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.08.09 18:00.

28.08.09
19:44

казано от Iron Beast на 28.08.09, 15:40:

супер е аз с него си замествам 2 яденета перфект е за качване

Ама ти си ядеш, какви хранения заместваш ? Нещо май ...
Храниш си се с храна и казваш “оо аз пих домашен протеин”, стига бе... помислете малко.
Вие май сами се залъгвате ...

Мнението беше редактирано от tonu на 28.08.09 19:47.

IB

28.08.09
20:42

казано от amann на 28.08.09, 17:13:

а усвояват ли се напално сичките 59-60 грама белтачини.Нали при протейна е различно поиче от 30 грама не се усвояват при яденето усвояват ли се

аз го хапвам на два пъти,след трен и вечер

28.08.09
21:21

Доста глупост се изля в тая тема.Ето ви една рецепта 200-300гр месо + царевица/овес + вода и разбивате с миксер.Това разбирам аз като домашен протеин.

28.08.09
21:28

Имам чувството че си нямате работа и тези упражнения ги правите повече за спорта да се направи нищо от нещо. Като искаш протеин - купи си. Като не искаш - приемай си такъв от храната. За какво ви е да си правите домашен протеин? Пълна тъпотия...

29.03.14
11:27

здравейте може ли съвет как да си приготвя домашен протеин защото ми каза 1 приятел да си правя със 200, 250мл прясно мляко 1 банан 1/2 сурови яйца и 1/2 лажици мед, но разгледах форума и виждам че с тези яйца не е добре ако може съвет как да си приготвям домашен протеин много ще съм благодарен :)

10.04.14
20:08

Въглехидратите са енергийния източник за организма , а не протеина. Щом искаш енергия добави въглехидрати с този протеин. И доста е изписано по тези въпроси. Правил съм си 100 гр извара с 400 мл кисело мляко и 100 мл вода , разбиваш и пиеш.

16.01.15
22:36

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.01.15 09:12.

22.06.15
00:07

Здравейте!Искам да попитам нещо, ако си направя протеинов шейк 200мл мляко+100гр извара на прах+2 яйца+2 лъжици мед, долу горе колко грама протеина и въглехидрата ще се съдиржа в шейка ми, ако и вие може да ми дъдете мнение..Благодаря предварително! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1