27.08.09
09:33
Искам да попитам за мнението ви за този домашен шейк.Каза ми го един човек дето се е занмавал с фитнес доста,но както и да е.Значи рецептата се състои от 1 литар прясно краве мляко,било по малко омаслено с 2-3 яйца и 1-2 лажици мед.Ще има ли някакв смисал от тоя баркоч или няма смисал да се тровя :) на мене ми се струва добре ще го пробвам,ама дали ще ми даде малко енергия.Аз защото се занимамвам и с бокс и и преди фитнеса тренирам няколко рунда бокс и ме изцежда доста.
Мисля че 1 литър мляко ще е малко в повече, може да се получи дискомфорт в стомаха. Също така яйцата да са само белтъците взависимост на какъв режим си. А колкото до енергията - само едно чайче с няколко лъжички мед ще ти свърши работа.
Рецепта за протейн (изпитан) - извара + прясно мляко + малко какао = перфектен протейн.
тази твоята рецепта за протейна е добра ама как да я направя.Слагам в прясното мляко изварата и я разбивам с миксер ли как или не просто я слагам и я изпивам с малко какао
твой е избора,в шейкър ще се разбърка по добре иначе няма да стане еднородна сместта.
27.08.09
14:04
Замени я тая простотия с 150-200 гр извара+100тина гр овес+500-600 мл вода, пасираш здраво до еднородна смес и го пиеш около 1 час преди тренировка.Горе споменатото може да си го носиш така пасирано в някой шейкър и само го разтръскваш и е готово.Млякото има млечна захар и+това големите количества дразнят стомаха,а меда си го остави за след тренировката,преди нея трябват бавни въглехидрати(овес,кафяв ориз,макарони и тн).Яйцата ги увеличи с малко и ги сложи в яденето за след тренировка(примерно 4-5 белтъка и 2-3 жълтъка)
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 27.08.09 14:07.
аха ясно ако има още предложения за домашен протейн ще ги приема с удоволствие :)
Домашния протеин се казва храна. Аз оставам с впечатлението че всеки търси под думата “протеин” някакви прахообразни форми на белтъчини. И се опитва да се заместват с какви ли не храни. Просто си взимаш 1 кутия слагаш в нея 3-4 яйца, 200-300гр месо и ето ти чудесен “протеин”.
казано от tonu на 27.08.09, 19:08:
Домашния протеин се казва храна. Аз оставам с впечатлението че всеки търси под думата “протеин” някакви прахообразни форми на белтъчини. И се опитва да се заместват с какви ли не храни. Просто си взимаш 1 кутия слагаш в нея 3-4 яйца, 200-300гр месо и ето ти чудесен “протеин”.
Точно така ! :-)
27.08.09
20:18
Необходими продукти:
5 белтъка, 1 жълтък;
200гр. извара;
подправки по избор;
Време за приготовление:
10-тина минути
Приготовление:
Смесвате петте белтъка, жълтъка и подправките (аз слагам само йодирана сол) и ги разбивате.След това добавяте изварата и разбърквате добре.Слагате в тигана (аз ги правя без мазнина, защото имам тефлонов тиган ), като бъркате постоянно.Когато станат, ги слагате в чиния и започвате да нагъвате.
Съвет:
Вкусът не е много приятен (поне за мен), затова или сложете ефектни подправки, или яжте яйцата със салатка.Със краставици и домати например става много вкусно.
Хранителни стойности (всичко е приблизително):
Белтъчини - 59 грама;
Въглехидрати - 3 грама;
Мазнини - 7 грама;
Калоричност - 311 ккал.
Коментар:
Тази рецепта има ниско съдържание на мазнини и въглехидрати и изключително високо присъствие на протеин, което я прави идеална при всякакъв вид диети
това последното е добро само че как да ги слагам в тигана като палачинки ли как стават или цялата смес я слагам в тигана
28.08.09
08:43
всичко на веднъж малко е лошо на вкус но има доста добра биологична стоиност,става за доста диети!!!
28.08.09
08:49
в момента чистя и това е много добро
28.08.09
15:40
супер е аз с него си замествам 2 яденета перфект е за качване
а усвояват ли се напално сичките 59-60 грама белтачини.Нали при протейна е различно поиче от 30 грама не се усвояват при яденето усвояват ли се
Ако ще си ги носиш някъде тия шейкове, извън дома, тогава ОК, но ако ще си ги пиеш у вас - недей разваля храната. Яж я, не я пий.
Щом качваш ето ти един за през деня:
- 1 кофичка кис. мляко или половин литър пр. мляко
- 200-300млл. сладолед
- няколко сурови (по-добре варени, просто намирам за по-удобни суровите) яйца.
И един за вечерта, преди сън (този е по-гаден, но улеснява консумацията на бавен протеин, все пак никой не обича да яде изварата):
- 1 кофичка кис. мляко или половин литър прясно мляко
- 200-300гр. извара
- какао
- кафява захар, по възможност без
Ръфай бадеми/фъстъци/орехи докато го пиеш.
казано от amann на 28.08.09, 17:13:
а усвояват ли се напално сичките 59-60 грама белтачини.
Около 90% от тези стойности ще се усвоят, но дори да ги надхвърлиш не е страшно, излишъка се отделя. Но ако редовно приемаш по 50-60гр. протеин само за едно ядене - направи си услуга като облекчиш черния си дроб и пиеш повече вода.
п.п. И спокойно, нито млякото, нито жълтъците са отрова. Пий си мляко и си яж жълтъци колкото ти душа иска.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.08.09 18:00.
казано от Iron Beast на 28.08.09, 15:40:
супер е аз с него си замествам 2 яденета перфект е за качване
Ама ти си ядеш, какви хранения заместваш ? Нещо май ...
Храниш си се с храна и казваш “оо аз пих домашен протеин”, стига бе... помислете малко.
Вие май сами се залъгвате ...
Мнението беше редактирано от tonu на 28.08.09 19:47.
28.08.09
20:42
казано от amann на 28.08.09, 17:13:
а усвояват ли се напално сичките 59-60 грама белтачини.Нали при протейна е различно поиче от 30 грама не се усвояват при яденето усвояват ли се
аз го хапвам на два пъти,след трен и вечер
Доста глупост се изля в тая тема.Ето ви една рецепта 200-300гр месо + царевица/овес + вода и разбивате с миксер.Това разбирам аз като домашен протеин.
Имам чувството че си нямате работа и тези упражнения ги правите повече за спорта да се направи нищо от нещо. Като искаш протеин - купи си. Като не искаш - приемай си такъв от храната. За какво ви е да си правите домашен протеин? Пълна тъпотия...
29.03.14
11:27
здравейте може ли съвет как да си приготвя домашен протеин защото ми каза 1 приятел да си правя със 200, 250мл прясно мляко 1 банан 1/2 сурови яйца и 1/2 лажици мед, но разгледах форума и виждам че с тези яйца не е добре ако може съвет как да си приготвям домашен протеин много ще съм благодарен :)
Въглехидратите са енергийния източник за организма , а не протеина. Щом искаш енергия добави въглехидрати с този протеин. И доста е изписано по тези въпроси. Правил съм си 100 гр извара с 400 мл кисело мляко и 100 мл вода , разбиваш и пиеш.
16.01.15
22:36
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.01.15 09:12.
22.06.15
00:07
Здравейте!Искам да попитам нещо, ако си направя протеинов шейк 200мл мляко+100гр извара на прах+2 яйца+2 лъжици мед, долу горе колко грама протеина и въглехидрата ще се съдиржа в шейка ми, ако и вие може да ми дъдете мнение..Благодаря предварително! :)