коензим Q10+карнитини аминокиселини

10.01.06
22:11

ми искам да питам как да ги пия тия вещества :) тренирам футбол и сега почнахме подготовка и аминокиселини за възстановяване а коензима с л карнитина малко да стопя мазно ;) и как да ги пия преди пиех аминокиселините след тренировка по 2 ама нещо не ги усещах много да ми действат кажете как плс :)

11.01.06
10:15

L-carnitin-а е препоръчително да се взема от 2 до 4 гр., 1 час преди аеробна тренировка.
Коензим Q10 има много слаби характеристики на фат-бърнър /посредством известно ускоряване на метаболизма/, по-скоро е добър за повишаване на енергийното ниво. Пие се 30-90 гр. на ден, добре е приемът му да е съпътстван с хранене, в което има мазнини.
2 аминокиселини са абсолютно недостатъчни, както и да го погледнеш. Съветвам те, с цел запазване на мускулите, преди и след футболната тренировка да пиеш по 30-45 гр. суроватъчен протеин, по възможност с повече свободни BCAA аминокиселини.

11.01.06
21:49

ех човек много ме затрудняваш така ;) аз съм си взел коензим Кю 10 с л карнитин неква комбинация 30 хапчета са и аминокиселини 2200 некви на АИ ЕС ЕС и въпроса ми е как да ги пия не други ти с тия грамове ме убиваш :) а и мен целта ми е да трупам не да задържам а за аминокиселините по 2 преди и 2 след тренировка ли да пия 192 съм висок 85-6 кг щото по 1 преди и след май са ми малко

12.01.06
11:12

сори, не съм искал да те затруднявам :D .
Ако си си взел фабрично изговен микс от л-карнитин и коензим Q10, следвай указанията на производителя, какво друго да ти кажа.
Повтарям си мнението че две таблетки амино са абсолютно недостатъчни, трябват ти минимум 4-5 преди и след тренировка. За това те посъветвах да си вземеш суроватъчен протеин, можеш да го направиш след като свършиш аминокиселините, които имаш сега. По принцип аминокиселините са малко по-добри за да предпазиш мускулите от катаболизъм при сериозна аеробна тренировка, но и суроватъчния върши добра работа, а е доста по-приемлив като финансов разход.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1