22.06.15
16:14
Здравейте !
От 3 седмици посещавам фитнес залата доста активно - около 4 пъти седмично, предимно вечер.
Старая се да се храня максимално правилно - без тесто, минимално захар (абсолютно не мога да я изключа напълно, защото не се чувствам добре, хапвам месо и яйца (малко, защото не обичам, зеленчуци....като цяло се старая храненето ми да бъде разнообразно.
Пия вода около литър и половина.
Тренировки : след работа; кардио в началото; с приятелска помощ и на момчетата от фитнеса тренирам различни мускулни групи, като се старая тренировката да е оптимално ефективна; винаги завършвам с кардио или по - интензивна разходка.
Закусвам всеки ден - плод; корни; никога тесто. Пия кафе с мляко - чисто.
От няколко дни използвам течен Л - Карнитин ( EVERBUILD Liquid L-Carnitine + Chromium / 1500mg). 20 - 25 минути преди тренировка и само тогава. Изпотяването е обилно.
През деня си позволявам солети, обядвам домашно приготвена храна - ориз, зеленчуци, или други. Готвя без мазнина.
Цел : изгаряне на мазнини, стягане и оформяне. Задържам много вода !
Лични показатели : 54 кг; 168 на 22 съм
Знам, че имам много пропуски и за това приемам критики ! :)
“Без тесто” не се връзва с “позволявам си солети”. В смисъл... противоречиш си.
Прочети състава на Корнито и сама ще се откажеш от него. Боклук е, макар маркетинговите трикове да го изкарват едва ли не здравословно. Защо не овесени ядки?
Така като чета: ориз, зеленчуци, плод, Корни... вероятно (почти гарантирано) не приемаш достатъчно протеини. Мазнините не са непременно враг, защо си ги изключила?
Опиши си по-подробно храната за няколко дни и ще получиш повече мнения - така няма как да се придобие представа.
Мнението беше редактирано от Albena на 22.06.15 17:20.
22.06.15
17:25
Много благодаря, от една - две седмици поспрях малко овесените ядки, защото много ми надуват корема :(
Солетите - в офис съм и понякога това е най - добрата алтернатива пред всичко, което има в автомата.
Мазнините - много ме притеснява да не ги трупам.
Напълно наясно съм, че храненето ми от желание да е правилно се е превърнало в хаус и не ям никак редовно....дори е ужасно.
Приемам съвети, критики и режими в името на здравето и добрата форма.
Моля само за алтернативи на месо и яйца, защото ми е много трудно да ги ям !
Мнението беше редактирано от Desy Cherry на 22.06.15 17:43.
22.06.15
19:56
Да обявим война на солетите по бюрата!
Добре дошла и честит дневник! :)
22.06.15
20:29
Здравей и от мен и добре дошла!
Защо мислиш, че се подуваш от овеските? Овесът всъщност има способност да изкарва задържаната вода от организма и регулира стомаха.
Да не би да ползваш трици, или да го смесваш с мляко или сушени плодове - в едното има лактоза, а в другото-захар, които могат да нарушат храносмилането.
23.06.15
09:41
Здравейте ! Благодаря за приветствието :) Овесчето го възобновявам от днес - овесени ядки са не трици. Да, с мляко ги правя без захар, понякога с чай, от който също се подувам. Вода задържам много...от седенето вечер краката ми дори се подуват и то не малко. Солетите ще ги спирам :)
Само да отбележа, че имам язва и кафето без мляко ме дразни, както и някои други неща.
Вчера потренирах доволно - 30 минути кардио, клек - преса, кляках с лост ... вода пих през цялата тренировка, а преди началото Л- Карнитин (поизпотих се доста от него ).
Тренирам с приятелка и цялото нещо е съчетано и с доста смях, което допринася кардиото ни !
23.06.15
15:35
Отново съм тук...признавам ядох солети, но малко, не мога да ям каквото и да е на бюрото. Обядвах тиквичка + чушка с ориз - почти без сол.
Да вметна, че вчера във фитнеса пих протеин, защото не хапвам месце + 2 таблетки амино.
Бихте ли дали естествен източник на протеинче, което да не е месо ? Не обичам, и много рядко ям !
Вода продължавам да пия.
Вчера тренирах крака, какво ще препоръчате днес и добре ли е ако не тренирам да направя хубаво кардио ?
24.06.15
09:17
Добро утро !
Вчера бях много уморена и физически и психически. Пропуснах тренировка, разходих се. Прибрах се и си задуших 2 тиквички (за вечеря вчера и за обяд днес - почти всеки ден нося в офиса хапване) ...малко сол + копър = много вкусно.
Сега за закуска хапнах овес с малко мляко + кафе.
Забелязват разлика в мен от преди около месец и половина, което е добре, аз се чувствам добре, но усещам спад на енергията ми тази седмица, предполагам се дължи на недоспиване и жегата.