Трепещо чувство на лакътя .

24.06.15
14:50

Не знам как да опиша по-добре проблема с лакътя, нямам болка когато го движа. Проблемът ми е следния - Когато свия лакътя се чува пукащ звук, също така заради това, че ми трепери лакътя или по-точно няма плавно движение като при дясната ръка, не мога да изпълнявам правилно щанги или упражнението Incline Dumbbell Press ( не знам как се превежда на български език) , при последното упражнение просто лявата ми ръка се отклонява и няма еднообразно движение с двете ръце и също така ми е по-трудно с нея ръка. Когато имам мускулна треска цялата ми лява ръка е по натоварена от дясната предполагам заради проблема. По някой път ако натоваря много лявата ръка , лявата китка започва да ме заболява. Бях при отропед, но тогава си мислех, че имам проблем с лявото рамото защото и там имам пукащ звук, но се оказа, че ми няма нищо, той ми даде диклоневровит, но след 3-тия ден почна да ми се гади много здраво и го спрях. Ходих 2 пъти, но не успях да вляза заради многото хора и се отказах. Треньорът ми препоръча Фламексин, не знам дали то ще ми помогне затова питам тук, вас, може някой да е имал същия проблем. Също така когато си дигна 2-те ръце, вижда се, че лявата ми ръка е по-крива, ако се опитам да я изправя като дясната, има леко потреперване.
Благодаря предварително за съдействието :)

24.06.15
16:45

Здравей. Може ли да посочиш на колко години си, от кога тренираш така както в момента, от колко време имаш тези симптоми с лакътя и кога се появиха, и имал ли си някакви предишни травми в тази ръка?

24.06.15
20:13

казано от Венцислав Дамянов на 24.06.15, 16:45:

Здравей. Може ли да посочиш на колко години си, от кога тренираш така както в момента, от колко време имаш тези симптоми с лакътя и кога се появиха, и имал ли си някакви предишни травми в тази ръка?

На 19 и тренирам от някъде 2 години , а този проблем изникна преди 2,3 месеца, правих почивки по 1 седмица от фитнеса и само първите дни бях с добър лакът, после пак на същото дередже. Нямал съм никакви травми нито счупвания. Да вметна, когато много бързо почвам да пукам лакътя, при свиване ме заболява, но само ако например за 10 секунди изпукам 10 пъти. И днес, като взема един дъмбел с например 12,5 кг просто чувствам как лявата ръка потреперва много повече от дясната.

25.06.15
17:54

Ако активно все още израстваш е възможно да се появи някаква хлабавост, която ще се оправи с времето. Факта обаче че усещането ти се пренася от рамото до китката означава че ти е засегнат улнарния нерв. Може и да е вродено - излиза и влиза от леглото си и се чува пукане. Ако ти изтръпват малкия и безименния пръст понякога - той е. Щом не си имал травма едва ли някое парченце от коста или хрущяла се движи около ставата, което е третата възможна причина. При всички положения, трябва да сведеш до минимум всичко, което го кара “да пука”, докато се оправи. Ако не се оправи - доктор пак.

26.06.15
10:47

казано от Венцислав Дамянов на 25.06.15, 17:54:

Ако активно все още израстваш е възможно да се появи някаква хлабавост, която ще се оправи с времето. Факта обаче че усещането ти се пренася от рамото до китката означава че ти е засегнат улнарния нерв. Може и да е вродено - излиза и влиза от леглото си и се чува пукане. Ако ти изтръпват малкия и безименния пръст понякога - той е. Щом не си имал травма едва ли някое парченце от коста или хрущяла се движи около ставата, което е третата възможна причина. При всички положения, трябва да сведеш до минимум всичко, което го кара “да пука”, докато се оправи. Ако не се оправи - доктор пак.

Добре. мерси !!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1