Всеки има повратен момент в живота си :)

Темата е заключена.
Vassileva

25.06.15
23:00

Здравейте и от мен!
От доста време чета сайта и форума, но чак сега се престраших да се регистрирам и представя.
Както започнах в заглавието, всеки човек има повратен момент в живота си, може би и моят е настъпил. Имам много опити за сваляне на излишните килограми (които са ужасно много). Някои бяха успешни, но после връщах килограмите си, а други - съвсем краткотрайни и неуспешни. Всичко се дължеше на моето непостоянство и липса на воля. Но преди 3 месеца, когато видях изследванията си, реших и за пореден път си казах “Трябва да променя това.” И така започна поредният ми опит, който силно се надявам да е успешен.

На 28 години съм (почти 29). Висока 172 см.
На 20-ти март тежах стряскащите за всяка жена 122 кг. Част от тях дължащи се на много хормонални проблеми, появили се още в пубертета, и друга - на безразборно и нездравословно хранене, както и заседнал начин на живот.

Сега съм точно 100 кг. За 3 месеца успях да сваля 22 кг, което за мен е голям успех. Не спазвам точни диети, подбирам сама какво да ям, защото основната цел е да се науча да се храня здравословно. Но откровено казано, от време на време гладувам или ям само плодове и зеленчуци. Нещо като периодичното гладуване. Залагам основно на плодове и зеленчуци, пилешко месо, сурови ядки, пълнозърнест хляб (но само на закуска), яйца, риба, мляко и общо взето, стремя се да не ям вредни храни. До момента успявам.

От 1 месец ходя и на фитнес. Тренирам сутрин от 7:30 до 8:30 ч., на гладно, 3 или 4 пъти седмично. Беше ми доста трудно да преодолея комплексите, от време на време пак се появяват, но успявам да ги игнорирам. Чувствам се по-добре и по-свежо през целия ден.
Напоследък се изкушавам да си купя хранителни добавки от рода на Л-карнитин, фетбърнъри или протеин, но тъй като съм все още незапозната, съм в процес на четене на статии и изясняване кое как действа, как се пие и така нататък. Като цяло, още не съм се изяснила напълно с фитнеса, но с времето всичко ще стане.
И така... това е моята история, накратко разказана.

Ще се радвам на съвети, насоки, препоръки и всичко за каквото се сетите.

Здравей!

Добре дошла и честит дневник! :)

Нещата ще се случат, но се въоръжи с постоянство, търпение и без пориви към гладуване.
Наред ли е всичко с хормоните на настоящия етап, защото това има отношение към целите ти, към начина ти на хранене и начин на живот?

Да гладуваш, а след това да ядеш само плодове и зеленчуци не е периодично гладуване.
За сега може да отложиш мислите за добавките, защото подозирам, че храненето има как да се оптимизира още.

Когато започнеш да си водиш по-подробно дневника (с описана храна и тренировки), ще добием по-хубава представа.

Успех!:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1