Отслабване и изчистване?!

Темата е заключена.

25.06.15
17:14

Здравейте, на 18 години съм, висока 168 и тежа 55-6 кг. Започнах да ходя на фитнес от 1 месец и половина вече, тренирам с инструктор, защото съм новобранка и не разбирам почти нищо. Целта ми е най-главно както може би на всяко нормално момиче - да отслабна,да се изчистя и да се стегна.. 48-50 кг. От 4 год., насам винаги съм била 54-55 кг., но понякога задържах вода, подувах се и т.н.. От както спазвам диетата та и от преди това имам огромно желание да ям сладко :D а никога не съм му била чак такава любителка. От седмица вече успях да го премахна изцяло, а иначе съм на НВД или по скоро Б(ез)ВД. Хранителни добавки не искам да пия,твърдо съм против. Въпроса ми към вас, ако ви интересува да ви напиша диетата и да си кажете мнението?

25.06.15
17:18

Мен ме интересува какво те кара да мислиш, че при ръст 168 см. 48 кг. ще ти стоят добре?

25.06.15
17:36

Ами да, права си може би не е много здравословно и не е в нормите. Била съм толкова обаче и ми стои добре. Странното е,че преди да започна да се притеснявам за теглото си, тежах с едно кило по-малко от сега. Но преди около половин година започнах да спазвам най-различни диети и напълнях, станах 58 кг. И започнах много да се притеснявам, че имам здравословен проблем, оказа се, че нямам. Появи ми се целулит и искам да се изчистя. Преди никога не съм се ограничавала какво ще ям и не съм спазвала каквито и да е било режими, а пък за фитнес не съм и се замисляла. Изиска ми много воля за да стана редовна. Тренирам 4 пъти в седмицата тежки тренировки а събота и неделя или си почивам или тренирам но по леки тренировки. Може би ми трябва повече кардио знам ли...

25.06.15
18:30

Здравей! Опиши , моля те, диетата си и тренировките си - поне 2 пълни дни. Искам да придобия представа за ситуацията.

На снимката виждам едно красиво и много крехко момиче. 54-55 кг са идеално тегло за твоя ръст според индекса на телесната маса, като в здравословните граници се включват и доста над 60 кг. Разбира се, ако тренираш силово и имаш повече активно тегло (кости, мускули и пр.) може да си по-тежка, без това да личи.
Цифрата ли е най-важна за теб или да се чувстваш красива, желана и секси?
Теглото към което си се устремила, е опасно начинание. Надявам се да преосмислиш плановете си.

25.06.15
19:05

Като за начало, много се радвам, че все пак ми отговори още един човек, благодаря за което.  Като прочетох отново разбрах, че може би повечето от хората си мислят, че ми е скучно и че това което искам е безмислено. Цялата история е, че в един момент бях много отслабнала без причина вероятно се дължи на стрес, бях 47-48 кг., а след това напълнях отново без причина. Започнах много да се вманиачавам, ходих по доктори и т.н., мислех си, че имам някакво заболяване защото каквато и диета да спазвах килограмите не ми мърдаха. Започнах да получавам злобни коментари, че съм напалняла. Хора които не ме бяха виждали от много време твърдяха същото.. и нещо май се бях депресирала.. Оттам се появи проблема с преяждането. Започнах да ям най-различни вредни храни дори без да бях гладна, преяждах та чак ми ставаше лошо. До скоро се появяваше този проблем и “хапвах каквото зърнех”, не знам на какво се дължи.. Овладях ги тези моменти и когато се сетя за нещо сладко просто го отбягвам. Всеки има различна цел, все пак.. Не сме прави да съдим никой. Може килограмите който искам да сваля найстина да не са здравословни но слаба се харесвам повече. Иначе тренирам с инструктор сега.. Той набляга повече върху това да кача мускулна маса а аз на кардиото. Обикновенно загрявам 10-20 мин. на пътеката с бързо ходене, (не ги помня все още последователно) след това правя напъди,клякания, избутване от лег преса..те се редуват или пък напъди, задно бедро,клек; Горна част - ,вдигане на гирички, вдигане на лост,гребане с дъмбел; или средно/задно рамо,дърпане на скрипец пред врат/пред врат; Долна и горна част- напъди, горна/долна част корем, странични наклони;... Иначе съм на НВД, сутрин-кисело мляко, обяд-месо и салата, следобяд-риба тон и салата и вечеря-домати,краставици,зелена салата;  Б(без)ВД :D .. На мен май ми трябва да се стегна едно хубаво и като видя резултата чак тогава да говоря, защото тези 48 кг наистина са малко като се замисля...

Като искаш да се стегнеш качвай мускул, а не се лигави с 800-1000кал. на ден (даже не знам дали и толкова има по описанието на храната ти) и тренирай здраво не с розовите гирички и сума ти кабеляци! Не се научихте, че стегнато тяло=покачена мускулна маса+нисък процент бф.

26.06.15
08:48

казано от Кери на 25.06.15, 17:36:

Странното е,че преди да започна да се притеснявам за теглото си, тежах с едно кило по-малко от сега. Но преди около половин година започнах да спазвам най-различни диети и напълнях, станах 58 кг. И започнах много да се притеснявам, че имам здравословен проблем, оказа се, че нямам.

А защо започна да спазваш най-различни диети при лично тегло 54кг.? Тогава, хипотетично, тялото ти е било в хармония и баланс, приемала си приблизително толкова, колкото си изразходвала енергия и не си имала проблеми. След това сама си създала стресова ситуация, вероятно чрез много жестока диета с минимален кал. прием. Какво прави тялото? Запасява се. Създадени сме така, че да оцеляваме, като не подаваш храна на организма си, метаболизма ти се забавя, трупат се мазнини (запаси), които следва да бъдат оползотворени в периодите на глад. Хубаво е, че не си си създала здравословен проблем наистина.

казано от Кери на 25.06.15, 17:36:

Може би ми трябва повече кардио знам ли...

Ако целиш да отслабваш чрез него - не. Иначе, ако ти е приятно да правиш кардио, има други ползи от него. Лято е, аз бих правила кардио навън под формата на групов спорт, например волейбол или друго, което ти е приятно. Не е наложително и няма конкретни ползи за отслабването ти да правиш целенасочено кардио на уред във фитнеса, това искам да кажа.

казано от Кери на 25.06.15, 19:05:

Започнах много да се вманиачавам, ходих по доктори и т.н., мислех си, че имам някакво заболяване защото каквато и диета да спазвах килограмите не ми мърдаха. Започнах да получавам злобни коментари, че съм напалняла. Хора които не ме бяха виждали от много време твърдяха същото.. и нещо май се бях депресирала..

От там идва целия проблем, вманиячила си се и си се депресирала. Външните фактори въздействат, да, но то е вътрешно усещане, ти си чувствала, че нещо не е наред и не си имала нужното самочувствие, за това коментарите на хората са ти правили впечатление. Хората са злобни, така е, особено тези от същия пол. Тези, които смяташ за приятелки, също могат да те изненадат с такъв коментар в лицето или зад гърба ти. Няма как да спреш това. Красива си. За красива жена рядко ще чуеш добра дума от друга жена. А ако са идвали от други хора, например, твой роднини, не са били злобни, по-скоро така ти се е сторило, заради вманиячаването и всичко, което води то след себе си.

Оттам се появи проблема с преяждането. Започнах да ям най-различни вредни храни дори без да бях гладна, преяждах та чак ми ставаше лошо. До скоро се появяваше този проблем и “хапвах каквото зърнех”, не знам на какво се дължи.. Овладях ги тези моменти и когато се сетя за нещо сладко просто го отбягвам.

Точно това говори за същото, проблема е психологичен, няма нищо общо с физически здравословен проблем. Браво, че си овладяла емоциите си, работата е наполовина свършена. :)

Всеки има различна цел, все пак.. Не сме прави да съдим никой.

Съгласна съм, но живота не е толкова дълъг, че да имаме време да правим всичките грешки на света и да се учим от тях. Понякога е полезно да почерпиш от чуждия опит. В никакъв случай не те съдя. Споделям с теб моя опит, защото съм била там, където си ти сега.

Може килограмите който искам да сваля найстина да не са здравословни но слаба се харесвам повече.

А къде ти е здравето в приоритетите? Защото никой, който не е здрав, не изглежда красив, повярвай ми. Ще ти изредя някои от нещата, които неминуемо се случват, когато си много слаб за сметка на здравето си: косопад, проблемна кожа, тъмнки кръгове под очите, синини по цялото тяло, летаргичност, често боледуване, раздразнителност, емоционалност, загриженост граничеща с параноя.

Иначе тренирам с инструктор сега.. Той набляга повече върху това да кача мускулна маса а аз на кардиото.

Инструкторът е прав, защо тренираш с инструктор изобщо, ако той иска да наблягаш на едно, а ти си знаеш своето и наблягаш на друго? За кардиото ти писах по-горе.

Обикновенно загрявам 10-20 мин. на пътеката с бързо ходене, (не ги помня все още последователно) след това правя напъди,клякания, избутване от лег преса..те се редуват или пък напъди, задно бедро,клек; Горна част - ,вдигане на гирички, вдигане на лост,гребане с дъмбел; или средно/задно рамо,дърпане на скрипец пред врат/пред врат; Долна и горна част- напъди, горна/долна част корем, странични наклони;... Иначе съм на НВД, сутрин-кисело мляко, обяд-месо и салата, следобяд-риба тон и салата и вечеря-домати,краставици,зелена салата;  Б(без)ВД :D

Правила съм почти идентични тренировки и режим, имаше резултати от тях, да. Бих те посъветвала да ядеш пълномаслено кислео мляко, да разнообразяваш месото на обяд, рибата следобяд и да вкарваш малко ядки от време на време, за да не останеш без мазнини в диетата си, това е много важно за жените. Има ли конкретна причина да не ядеш яйца? Ако просто не им харесваш вкуса, мога да ти предложа много варианти за приготвяне, те биха били полезно разнообразие в така съставения режим.

На мен май ми трябва да се стегна едно хубаво и като видя резултата чак тогава да говоря, защото тези 48 кг наистина са малко като се замисля...

След време, наистина ще ти се струва нелепо какви цели си имала, да. Хубаво е, че си си направила дневник, вписвай всеки ден тренировки и храна и ще ти помагаме, така ще стане много по-бързо, ефективно и здравословно отколкото би било ако действаш сама.  Добре дошла и успех! :)

26.06.15
09:12

Подкрепям Ники. Психическата нагласа е основна при теб, млада си и тялото ти реагира бързо и силно на всичко, което му причиниш и хубаво и лошо.
Истината е, че стегнато тяло  значи високо активно тегло, висок мускулен тонус и нисък процент мазнини. Кардиото е основно за развиване на кардиоваскуларната система, повишена издръжливост и аеробен капацитет. Да, добавя калориен разход, не е това, което ще направи мускулите ти здрави и стегнати.
Диетата и тренировките ще направят повече за намаляване на % мазнини (макар че едва ли имаш излишни) и повишаване н активното тегло.

Carbohydrate

26.06.15
09:25

казано от Queen Cobra на 26.06.15, 09:12:

Кардиото е основно за развиване на кардиоваскуларната система, повишена издръжливост и аеробен капацитет. .

Съвсем не е.

27.06.15
12:15

казано от I love Bodybuilding на 26.06.15, 07:43:

Като искаш да се стегнеш качвай мускул, а не се лигави с 800-1000кал. на ден (даже не знам дали и толкова има по описанието на храната ти) и тренирай здраво не с розовите гирички и сума ти кабеляци! Не се научихте, че стегнато тяло=покачена мускулна маса+нисък процент бф.

В никакъв случай не са розови и съвсем не се лигавя. Все още сам новобранка не мога да вдигам по 10кг.,иначе благодаря за съвета.

27.06.15
12:31

казано от Nickie на 26.06.15, 08:48:

...

1. Когато рязко отслабнах, а след това качих, тогава започнах да спазвам диети. Както казваш ти когато гладуваш тялото ти трупа мазнини. По онова време когато бях много слаба, нямах апетит и закуската и вечерята ми беше диня и тук там нещо друго. Най-вероятно за това съм натрупала мазнините. 2. Благодаря ти за комплимента. 3. Причината не се дължи на психологичен проблем. 4. Благодаря ти, че споделяш опита си с мен. 5. Само 40 дни ще се храня така, за да се изчистя а след това ще вкараме и малко въглехидрати. 6. Не мисля, че имам нелепи цели. Знам какво искам и то не е нелепо. В главата ми е, просто не знам как да се изразя с термини за да ме разберете. Искам да си изчистя мазнините защото са се натрупали в областта на краката, паласките и дупето. По-скоро предпочитам да съм слаба от колкото мускулеста, искам хубаво дупе, плоско стегнато коремче и лек релеф в никакъв случай граничещ с мускулесто тяло. 7. Добре съм ви заварила :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.06.15 08:43.

27.06.15
12:36

казано от Carbohydrate на 26.06.15, 09:25:

казано от Queen Cobra на 26.06.15, 09:12:

Кардиото е основно за развиване на кардиоваскуларната система, повишена издръжливост и аеробен капацитет. .

Съвсем не е.

Несъмнено има дузина други ползи, но искаш да кажеш, че кардиоваскуларните упражнения нямат тези основни  цели? Нали затова така се наричат и ... затова хората ги правят?
https://en.wikipedia.org/wiki/Aerobic_exercise
Моля, дай повече информация.

27.06.15
19:06

Можеш ли да качиш снимка на (приблизително) това, което целиш?

28.06.15
01:46

казано от Fighter на 27.06.15, 19:06:

Можеш ли да качиш снимка на (приблизително) това, което целиш?

Саша Маркина се доближава до тялото което искам. По-голямо дупе искам обаче :D

И искам да ви попитам за добър протеинов бар на пазара, подходящ за прием по време на НВД?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.06.15 08:43.

28.06.15
08:45

Саша Маркина отново?
Запознах се с нея преди половин година в тази тема
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/75925
Явно е доста популярен модел. Какво да кажа, което не съм казала там?
Саша е просто недохранено разглезено момиченце, крещящо за внимание, и явно го получава , снимайки се ежедневно по гащи за радост на стари и млади че’‘’‘’джии.
Мисля, че имаш доста голям потенциал, в сравнение с моделите, които харесваш. Бъди умна, здрава и  уникална! Развивай и обичай собственото си тяло. Ники е била повече от обстоятелствена.
Защо имаш нужда от протеинов бар? Няма ли достатъчно друга храна? Яйца, месо, мляко, ядки?

28.06.15
10:06

Тази Саша Маркина има леко анорексична визия и изобилие от стърчащи кокали, нито е здравословно, нито е красиво.

Като мъж ти казвам, че от това което виждам на снимката ти изглеждаш по-добре.

Работи в посока увеличаване на активното тегло, a не загуба.

28.06.15
11:34

За да имаш фигурата на Саша Маркина, трябва да си природни дребна. С малки кокълчета, тесен таз, ханш, рамене и всичко останало, НО ти изглеждаш 765 пъти по-добре от нея. Просто недей да си съсипваш тялото с тия безумни цели ;) а мъжете, които са излезнали от пубертета съвсем не се радват на толкова немощни и стърчащи от всякъде тела. Прекрасна си, нямаш нужда от нищо. Не си разваляй тялото, не прави глупости, за да не съжаляваш. Хапвай си, тренирай си за кеф и поддръжка и изобщо не ги мисли тия неща.

28.06.15
12:30

За мен камера обскура точка в снимката с тая мома е натютмортът с вазата на стената, а не съществото, дето се е изпъчило в спортно костюмче.  Щом една рисунка на ваза по-ме грабва, имай предвид колко малко сексапил излъчва мацката.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 28.06.15 12:31.

28.06.15
12:33

казано от Кико Сан на 28.06.15, 12:30:

За мен камера обскура точка в снимката с тая мома е натютмортът с вазата на стената, а не съществото, дето се е изпъчило в спортно костюмче.  Щом една рисунка на ваза по-ме грабва, имай предвид колко малко сексапил излъчва мацката.

Хахаха :D аз не я видях тази рисунка.. Може и да си права но всеки си има вкус.

28.06.15
12:36

казано от Кери на 28.06.15, 12:33:

Как можа?  :D Това е единственото, което ужасно много ми привлича погледа, мисля, че това е чарът на снимката.  Но наистина, явно, всеки си има много различен поглед и вкус.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 28.06.15 12:36.

28.06.15
12:39

казано от Queen Cobra на 28.06.15, 08:45:

Саша Маркина отново?
Запознах се с нея преди половин година в тази тема
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/75925
Явно е доста популярен модел. Какво да кажа, което не съм казала там?
Саша е просто недохранено разглезено момиченце, крещящо за внимание, и явно го получава , снимайки се ежедневно по гащи за радост на стари и млади че’‘’‘’джии.
Мисля, че имаш доста голям потенциал, в сравнение с моделите, които харесваш. Бъди умна, здрава и  уникална! Развивай и обичай собственото си тяло. Ники е била повече от обстоятелствена.
Защо имаш нужда от протеинов бар? Няма ли достатъчно друга храна? Яйца, месо, мляко, ядки?

Протеинов бар-защото понякога ми се дояжда сладко заради ниско калоричното ми “меню”, вкусно е даже повече ми харесва от обикновенните сладки(вчера го пробвах) а и плюс това ми даде доста енергия в фитнеса вчера, като се има предвид, че спя по 5 часа само, за съжаление..

28.06.15
22:38

казано от Кико Сан на 28.06.15, 12:36:

казано от Кери на 28.06.15, 12:33:

Как можа?  :D Това е единственото, което ужасно много ми привлича погледа, мисля, че това е чарът на снимката.  Но наистина, явно, всеки си има много различен поглед и вкус.

Хахаха сега се загледах.. Ми тя вазата изглежда по “кръгличка и обемна” от нея :D

28.06.15
23:38

Наистина не разбирам какво сексапилно има в тоя плосък задник и крака, като скоби. Пт кръста нагоре може да се каже, че я бива,  благодарение на силикона и тънката и талия. Моля те, избий си тая цел от главата. Не си съсипвай здравето. От личен опит ти казвам, че пътят към такова тяло срива психиката и физиката, а ако все пак тялото ти съумее да се пребори с изтезанията, ще се постарае да си навакса и да ти го върне за всичко. Ще се самообвиняваш, че си си съсипала хубава външност (настоящата) и...абе все неприятни неща. Не искам да звуча песимистична, негативна и черногледа, нито да те плаша, но това е сценария при 80% от поелите по тоя път - при останалите 20%, изхода е доста по-фатален. Надявам се да се замислиш :)

29.06.15
01:00

казано от Fighter на 28.06.15, 23:38:

Наистина не разбирам какво сексапилно има в тоя плосък задник и крака, като скоби. Пт кръста нагоре може да се каже, че я бива,  благодарение на силикона и тънката и талия. Моля те, избий си тая цел от главата. Не си съсипвай здравето. От личен опит ти казвам, че пътят към такова тяло срива психиката и физиката, а ако все пак тялото ти съумее да се пребори с изтезанията, ще се постарае да си навакса и да ти го върне за всичко. Ще се самообвиняваш, че си си съсипала хубава външност (настоящата) и...абе все неприятни неща. Не искам да звуча песимистична, негативна и черногледа, нито да те плаша, но това е сценария при 80% от поелите по тоя път - при останалите 20%, изхода е доста по-фатален. Надявам се да се замислиш :)

Да, напълно си права и те разбирам. Не искам такова тяло, нейното си личи, че е естествено такова..просто си е по-”хърбавичка”. Сложих нейна снимка защото се доближава до това което искам. Имам предвид, че предпочитам подобно на нейното от колкото някакво хипер едро и мускулесто. То моето и да искам няма как да стане едро по естествен път, аз съм широка само в ханша, за съжаление.. :D Днес се натъкнах случайно на ето тази снимка и бих казала, че доста ми хареса. Знам, че е културистка и че доста химия има в нея(за която аз съм 100% против) но все пак има доста добро тяло.

29.06.15
01:37

О да! И аз искам такова тяло...обаче трябва много тренировки и стабилен хранителен режим, но не Без въглехидратен, поне в началото :)

29.06.15
11:55

казано от Fighter на 29.06.15, 01:37:

О да! И аз искам такова тяло...обаче трябва много тренировки и стабилен хранителен режим, но не Без въглехидратен, поне в началото :)

Еми за да изчистиш мазнините, не мисля, че има как С въглехидрати.

Кери - а как точно се чистят мазнините?! ( повдвеиждащ въпрос ). Гладуването не е решение според мен... пък 800-1000калории си е нещо такова.

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 29.06.15 12:14.

29.06.15
19:34

казано от Кристиянчо на 29.06.15, 12:06:

Кери - а как точно се чистят мазнините?! ( повдвеиждащ въпрос ). Гладуването не е решение според мен... пък 800-1000калории си е нещо такова.

Ее да прав си гладуването не е решение.. Но както казах аз ще съм без въглехидрати още 2 седмици, после ще започнат и те да “влизат в употреба”.. Но наблягането на въглехидрати не е решение така или иначе. А в момента съм пред една “дилема” :d вкъщи са си направили картофки :(

29.06.15
20:16

Всъщност и с въглехидрати става, важен е балансът ти да е на минус. Надявам се да не се увредиш с този експеримент, защото организмът и най-вече мозъкът се нуждае поне от 1 гр. на кг. въглехидрат - глюкоза. А ако си чувала за т. нар “нули” на състезателите- нито траят повече от броени дни, пък и си имат своята не лека цена, а евентуално и награда за усилията.
Друг основен принцип е, че намалените въглехидрати се компенсират с увеличени мазнини и протеин. Поне 2 грама протеин на кг и поне грам мазнини на кг. В момента си намалила дневната си дажба с повече 30% - базовият метаболизъм + най- ниска активност за твоето тегло е около 1600 ккал на ден. Не знаех, че киселото мляко е закуска?
При положение, че си 55 кг, ми е чудно какви мазнини изобщо имаш за сваляне, но тялото си е лично твое ...

29.06.15
20:45

казано от Queen Cobra на 29.06.15, 20:16:

Всъщност и с въглехидрати става, важен е балансът ти да е на минус. Надявам се да не се увредиш с този експеримент, защото организмът и най-вече мозъкът се нуждае поне от 1 гр. на кг. въглехидрат - глюкоза. А ако си чувала за т. нар “нули” на състезателите- нито траят повече от броени дни, пък и си имат своята не лека цена, а евентуално и награда за усилията.
Друг основен принцип е, че намалените въглехидрати се компенсират с увеличени мазнини и протеин. Поне 2 грама протеин на кг и поне грам мазнини на кг. В момента си намалила дневната си дажба с повече 30% - базовият метаболизъм + най- ниска активност за твоето тегло е около 1600 ккал на ден. Не знаех, че киселото мляко е закуска?
При положение, че си 55 кг, ми е чудно какви мазнини изобщо имаш за сваляне, но тялото си е лично твое ...

Като си пипам краката усещам,че имам “подкожен целулит” може би незнам и аз.. А и аз си хапвам от време на време фурми, пия фрешове и понякога си слагам малко мюсли или нещо друго в млякото.

29.06.15
22:39

Твоето си е глад. Със или без въглехидрати, ако продължаваш да поддържаш тези к-ва ще се завъртиш в един кръг, от който няма измъкване. А тая мадама на снимката с този релеф.....едва ли е изградила такава муслулатура с глад или супер ниски въглехидрати. Предлагам да разгледаш другите дневници. Има момичета с г/д твоите цели, но се хранят доста по-правилно. Успех:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1