Въпрос за гейнърите и протеините.

02.07.15
22:00

Здравейте, имам няколко въпроса за Mass Gainer-ите.
Аз съм на 15, Висок съм 1.82 и тежа 61кг. Тренирам си редовно (3-4 пъти мин. в седмицата). Искам да ви попитам, добре ли ще е ако започна да взимам някакви гейнъри или протеини ? Имам доста приятели, които не тренират.. кой знае колко, взимат протеини или гейнъри и имат по-добри резултати от мене. Иска ми се да взимам гейнъри, защото мисля, че съм доста слаб и МНОГО трудно покачвам маса. Моля ви, кажете ми вашето мнение, дали да ги почвам или не, и защо.

02.07.15
22:06

Започни да ядеш качествено , а с  парите , които смяташ да похарчиш за ненужни добавки, можеш да почерпиш някоя мацка в близката сладкарница :)

казано от ME4O_TURIST на 02.07.15, 22:06:

Започни да ядеш качествено , а с  парите , които смяташ да похарчиш за ненужни добавки, можеш да почерпиш някоя мацка в близката сладкарница :)

А може ли да ми кажете кои храни подпомагат растежа на мускулите, и ако може да ми кажете кои храни да избягвам ? Иска ми се да взимам някакви добавки, защото вкъще не се яде много месо.. А за черпенето, няма време за мацки :D Само workout !

Кажи на вашите, че трябва всеки ден да ядеш месо. Явно калориите не ти стигат. Увеличи храненето, не ти трябва гейнър или протеин. Яж ядки, примерно фъстъци, слънчоглед, орехи. Свинско, телешко, яйца, ориз...

03.07.15
00:21

Ще те помоля да изгледаш това видео, което се надявам, че ще те откаже от протеиновите пудри
http://youtu.be/pwUYSi3c2Oo

Ще го видя това видео :) А за храненето колко пъти трябва да ям ? Аз ям по 3 пъти най-много (закуска, обяд и вечеря / И то доста малко). И защо повечето хора казват, че протеините не се препопъчват, докато в повечето сайтове пише, че са полезни или се препоръчват ?

Що за сбъркан начин на мислене?
Като ядеш малко - значи трябва да ядеш повече, вероятно много повече... а не да купуваш добавки!

03.07.15
10:48

Това колко пъти ядеш е без значение принципно. Можеш 3,4,5,6,7, както искаш, стига да си набавяш нужното количесто калории, белтъчини, въглехидрати, мазнини, а също така да се чувстваш добре, да не преяждаш и да си сит.
Разбира се, че трябва да приемаш протеини, те изграждат мускула. Трябва да се стремиш да приемаш и трите макронутриента.
Може би се има предвид, че не трябва да се прекалява, защото може да си докараш проблеми на бъбреците, но едва ли можеш да приемеш толкова протеин, и то ежедневно, че да се стига до това.
За трениращ се приема, че е добре да приема толкова грама протеин, колкото е личното му тегло, умножено по 2-2.2.
Например, ако си 70кг (70х2= 140гр.)

П.П. Сега видях, че най-вероятно става въпрос за протеините на прах.
Не са ти нужни ако не се храниш през деня както трябва и разчиташ единствено на тях.

Мнението беше редактирано от ivang на 03.07.15 10:50.

казано от Кольо Пияндето на 03.07.15, 10:41:

Що за сбъркан начин на мислене?
Като ядеш малко - значи трябва да ядеш повече, вероятно много повече... а не да купуваш добавки!

Че ям малко, знам и ще започна да ям повече. Но проблема е, че не знам колко и какво. Гледам разни хранителни програми, но не знам дали са подходящи за моята възраст. И ако ще взимам добавки, няма да ми заместват храненето, просто ще бъдат.. добавка към него. Но едва ли ще си взема, доста хора казват, че са вредни.

казано от Георги Петров на 03.07.15, 10:48:

Че ям малко, знам и ще започна да ям повече. Но проблема е, че не знам колко и какво. Гледам разни хранителни програми, но не знам дали са подходящи за моята възраст. И ако ще взимам добавки, няма да ми заместват храненето, просто ще бъдат.. добавка към него. Но едва ли ще си взема, доста хора казват, че са вредни.

Добавките са вредни при определени условия.
На този етап имаш далеч по-важни и определящи в по-голяма степен неща да коригираш.
Половината сайт е посветен на това какво да ядем, форумът си има специализиран раздел за такива дискусии... приятно четене. :) Ако после е останало нещо неясно - давай го тук, за да се опитаме да го уточним. :)

03.07.15
10:55

Просто си изчисли калорийния баланс (има доста формули) и започни да ядеш повече.
Какви са тези глупости- хранителен режим за възрастта ти. Ядеш основните продукти- месо, риба, яйца, мляко и млечни продукти, бобови, ориз, картофи, хляб, плодове, зеленчуци и т.н., просто се стреми да не пропускаш хранения.
Едва ли ти е нужно чак да си смяташ всичко, просто гледай да си доставяш достатъчно протеин, мазнини. Калориите се стреми да са около/над калорийния ти баланс.

казано от Кольо Пияндето на 03.07.15, 10:51:

казано от Георги Петров на 03.07.15, 10:48:

Добавките са вредни при определени условия.
На този етап имаш далеч по-важни и определящи в по-голяма степен неща да коригираш.
Половината сайт е посветен на това какво да ядем, форумът си има специализиран раздел за такива дискусии... приятно четене. :) Ако после е останало нещо неясно - давай го тук, за да се опитаме да го уточним. :)

Може ли да ми кажете, кога са вредни и какви неща имам да коригирам :) ?

казано от i g на 03.07.15, 10:55:

Просто си изчисли калорийния баланс (има доста формули) и започни да ядеш повече.
Какви са тези глупости- хранителен режим за възрастта ти. Ядеш основните продукти- месо, риба, яйца, мляко и млечни продукти, бобови, ориз, картофи, хляб, плодове, зеленчуци и т.н., просто се стреми да не пропускаш хранения.
Едва ли ти е нужно чак да си смяташ всичко, просто гледай да си доставяш достатъчно протеин, мазнини. Калориите се стреми да са около/над калорийния ти баланс.

Мерси пич ! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1