Здравословно премахване на много килограми !

Темата е заключена.

03.07.15
14:44

Здравейте! Казвам се Петър! 25г.
Ще започна с малко информация за мен:
Ръст 185 см.
Тегло 142 кг. ( равномерно разпределени по цялото тяло)
Основното което правя е диета+фитнес+кардио
дневният ми прием на храна е
закуска- 1 ябълка
2закуска- 1 праскова
обяд- 100 грама пилешко филе печено+домат и краставица
след обедна закуска - отново 1 ябълка
вечеря- домат/краставица/чушка
Тренировките ми са 5-6 пъти седмично и включват 30 мин. упражнения по машините + около час кардио (велоергометър , пътека)
Целта ми е да смъкна много килограми без да смъквам оскъдните ми мускули, а след това мисля да градя ново тяло :)
Надявам се да изкажете своите препоръки,мнения и съвети. Благодаря.

Темата беше редактирана от Петър Димов на 03.07.15 14:45.

На какъв принцип състави хранителния режим?
Някъде нещо си прочел, някой те е посъветвал или сам прецени нещата?

03.07.15
14:53

Просто в един момент реших, че е време за промяна и искам нов облик и започнах тази диета , която сам си измислих, дали е правилна или не е се надявам да ми кажете по запознатите, за мен е просто началото и съм склонен на промени.
Благодаря

Преди всичко - това е чисто гладуване. Няколко хапки мръвка, 2-3 плода и малко салатки - това ти е храната за деня. Нито е достатъчно като количество, нито е разумно балансирана тази храна. Гладът няма да те отведе до нещо хубаво, имай ми доверие. За да имаш отправна точка - започни с важните теми в раздела за хранителни режими и после ще дообсъдим нещата, ако има нужда. Да, за да сваляш трябва приетата енергия да бъде по-малко от изразходваната... но не много по-малко, за да стане трайно и здравословно. Изобщо не бягай от мазнините в храната - качествените такива са твой приятел.

Това, което си описал съвсем не е здраеословно, а си е чист глад. Тази храна ще е малко и за 50 кг ученичка, камо ли за 140 кг мъж. Прочети във форума как да си изчислиш калорийният баланс и да си съставиш хранителен режим. Няма нужда от часове кардио и тренировки на машини, наблегни ма базови упражнения със свободни тежести.

Мнението беше редактирано от Иван Благов на 03.07.15 15:11.

03.07.15
15:14

Аз четох доста теми, които ми помогнаха да си определя необходимия ми дневен прием на калорий , а именно 3800 (при слаба физическа дейност). Знам , че трябва да приемам около 3300-3500 калорий дневно, но в предвид физическото ми състояние ми се струва, че е адски много. В момента по груби сметки приемам по 1000 калорий дневно и се чувствам добре. Все още не съм твърде навътре с материята, но ще ми се наложи да навляза. Ще съм много благодарен и на вашата помощ. А тренировките добре ли ти се струват ?

Ако балансът ти е 3800 kcal дневно, не е разумно да слизаш под 3000 kcal за момента. Разбира се, в процеса на намаляване на телесното тегло ще трябва да намаляваш и енергийният прием. Това, че в момента 1000 kcal ти “стигат” е по-скоро проблем, а не успокоение.

03.07.15
15:18

казано от Иван Благов на 03.07.15, 15:10:

Това, което си описал съвсем не е здраеословно, а си е чист глад. Тази храна ще е малко и за 50 кг ученичка, камо ли за 140 кг мъж. Прочети във форума как да си изчислиш калорийният баланс и да си съставиш хранителен режим. Няма нужда от часове кардио и тренировки на машини, наблегни ма базови упражнения със свободни тежести.

А упражненията , за които говориш с по-малко килограми и повече повторения ли да ги правя или ? Защото имаше някакъв спор по тази тема. Благодаря

казано от Петър Димов на 03.07.15, 15:18:

А упражненията , за които говориш с по-малко килограми и повече повторения ли да ги правя или ?

Не.
Тренирай с по-големи тежести (съответно - по-малко на брой повторения в серия).

03.07.15
15:21

казано от Кольо Пияндето на 03.07.15, 15:19:

казано от Петър Димов на 03.07.15, 15:18:

А упражненията , за които говориш с по-малко килограми и повече повторения ли да ги правя или ?

Не.
Тренирай с по-големи тежести (съответно - по-малко на брой повторения в серия).

Добре. А относно храненето, да прибавя още едно хранене с мръвка или да си взема протеин ?

Зарежи протеина на този етап...
Храненето:
- нагласяш общата енергия за деня така, че да не е с повече от 20% под баланса.
- добавяш още белтъчини в храната
- добавяш качествени мазнини в храната
- държиш под контрол въглехидратите (количество и източници)

Добре е на всяко хранене да консумираш протеин. Може да е от месо, яйца или млечни , макар че не са за препоръчване млечните.

03.07.15
15:28

Добре, ще попрочета кои са качествените мазнини и ще видя утре какво да добавям/замествам.Благодаря!

03.07.15
15:29

Първо честито за дневника и решението да промениш нещо в себе си .... Но темата на дневника ти и храната + тренировките който правиш са доста противоречиви :)  Мисля ,че ако прочетеш 2-3 часа във форума теми и мнения ще може да го докараш до здравословно . Без да съм експерт в хранителните режим ще ти дам няколко насоки
-  закуската ти е тотално сгрешена
-  не си набавящ нужния протеин ( щом искаш да не губиш ММ)
-  увеличи приема на храна , сметни си колко калории са ти нужни за да поддържаш теглото си и след това извади разумно ( за да е здравословно) 500-600 ккал
- тренировките който правиш са брутални и не мисля че ще имат ефект  (  6 тренировки + 1 час кардио е доста нездравословно) .Според мен 3-4 тренировки са достатъчни + по интезивно кардио ( но съобразено с килограмите ти , за да не се контузиш)

Това което те съветвам е да си изготвиш хранителен режим , в който да има 4-5 ядения на  ден  , но пак да си в калориен дефицит  и една хубава тренировъчна програма ,която да е по лекичка като за начало .

03.07.15
15:34

казано от deliverance на 03.07.15, 15:29:

Първо честито за дневника и решението да промениш нещо в себе си .... Но темата на дневника ти и храната + тренировките който правиш са доста противоречиви :)  Мисля ,че ако прочетеш 2-3 часа във форума теми и мнения ще може да го докараш до здравословно . Без да съм експерт в хранителните режим ще ти дам няколко насоки
-  закуската ти е тотално сгрешена
-  не си набавящ нужния протеин ( щом искаш да не губиш ММ)
-  увеличи приема на храна , сметни си колко калории са ти нужни за да поддържаш теглото си и след това извади разумно ( за да е здравословно) 500-600 ккал
- тренировките който правиш са брутални и не мисля че ще имат ефект  (  6 тренировки + 1 час кардио е доста нездравословно) .Според мен 3-4 тренировки са достатъчни + по интезивно кардио ( но съобразено с килограмите ти , за да не се контузиш)

Това което те съветвам е да си изготвиш хранителен режим , в който да има 4-5 ядения на  ден  , но пак да си в калориен дефицит  и една хубава тренировъчна програма ,която да е по лекичка като за начало .

Благодаря за мнението! Вземам си бележка от коментарите Ви. Както писах по-горе изчетох доста теми, но продължавам да чета. Ще споделям резултати и промени.

Имайте предвид, че човека е висок 185 см, а тежи над 140кг !  И по-драстичен калориен дефицит може да си позволи в началото. Важното е протеин да си набавя и мазнини. Освен ако няма някакви здравословни проблеми, разбира се. Това 100 гр. пилешко го замени с 2 солидни свински/телешки пържоли, примерно. Яж яйца. Ако почувстваш силен глад - хапни извара.

Можеш да зарежеш продължителното кардио и тотално да го замениш с тренировки с тежести. Вторите са направо задължителни, ако не искаш като отслабнеш да изглеждаш skinny fat.

Под тренировки с тежести нямам предвид. сгъване за бицепс, трицепс и средно рамо, ами клек, тяга, лег, обръщания - все базови и комплексни упражнения със свободни тежести. Има не малко материал из форума.

03.07.15
16:26

Тая приказка с базовите е много хубава, жалко само, че трябва някой да му ги показва и обяснява постоянно в началото.
3 хранения на ден с месо/яйца и сурови зеленчуци(млечните също не са за пренебрегване), сметнат калориен прием с хубав дефицит и 3-4 силови седмично, като те да не са по-дълги от 30-40 минути в началото.
И търпение, защото тези неща стават бавно :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.07.15 16:26.

04.07.15
09:34

Здравейте! Вчерашната ми тренировка не се получи много добре. След загряването ми с феноменалните 40 кг. на лежанката получих ‘’крампи” на гърдите от най-дългите държаха ме около 2 часа ,но ги успокоих с лед. Така приключи силовата ми тренировка и се наложи да покарам колело за да не съм капо. Колкото до яденето, включих обезмаслена извара 300 гр.,още 100 пил.филе и смятам днес да включа и 40-50 гр. Ядки. Хубавата новина е, че кантара вчера показа 140кг. ,което е -2кг. от понеделник до петък т.е. 5 дни. Предполагам основно вода и изпразване на стомаха.

Мнението беше редактирано от Петър Димов на 04.07.15 10:28.

06.07.15
07:27

През последните 2 дни,нищо особено.Една тренировка за крака и един почивен ден. Храната : закуска-2 ябълки, втора закуска орехи, обяд пил филе 200гр, краставица, след обедна закуска орехи,плод,вечеря извара.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1