ПРЕТРЕНИРАНЕТО

06.07.04
17:28

Искам да попитам колко от вас са изпитвали това нещо защото при мене просто не се получава.Знам че това е добре ,но просто досега не сьм позволил да се случи.Не мога да си обясня да правя по-малко от 20серии за група пьк било и малка просто не мога да се натоваря добре.Не видях да сме го обсьждали този вьпрос вьв форума и за това пуснах тази тема.Ако се повтарям с някой моля да ме извините.Та какво е чувството на мускулите при претрениране,който му се е случвало ,разбира се

LE

06.07.04
17:29

Симптомите са поне ам..............35!

06.07.04
19:12

mile, ами аз по едно време се бях престарал с тренировките и то здраво. За месец спаднах около килограм и половина, като същевременно се позамазах, спадна ми силата и ми се повдигаше само при мисълта за фитнес. Освен това ми беше едски трудно да заспя вечерно време. Имах и гадни болки в мускулите, не точно като от мускулна треска.

За броя серии, знаеш, че е индивидуално - на мене примерно най-обемна ми е тренировката за гръб - 12 серии.

06.07.04
19:19

.

Мнението беше редактирано от tigra на 10.04.09 09:43.

06.07.04
20:45

Какъв период от време е нужен за да си починеш хубаво от тея тренировки ?

ПП - или при всеки е индивидуално ?

08.07.04
14:28

Темата е изключително индивидуална...
Аз съм имал претренирани мускулни групи, но и цялостно в лека степен. Това беше когато тренирах 6 пъти седмично по 2 пъти мускулна група  :D обаче си взех разни добавки и се оправих. Иначе съм имал болки в областа предмишница-бицепс (там някъде :)) Бях скапал нещо зоната...
Яжте и почивайте добре кво друго да кажа :)
Като зациклите леко праскайте няколко дни почивка, перфектно се комбинира с ваканцията ;)

10.07.04
00:01

alex според мен е добре да правиш едноседмична почивка след двумесечни тренировки.На мен ми се отразява много добре :)

BA

10.07.04
09:43

Чувството е много гадно. Аз съм претренирал много яко. Преди правих всички мускулни групи по 2 пъти в седмицата и не се хранех добре и изобщо не можеше да става и дума за въстановяване.. та чувството е да имаш за 1-во упражнение да правиш набирания, и да те боли гърба от предишния ден, когато си правил и да направиш едвам 3 набирания и да си скапан...
А ти щом не си претренирал това наистина е хубаво. Продължавай в този дух.

Не мога да си обясня да правя по-малко от 20серии за група пьк било и малка просто не мога да се натоваря добре.

А колкото до натоварването добре то не идва само от многото серии или повторения... зависи и от почивката между сериите и вързината с която вдигаш. Аз правя 8 серии за бицепс и се товари перфектно.

Чувството е силно неприятно.
Поне при мен е подобно на мускулната треска, но не е точно същото. Било е да претренирам, но да нямам мускулна треска.
Има някаква болезненост, но не е много силно изразена. При каквото и да е движение имаш чувството за свръхнапрежение в мускула. Това го има и като хубаво си “нацепил”, но при претренирането може да продължи с часове. Освен това сякаш засегнатите мускули и крайници ти “тежат” - ниакква позиция не им е удобна, дори е болезнено нормалното им състояние и имаш чувството, че някой друг трябва да ги носи вместо теб.
Най - лесно се усеща, ако например на другия ден имаш пак някаква тренировка. Тогава усещаш въпросния мускул дори и ако не е пряко засегнат от упражнението болезнено напрегнат и силно отпаднал. И съответно имаш спад във силата.
Ако малко претренираш, примерно надхвърлиш с една серия нормалното си състояние това според мен е добре, особено ако имаш почивка. Ако обаче се преуморяваш много и дори системно - фитнесът ще се превърне в голям проблем, без резултати и има опастност скоро да ти омръзне.

10.07.04
15:43

ми щом не се натоварваш като хората значи не тренираш правилно.
Потърси грешката в упражненията които правиш.Не в важно да правиш 12 повторения...направи 4 ама да са с по-голяма тежест.ДА УСЕТИШ НАТОВАРВАНЕТО !
естествено зависи дали помпаш за маса или за релеф но като цяло не е нормално да не се чувствш изчерпан.

Иначе претоварването е супер вредно.Почивката е едно от най-важните неща за дая расте мускула.
ако си правил една мускулна група прави същата поне след 5-6 дена

10.07.04
21:37

Това за претренирването е изключително индивидуално, един от признаците е лошото настроение, нервност, повишен пулс(мериш си пулса сутрин след ставане- ако е по-висок значи може да претренирваш) чувства на слабост в мускулите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1