Дневник

Темата е заключена.

25.06.15
01:51

На 15 години съм, 1,73 и тежа 75кг. Тренирам от 1 месец, 5 пъти в седмицата, като уикенда почивам.

Понеделник:
1. Гърди, трицепс

Вторник:
2. Гръб, бицепс

Сряда:
3. Крака, рамене

четвъртък и петък повтарям понеделник и вторник, тъй като не знам какво друго мога да правя :D

Целта ми е да кача мускулна маса, напълно чисто, без добавки и т.н.

П.С. утре ще постна какво съм ял

Темата беше редактирана от Пацо на 25.06.15 01:53.

Добре дошъл! :)

От самото начало ли започна такъв сплит - т.е. преди 1 месец?

Ако четвъртък = понеделник, а петък = вторник, значи ли това, че събота = сряда?

25.06.15
18:05

казано от Вероника Налбатска на 25.06.15, 08:28:

Добре дошъл! :)

От самото начало ли започна такъв сплит - т.е. преди 1 месец?

Ако четвъртък = понеделник, а петък = вторник, значи ли това, че събота = сряда?

Не, в началото (2-3 седмици) си нямах никаква представа какво правя, тренирах всички мускулни групи в един ден и въобще не се хранех преди и след  тренировка.

И да, събота = сряда, но аз почивам събота и неделя, не е нужно

Забравих да споменя, че тренирам 2 часа дневно, което може да е прекалено много, не знам...

Мнението беше редактирано от Пацо на 25.06.15 18:08.

25.06.15
21:57

Така, ден 4: четвъртък:
- Гърди, трицепс

Какво съм ял :

Сутринта : 2 филии с кашкавал и чаша чай

Обяд ( в училище ) : сандвич със пилешка шунка и 1 ябълка

Преди фитнес : 1 банан ( 30 минути преди да тръгна)

След фитнес: 2 филии намазани със пилешки пастет и топено сирене, пълнена чушка със сирене, домати, малко сланина и диня.

Вечеря : гулаш със свинско месо и таратор

Мнението беше редактирано от Пацо на 25.06.15 21:58.

Личното ми мнение е, че рано си се хвърлил на сплитовете, но нещото, което ме притеснява повече е, че откарваш 2 часа в тренировка.
Максмум, максимум час е напълно достатъчно. Дори за теб би било по-добре да се впишеш в горна граница от 40 мин. :)

03.07.15
18:55

казано от Вероника Налбатска на 26.06.15, 10:37:

Личното ми мнение е, че рано си се хвърлил на сплитовете, но нещото, което ме притеснява повече е, че откарваш 2 часа в тренировка.
Максмум, максимум час е напълно достатъчно. Дори за теб би било по-добре да се впишеш в горна граница от 40 мин. :)

А колко често трябва да почивам, смисъл събота и неделя достатъчно ли е ?

03.07.15
22:29

А като има време младежа,защо да не откарва 2 часа?

Защото силно ме съмнява на 15 години да има нужда от двучасово трениране на гърди и трицепс, например. :)

05.07.15
18:58

Не виждам връзка между конкретната  възраст и  тренировката от два часа.
На 15 години съм правил и по-дълги тренировки всекидневно с неговите пропорции...е почти -малко по-висок бях.

Мнението беше редактирано от nervak на 05.07.15 18:59.

Помпал си 2 часа за гърди и трицепс ли?

Виж му сплита - тренира едва от месец и 2-3 седмици и излизайки от това + факта, че е на 15 (т.е. все още няма достатъчно опит и стаж) смятам, че е излишно да прекарва 2 часа в залата точно по този начин.

Дори и да има време, дори и да има прекалено много енергия в излишък, много по-продуктивно би било за него да направи една интензивна тренировка в рамките на 40-50 мин, плътна и с повече комплексни упражнения, след което да доизкара някъде другаде енергията си - навън с приятели, разходки и т.н.

Имам наблюдения върху такива трениращи - или откарват часове в изолирани упражнения, или правят безкрайни почивки между сериите все едно са силови трибойци и им предстои максимално повторение. Хубаво - имат време, но не е ли по-добре това време да е прекарано по възможно по-продуктивен начин? :)

05.07.15
21:07

Не точно за гърди и трицепс съм помпал,ама примерно клекове,раменна преса и подскоци с щанга на един крак и по повече от 2 часа съм откарвал на стадиона-ясно помня,че в 8 сутрин започвах ,а често едва не закъснявах на училище като пътя ми беше 30-40 мин.
При 6 упражнения по 4 серии ,само почивките са около час...примерно.

Мнението беше редактирано от nervak на 05.07.15 21:10.

05.07.15
21:23

казано от Пацо на 25.06.15, 01:51:

Сряда:
3. Крака, рамене

Аз също правя краката и раменете заедно и тренировката ми отива 2 часа , а правя само 3,4 упражнения общо с не повече от 5 повторения на серия ! Според мен не е от чак такова значение прекараното време в залата .

Мнението беше редактирано от StR на 05.07.15 21:25.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1