Храна след вечерна тренировка?

Здравейте! Целта ми е покачване на мускулна маса, като тренирам от 21-21:30 до към 22-22:30. Мерки: 180 см, 69 кг, начинаещ във фитнеса.
Ще опиша храната си днес, като се нуждая от мнения дали е голям проблем, че няма по сериозно хранене след тренировката ми и евентуално ако това според вас ще попречи - какво и как да го включа. След тренировката ям банан, протеинов шейк и общо взето след около час си лягам. Ето и храненето:

08:00 - 250-300 мл. домашно прясно мляко
09:00 - сандвич от 2 филий пълнозърнест хляб с шунка, кашкавал и малко масло
12:30 - ~250 гр. ориз със зеленчуци и 200 гр. пилешка пържола (филе)
15:45 - ~250 гр. ориз със зеленчуци и 200 гр. пилешка пържола (филе)
19:10 - ~250 гр. ориз със зеленчуци и 200 гр. пилешка пържола (филе)
21:00 - тренировка
22:10 - 22:30 - банан, после шейк

Бележка:
- Днес си взех протеина, занапред ще го пия и сутрин.
- Основното ми питане - може ли да попречи на разтежа това, че не ям по-сериозна храна след тренировка и ако да, какво да включа. Мисля, че ще ми станат прекалено много въглехидрати ако и тогава включим някакъв. Като цяло усещам  лек глад преди лягане. Ще съм благодарен на всякакви мнения и препоръки...

Темата беше редактирана от Кристиян Митов на 07.07.15 00:09.

Моето виждане съвсем на кратко:
- спокойно можеш да постигнеш целите си и с 3-4-5 хранения дневно
- храната е лошо балансирана (един макронутриент на практика липсва)
- протеинът на прах е напълно излишен
- няма никакъв проблем да ядеш късно вечер

НИ

07.07.15
11:39

Имайки предвид че тренираш късно вечер, доста по-логично е да изместиш част от храната си след тренировка. Например, съвсем спокойно можеш да размениш ястие 4 и 5. От друга страна, разликата би била тривиална, ако тренировъчната ти програма не е добре изготвена и нямаш постоянен прогрес.

Много въглехидрат. Никакви мазнини. Пилешката пържола бих я заменил със свинска.

Ясно. Добих някаква представа какво да се промени - благодаря за мненията. В тренировъчни дни ще изместя следобедното хранене вечер, а на негово място ще има ядки/яйца. Също и разнообразяване на пилешко със свинско отвреме на време :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1