Дали ще изляза от кетозата

Прескочи до:

24.03.11
00:06

Ммм ще погледна, макар  че кетозата едва ли ми позволява да правя силови упражнения...

25.03.11
18:26

казано от e_s_n на 25.03.11, 15:03:

Сега видях, бягане 5x5км, това сериозно ли или е някаква грешка
Както и дае, какво ти пука как и дали ще излезнеш от кетозата, ако си свалил 17 кила явно диетата върши работа.
Също така няма нужда да влизаш в кетоза, въпроса е дали си ок.

Ми като навлязох в кетоза, почувствах, че съм по енергичен и затова съм доволен. Смисъл не се кефя на режими, които трябва всяка минута да мисля кво да ям, да чувствам глад постоянно и да имам крейвинги за сладко. Какво му е на бягането?

казано от e_s_n на 25.03.11, 13:53:

Много ме съмнява да си бил в кетоза през цялото това време :)
А и какво точно очакваш да стане без да тренираш ?

Ми аз си проверявам урината през ден с дип-стик тестове за урина и от 2 месеца насам имам +++/++++ кетони в урината, което означава, че съм в кетоза.

Мнението беше редактирано от forbidden на 25.03.11 18:32.

25.03.11
18:46

казано от forbidden на 23.03.11, 22:59:

казано от default на 22.03.11, 09:03:

forbidden, колко си висок и колко килограма си? Няма да е зле да добавиш и нещо за заздравяване на мускулатурата към бягането. Пробвал ли си с изометрични упражнения?

181см вече 76 кг съм.  Какви по-точно упражнения?:)

В такъв случай, сигурен ли си, че си за сваляне на килограми?

25.03.11
19:57

Имам тук-таме още мазничко :) на корема

13.05.11
01:12

Бате, отдека ги купуваш тез лентички и как се казват?

казано от Cabron на 13.05.11, 01:12:

Бате, отдека ги купуваш тез лентички и как се казват?

От аптеката. Наричат се кето ленти. :)

09.02.15
14:06

казано от forbidden на 05.03.11, 19:26:

казано от ProXxX на 05.03.11, 16:53:

Звучи логично. Все пак, преди да направя самостоятелно обстойно проучване, ще си подкрепям теорията, че въглехидратите са предпочитаното “гориво” на организма. Нищо лично, естествено :)

. Мозъкът предпочита глюкоза, НО може и на кетонови тела. Кетозата има невропротективно действие.

Това изречение е противоречиво, как кетозата ще помага толкова много на нервите, а мозъкът да предпочита глюкоза...  Всеки който е преминал периода  на адаптация и е на кето-диета ще потвърди че му се избистря мисленето и няма нищо общо с времето когато е ял захар, мога да дам и няколко книги в които се разисква това нещо. Едната от тях е бестселър за 2014 година.

07.07.15
18:22

Здравейте, искам да споделя следния случай. От три седмици съм на следния режим - 38% белтъчини, 41 % мазнини и 19% въглехидрати. - 1900 ккал. Режима е с цел подобряване инсулинова резистентност и намаляване на подкожните мазнини, а аз съм много доволна от резултатите до момента.
Всичко вървеше по план, тази сутрин трябваше да тренирам, когато се събудих с температура , гърлобол и тн.  Разбира се пропуснах тренировката, но отидох на работа, тъй като нямаше как . :)  Преди първото планирано хранене за деня изпитах неистов глад за въглехидрати, все едно ми падна пердето , а до този момент нямах проблем след адативния период от 2-3 дена.  Заситих глада с малко лешников крем с тръстикова захар. Не най-доброто, но по-малкото зло (поне за моя организъм въглехидратите са като отрова, чувствам се много зле след прием на бързи такива ). Изчислих, че съм приела около 50 гр допълнителни въглехидрати.
  Та въпросите са -  дали съм в кетоза с така направения режим, какъв е шанса да съм излязла от състояние на кетоза и дали има връзка между настинките/грипа и приема на въглехидрати :)

казано от Qlkara на 07.07.15, 18:22:

Та въпросите са -  дали съм в кетоза с така направения режим...

За каква кетоза става въпрос при 100 g въглехидрати дневно?
Че и за излизане говориш...

07.07.15
18:30

Въглехидратите са 60 грама по-точно . Излизането беше едно и искам да уточня въпроса за себе си, защото не съм съвсем наясно. Благодаря за отговора.

19-20% от 1900 kcal са 360-380 kcal.
Толкова енергия има точно в 90-95 g въглехидрати (права си - не са 100 g).

Отделно от това - не съм съвсем уверен, че при 60 g въглехидрати дневно може да се говори за влизане в кетоза.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.07.15 18:47.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1