07.07.15
10:55
Здравейте! Аз съм на 16 години, които навърших преди 3 месеца. Ще разкажа накратко (доколкото може) моята история.
Почнах фитнес към август 2013-та, т.е. преди почти 2 години. Тогава бях 55 килограма или нещо такова, но тогава бях на 14, което беше нормално. Бях от онези слаби момчета, които даже и релеф нямаха :D. Тогава не се тревожех за килограми и качвания и глупости, а просто си мислех, че само с тренировки ще се получи нещо. Към ноември 2013-та спрях (тогава вече бях 57 кг.), защото имаше много натоварване в училище. После отново почнах март 2014-та и оттогава не съм спирал фитнеса, т.е. за тези почти 2 години съм спрял около 3-4 месеца. Когато влязох във фитнеса отново през март, се измерих точно 60 килограма и така тези килограми ги млатих до август 2014-та, когато внезапно (отново без хранителни режими и глупости) качих 3 килограма. И така от август 2014-та до 2-ри юли 2015-та не съм мърдал от 63, даже по едно време бях болен 1 седмица и ядях 2 пъти на ден, тогава бях станал 58, но ги възстанових. От тук става интересно. На 2-ри юли се измерих 63.00, на 3-ти - 63.50, на 4-ти - 64.30, на 5-ти не съм се мерил (не бях на фитнес - онзи ден ми беше почивка), вчера (на 6-ти) се измерих 64.50, а днес - 65.10 :) Не мога да обясня как точно се случи, но за 5 дни качих 2 килограма. Единственото, което правех през тези дни, е да ям само ориз или само месо (или и двете), а яденията ми бяха в 08:30, 11:30, 14:30, 17:30, 20:30. Това не е точно дневник, но ще пиша утре колко съм се измерил.
Та да се върнем на заглавието - проблемът е, че не съм сигурен дали ако продължа да качвам, няма всичко това да отиде в корема и да направя някой тумбак, въпреки че тренирам и би трябвало да не става, но все пак реших да се посъветвам с вас. :D
Благодаря, че отделихте време да изчетете романа, и наистина ще се радвам, ако получа някой друг съвет.
ПС: Моля да не ми триете темата.
07.07.15
11:01
Разликата е 1-2 kg - абсолютно незначителна, говорили сме защо.
Не виждам причина за отстраняване на темата (за сега).
В неделя бях 75.6 кг, днес съм 76.6 кг. По твоята логика съм качил съм 1 кг. за 1 ден :D
Кольо е прав, такива колебания от 1-2 кг. на ден са нормални, това не е качено тегло.
07.07.15
17:51
Не пия почти никакви течности, не пия никакво газирано или алкохол, максимум по 750 милилитра вода на ден (включвам и водата, която пия по време на тренировка). Минавам през тоалетната само сутрин и вечер, т.е. 2 пъти в деня.
ЕДИТ: Забравих да спомена, че ръката ми е с един сантиметър отгоре - преди около 2 седмици и нещо като я мерих, беше 33, а днес беше 34. Мисля, че има някаква разлика, ако спомена, че от януари тази година до около 20-ти юни беше дръпнала само с половин сантиметър. :D
И моля да се придържате към въпроса, защото съм сигурен, че мога да кача и още, просто ми трябва повече време (и повече хапване, естествено).
Мнението беше редактирано от Иван Христов на 07.07.15 17:54.
08.07.15
13:48
Трябва да пиеш повече вода.
08.07.15
15:13
казано от Иван Христов на 07.07.15, 17:51:
И моля да се придържате към въпроса, защото съм сигурен, че мога да кача и още...
Към кой въпрос да се придържаме, амиго?
Нищо не си качил - това е... съжалявам, че не ти харесва.
Разликата в теглото ти се дължи на комбинация от:
- различно ниво на хидратация
- наличие на храна в храносмилателния тракт
- наличие на отпадъци в тялото (т.е. какво и кога си правил в тоалетната за последно)
- нормална техническа грешка на кантара
Повече от препоръчително е да приемаш ПОНЕ 2 литра вода дневно.
08.07.15
21:07
Нито мускулните, нито които и да е други твои клетки могат да се развиват без вода. Тя е много важен елемент хранителния ти режим и не знам защо го подценяваш. Липсата на достатъчно количество течности - минимум 30 мл на кг телесно тегло пречи на усвояването на храната, хранителните добавки, пълноценната работа на сърцето и белите дробове (сгъстена кръв), доброто кръвоснабдяване на органите и мускулите, затруднява детоксикацията- чрез черния дроб, кожата и белите дробове - за извеждане на организма на отпадни продукти и метаболизиране на лекарства и “добавки”.
8-10 посещения на тоалетната по малка нужда за денонощие са нормални. Тези 2 показват сериозна дехидратация и потенциални проблеми с бъбреците. Задържането на урина в мехура води до обратното й движение нагоре по пикочопроводите до бъбречните легенчета, а то от своя страна - до възпаления и отлагане на “камъни”. Помисли върху водата.
Прецени и дали изпразването на стомашно чревния тракт е нормално и пълноценно. Яденето само на ориз и само на месо (при минимално количество вода)ми говори за проблем с храносмилането - най-вероятно не си качил, а просто си задържал храна :) Наблегни на фибрите 1-2 седмици и ще “отслабнеш’
12.07.15
08:15
Ами момчета, не знам какво да ви кажа. Чак сега виждам темата. Пил съм същото количество вода и в момента съм 68.50 :) а и четох, че ако пиеш много вода, вреди на бъбреците, така че...
5 килограма разлика нещо ли са? :D
Мнението беше редактирано от Иван Христов на 12.07.15 08:37.