Бихте ли ми помогнали, искам да вкарам тялото си както вътрешно така и външност в рамки.

12.07.15
11:23

Аз съм момиче на 17, не съм много висока 149 см. Целта ми е да стегна и оформя тялото си, а след това да го поддържам(не зависимо колко време ще отнеме).
В последните две до три години съм качила страшно много килограми. През този период не съм яла много, но все глупости (т.е. сладки или много газирано, но също и обикновени храни и това всичко в много малки и неравномерни количества). Последните месеци (тази година 2015) съм спряла всичко вредно.
Не спортувам редовно (но искам) само в училище, а през лятото играя волейбол, с часове.
Та в момента съм 70 килограма, което е прекалено много, поне по мое мнение, за човек който не разполага с мускулна маса.
Имам определен режим на хранене. Той е в рамките на пет дни, като на всеки пети ден се преповтаря.
Ден първи:
Закуска – Чаша чай без захар, 1 портокал, една препечена филия хляб
Обяд – 1 портокал, 1 сварено яйце, 1 една кофичка кисело мляко
Вечеря – 2 варени яйца, 1 краставица, 2 препечени филии хляб

Втори ден:
Обяд – 1 портокал, 1 сварено яйце, 1 една кофичка кисело мляко
Вечеря – 125 гр. пилешко, 1 краставица, 1 портокал, 1 препечена филия хляб

Трети ден:
Обяд – 1 портокал, 1 варено яйце, 1 коф. кисело мляко, 1 краставица
Вечеря – 125 гр. пилешко, 1 портокал, 1 препечена филия, 1 чай

Четвърти ден:
Обяд – 125 гр. краве сирене, 1 краставица, 1 ябълка, 1 препечена филия
Вечеря – 125 гр. пилешко 2 краставици, 1 ябълка, 1 препечена филия

Пети ден:
Обяд – 200 гр. риба/печена, 1 краставица, 1 препечена филия
Вечеря – 500 гр. зеленчуци, 1 яйце, 1 краставица
Не знам дали съдържа нужните вещества.

Относно физическите упражнения в момента уча усърдно, но определено ще намеря време. Дюстабанлия съм (т.е. изправено стъпало, нямам свод), това понякога ми пречи. Ако примерно ходя или тичам с определено темпо (обикновено бързо) и после спра или го намаля започва да ме боли. Вените в областта на стъпалото се кръвоснабдяват и подуват. Въпреки това съм способна да извършвам всякакви дейности.

Много моля да ми бъде препоръчан режим за тренировки и хранене или поне някакви съвети. Всичко, което може да ми помогне. Възнамерявам щом започна нещо да не го прекъсвам. Постоянен човек съм и няма да се откажа дори да е трудно. Ако ви трябва някаква допълнителна информация, тя ще бъде предоставена.
Благодаря ви предварително.

12.07.15
15:58

Здравей. Не мога да кажа, че съм напълно запозната, аз също целя отслабане... но храната ми се вижда прекалено малко. Колко време спазваш този “режим”? И изобщо имаш ли енергия за нещо? Опитай със скачане на въже, бягане, колело, упражнения в домашни условия. Не искам да те обърквам и нека някой ме поправи, ако греша, но трябва да увеличиш грамажите, така най-много да си навредиш. Успех

12.07.15
17:58

Благодаря за отговора Ви Петя.
Този начин на хранене ми е от месец и малко. Храната ми е достатъчна, дори понякога ме засища и не мога да изям цялата порция. Енергията ми е предостатъчно. Макар да знам, че не е полезно спя по два до шест часа, но това е защото съм заета. Пак съветът Ви ще ми е от полза ще го пробвам и ще уведомя ако има развитие. Благодаря отново!

Мнението беше редактирано от Akira Akihiko на 13.07.15 07:12.

Здравей!

Хранителният ти режим наистина не е добър - освен, че е малко като храна, в него липсват достатъчно белтъчини и полезни мазнини. От къде го взе?
Как се хранеше преди него?

Спиш само между 2 и 6 часа на денонощие?

казано от Akira Akihiko на 12.07.15, 17:58:

Храната ми е достатъчна, дори понякога ме засища и не мога да изям цялата порция.

Няма как тези количества храна да осигуряват нужната ти енергия, независимо от двигателната ти активност.
Това, че си адаптирана към глад е проблем, а не улеснение.
Храната е лошо балансирана.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.07.15 13:50.

13.07.15
13:52

Благодаря за отговора Ви Вероника.
Режима е по подобия на един който е открила моя приятелка. Преди това нямах режим. За мен най-важното хранене за деня е закуската, просто закусвах, хапвах нещо за обяд после вечерях. Преди като седна да играя на компютъра без да се усетя пиех с литри кола и понякога е имало и снаксове, но вече спрях тази практика.

Да обикновено от 2 до 6 на едно денонощие понякога и за повече. Не, че е за хвалене, но рекорда ми е 7 дни 15 часа и 39 минути без сън.

13.07.15
13:55

казано от Кольо Пияндето на 13.07.15, 13:49:

казано от Akira Akihiko на 12.07.15, 17:58:

Храната ми е достатъчна, дори понякога ме засища и не мога да изям цялата порция.

Няма как тези количества храна да осигуряват нужната ти енергия, независимо от двигателната ти активност.
Това, че си адаптирана към глад е проблем, а не улеснение.
Храната е лошо балансирана.

Затова съм тук.
Бихте ли ми препоръчали такъв, който е по-подходящ.

Това ме шокира!
Извинявай за въпроса, но как е здравето ти?
Умишлено ли си поставила такъв рекорд? Каква е причината да спиш толкова малко или по-точно - да НЕ спиш?

Нали знаеш за всички ползи от добрия сън и колко е важен той за нашето здраве? Остави визията - тя не е приоритет в случая.

Според мен е добре да:
- увеличиш храната като калории
- добавиш още източници на белтъчини и включиш източници на полезни мазнини
- да спиш минимум 7 часа на денонощие

13.07.15
14:09

Всъщност съм доста здрава и имунната ми защита е доста силна. Разболявам се много рядко. В началото не беше умишлено, но като стигнах петия ден исках да мина този в Гинес, но по принцип не правя така. Причината е защото нямам време, уча по минимум 8 часа дневно също разтоварвам на компютъра няколко часа и понякога излизам и спортувам нещо. Също това не ми е “визия”, просто нямам време.

“- увеличиш храната като калории
- добавиш още източници на белтъчини и включиш източници на полезни мазнини”
За съжаление не знам как да го направя. Не съм достатъчно запозната.

13.07.15
14:13

Добре дошла и успех от мен!
Искам да вметна, че количествата не са толкова малки, при този ръст под 150 см., здравословното тегло около между 42-50кг. За такова тегло не е нужно чак толкова много храна, колкото за една 65 кг. жена, например. Но наистина увеличи качествените мазнини  и животинските протеини в храната си, особено  в закуската- там липсват.
Започни някаква умерена физическа активност, бързо ходене, каране на колело, кръгови тренировки с тежести. Не бих ти препоръчвала бягане или скачане на въже, заради увеличеното натоварване на ставите.
Чудесно че, че вземаш мерки и ти пожелавам да бъдеш постоянна и решителна, защото имаш сериозно затлъстяване- BMI над 30, което ще навреди на здравето ти в бъдеще.

13.07.15
14:37

Блaгодaря ви! (bow)

Мнението беше редактирано от Akira Akihiko на 13.07.15 14:41.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1