09.07.04
16:13
Някой може ли да ми каже нещо повече за царевицата. Хранителна стойност, проценти белтъчени и въглехидрати и въобще каквото знае.
Важното за нея е, че има висок гликемичен индекс, така че внимателно за ендоморфите кога я ядат. Иначе е вкусна :)
09.07.04
16:46
Ами аз съм типичен мезоморф. На мен царевицата много ми се услажда и от няколко дена си купувам най-редовно.
братле ти ако си мезоморф тря си много щастлив :)
Много сила, без мазно, мускули които растат като гъба...
09.07.04
17:13
Ами долу-горе така е. Аз затова се захванах с този спорт иначе нямаше да имам нерви. Още от малък си имам типичната квадратна структура с изразен трапец и мускули. Краката примерно никога не ги бях тренирал и от вчера кляках за 4ти път. Резултата е 7 пъти със 110 кг. В залата, в която ходих в България само ме питаха какво си бода, защото качих доста бързо. Затова написах и темата за суплементите, дефакто на мен не са ми необходими чак толкова.
ккал:108 Белтт:3.3 Въгл:24 Мазн;1,28 това е за консервирана царевица, за замразена са: ккал:88 Белтт:3 Въгл:21 Мазн;0.7.
10.07.04
22:12
Съмнявам се, че натрия в царевицата е чак толкова много, че това да предизвика чак такъв ефект. Пък дори и да задържа какво от това?
10.07.04
22:16
Пречи на обмяната на веществата.
Ама действително чак толкоз много натрии. А и зависи в какво съединение е и как йонизира....
btw МАКАРОВ, ти този, за който си мисля ли си? Здравей! Интернет е малък :)
10.07.04
22:17
[quote author=“D3BEP”]Пречи на обмяната на веществата.
Ама действително чак толкоз много натрии. А и зависи в какво съединение е и как йонизира....
Тъй де това имам предвит. Не вярвам да има чак толкова натрии, че да предизвика такъв ефект. Аз да не ям царевица с бидони. Хапвам 300 грама не повече.
12.07.04
00:06
На ден разбира се. Дори и не всеки ден.
12.07.04
20:38
ДЗВЕР да не е среща от setcom.bg :roll:
12.07.04
20:38
ДЗВЕР да не е среща от setcom.bg :roll: (за МАКАРОВ де)
21.07.13
14:25
казано от Желязото на 21.07.13, 14:07:
Препоръчително е да се избягва
‘Що?
МОЖЕШ ДА ЯДЕШ ВСИЧКО НА НВД IF IT FITS YOUR MACROS!!!
Модерация: Няма нужда от “викане”, моля.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.07.13 17:35.
казано от Кольо Пияндето на 21.07.13, 14:25:
казано от Желязото на 21.07.13, 14:07:
Препоръчително е да се избягва
‘Що?
‘Кво ми се захващаш за думите сега, както попита, така и му се отговаря - чак препоръчително няма как да е. И все пак вместо от нишесте може да си набавяш малкото (уж) въглехирати в този режим от нещо по-вкусно, щом са били важни само макротата, както смята ЖулсаВена
21.07.13
17:34
казано от Желязото на 21.07.13, 15:13:
‘Кво ми се захващаш за думите сега, както попита, така и му се отговаря - чак препоръчително няма как да е. И все пак вместо от нишесте може да си набавяш малкото (уж) въглехирати в този режим от нещо по-вкусно, щом са били важни само макротата, както смята ЖулсаВена
Я дай малко по-кротко - това ти предлагам като за начало.
Както ти си изплющя отговора, така и аз своя въпрос - ей така - на едро, в нищото и без полза.
Дали царевицата е вкусна - това всеки преценява за себе си.
Вкусът ли е твоят аргумент за пригодността й по отношение на един нисковъглехидратен режим?
Кои въглехидрати не са нишесте, та така категорично ги препоръчваш?
Царевицата има приемлив гликемичен индекс и в подходящи количества може да бъде част от един такъв режим. До каква степен е препоръчителна - това няма как да се определи, защото както всички други храни тя не е незаменима.
Нещо подобно имах и аз предвид ама ти го доразви по-добре, ето в спора се ражда истината. А аз на момчето? бих му препоръчал съвсем да ореже въглените, и без това няма да получи кой знае какво от тези храни и в тези количества, затова поне да му е вкусно. И едва ли на някой царевицата му е по вкусна от нещо по-сладко, мисля и на теб
21.07.13
17:56
Едно хранене трябва да бъде качествено и добре преценено като количество, това е ясно. Според мен, обаче, то трябва да доставя и удоволствие. Затова съм на мнение, че когато някой обича царевица, все има начин да намери местенце за нея в храненето си, най-малко в името на разнообразието. Да измерваме коя храна е вкусна и коя не... вижда ми се малко наивно. Аз, например, имам по-специално отношение към рибата. Ясно ми е колко качествена храна е тя, но просто не ми е съвсем по вкуса и затова сравнително рядко посягам към нея. Ако трябва да си призная съвсем честно, когато избирам гарнитура за пържолката ще предпочета царевица, а не вафла или сладолед (независимо, че те са по-сладки от царевицата) :)
23.07.13
19:24
Всеки си има вкус за човека царевицата може да е най-вкусната храна, аз лично не бих заменила броколите и гроздето за нищо друго на света. :D
Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 23.07.13 19:26.