28.06.15
22:59
Здравейте, казвам се Денислав на 13г. Занимавам се с стрийт фитнес от 1 седмица и като цяло искам да кача мускулна маса :) напълно начинаещ съм преди не съм тренирал нищо преди 10 дена се премерих и тежа 55кг за височина все още не знам, но ще се премеря скоро. Ето какво мисля да правя: Програма
Само ми кажете какво да ям и как да тренирам правино :)
Хапвай си всичко ..наблягай на месо,яйца и млечни продукти ако можеш . Недей да се ограничаваш ,но недей и да прекаляваш с вафли,пасти и подобни . Личното ми мнение е ,че на тази възраст нямаш нужда от повече .
29.06.15
08:31
Здравей и честит дневник! :)
Въпросната тренировка я правиш всеки ден по два пъти ли?
За храната са ти казали - рано е да тръгваш да спазваш някакви детайлни режими. Достатъчно е основната част от храната ти да е качествена и хранителна.
Когато започнеш да си водиш дневника по-често, вероятно ще изникнат и други съвети, които ще са ти по-полезни. С тази информация, която си дал до момента, е все още невъзможно да кажем нещо повече. :)
29.06.15
11:38
Благодаря ви и на 2мата. И да, всеки ден я правя по 2 пъти сутрин в 9:00 и вечер към 17:00
Ще наблягам на месо, яйца, и още полезни. Та чудя се сутрин да ям ли по 1 варен картоф?
29.06.15
11:53
Мисля, че към нея спокойно може да добавиш бягане, спринтове, клекове, ходещи напади и скокове на височина и дължина. Все пак за да имаш успех , трябва да тренираш цялото тяло, а половината от неговите мускули са в бедрата. Мисля, че всеки ден по веднъж е достатъчно. Може да си хапваш нормалните манджи вкъщи - със зеленчуци, картофи, бобови, те са необходима и полезна храна , тъй като ще ти е трудно на 13 да се изхранваш сам.
29.06.15
12:21
Малко промени в “програмата”
Street Fitness - Програма за начинаещ.
09:00
• 4 набирания на широк хват - х3
• 4 набирания на тесен хват - х3
• 4 набирания на подхват - х3
• 4 кофички - х3
• 10 лицеви опори - х3
• 5 Обиколки на стадиона х1
• 10 клякания х3
17:00
• 4 набирания на широк хват - х3
• 4 набирания на тесен хват - х3
• 4 набирания на подхват - х3
• 4 кофички - х3
• 10 лицеви опори - х3
• 5 Обиколки на стадиона х1
• 10 клякания х3
5 Обиколки на стадиона, защото не е много голям.
+ Почивка 1 минута ще правя примерно правя 10 лицеви опори и правя 1 минутна почивка и още 10 лицеви опори и така.
А за обиколките на стадиона без почивка една след друга :) кажете ми дали за сега това което съм намислил е добре :)
От понеделник до събота, неделя почивка :)
Мнението беше редактирано от Денислав Валериев на 29.06.15 12:22.
29.06.15
20:20
Защо държиш да правиш една и съща тренировка, два пъти на ден и така 6 дни седмично?
29.06.15
20:29
Добре е като идея, но ще окапеш още първите 4 дни. 120 набирания на ден не са никак малко. Направи кляканията 20х3 :) Все пак ходиш с крака, а не на ръцете си- трябва да има баланс в натоварването.
Започни с веднъж и през ден. След месец, ако ти е ок, прави всеки ден, но пак по веднъж. Изкарай това лято с редовни тренировки , ако успееш и прецени как да продължиш. Сам ли ще ходиш? Много странно за 13 годишен. Няма ли да отделяш време за някакви отборни игри баскетбол, футбол?
В 5 следобед скоро ще е адската жега на стадиона. :)
14.07.15
16:16
Здравей! Имаш желание, това е най-важното! Но все пак ти предлагам малко по различен вариант на програмата ти, защото всичко на веднъж ... Може първите две седмици да е тази за да вкараш мускулите в “форма”, нещо като ” загрявка преди истинаска тренировка”, а след това моята. Предлагам ти да раздели упражненията например така:
Понеделник:
- Набирания
Широк надхват - 4 с. по 5 п.
Широк подхват - 4 с. по 5 п.
Тесен надхват - 4 с. по 5 п.
Тесен подхват - 4 с. по 5 п.
Вторник:
- Долна част (крака, корем)
Бягане с нормално темпо - около 2-3 км
50 м спринт 5-6 серии
Задържане на клек опрян в стената - 4 с. до отказ
Клякания - 4 с. по 20 п.
Повдигания на пръсти - 4 с. по 20 п.
Коремни преси на успоредката (ръцете на кръст на гърдите) - 4 с. по 5 п.
Повдигания на краката от вис - 4 с. по 5 п.
Повдигане на краката встрани от вис - 4 с. по 6 п.
Четвъртък:
- Спускане
Кофи - 4 с. по 5 п.
Предни кофи - 4 с. по 5 п.
Лицеви опори - 4 с. по 10 п
Задни кофи на пейка - 4 с. по 10 п.
Петък:
- Долна част - същите упражнения
Сряда, събота, неделя - почивка.
С. - серии п. - повторения
Програмата е примерна, можеш да намалиш или увеличиш повторения! Значи, гледам предимно почивките ти да са на място т.е. от мускулна група до мускулна група почивките ти са равни. Също и нещо, което не трябва да забравяш е, че мускула расте докато почива! Също, че и за да се стимулира мускулен растеж, мускулната група трябва да се тренира поне два пъти седмично. Според мен, ти бързо ще погресираш, защото първо - си начинаещ (отначало се качва мускулна маса), второ - малък си на години, а до колкото знам тогава се стимулират по лесно мускулите. Не си написал колко си висок така, че за бягането не съм сигурен, реши сам колко ще бягаш спрямо своята височина и килограми. Прогресирай бавно, недей бърза.
14.07.15
20:04
Забий се в някоя зала :) тренирай бокс, лека атлетика, баскетбол, борба, гребане.. Харесай нещо, малък си! Имаш време за развитие! Туй висене на лост..отиди на гимнастика ;) току виж си следващия Данчо Йовчев! Дерзай!
14.07.15
20:56
Гледам голям наплив от подрастващи за трениране на фитнес и модерните маймунджълъци (стрийт фитнес). Тренирате някакъв спорт бе деца СПОРТ фитнеса не е спорт той ще ви даде основата истинска основа.
15.07.15
00:12
казано от Георги Стефанов на 14.07.15, 20:56:
Гледам голям наплив от подрастващи за трениране на фитнес и модерните маймунджълъци (стрийт фитнес). Тренирате някакъв спорт бе деца СПОРТ фитнеса не е спорт той ще ви даде основата истинска основа.
Извинявай, но мога да споря с теб. Това, че Street Fitness-а не е признат официално за спорт не означава, че не е такъв. Ако се замислиш е много по добър вариан от фитнеса! Мога да кажа и защо. Защото при него се развива повече гъвкавост, сила и дух, може би. Също, че се и доближава значително до леката атлетика, акробатиката... Много по здравословно е, според мен, дори да се “нацепваш” на лостовете в някой парк, от колкото в фитнес зала. Килограми също могат да се добавят в набирания ли ще бъде или кофи...
15.07.15
08:51
казано от SiD_SaB на 15.07.15, 00:12:
Извинявай, но мога да споря с теб. Това, че Street Fitness-а не е признат официално за спорт не означава, че не е такъв. Ако се замислиш е много по добър вариан от фитнеса! Мога да кажа и защо. Защото при него се развива повече гъвкавост, сила и дух, може би. Също, че се и доближава значително до леката атлетика, акробатиката... Много по здравословно е, според мен, дори да се “нацепваш” на лостовете в някой парк, от колкото в фитнес зала. Килограми също могат да се добавят в набирания ли ще бъде или кофи...
А защо не спортна гимнастика ?
15.07.15
12:49
казано от Георги Стефанов на 15.07.15, 08:51:
казано от SiD_SaB на 15.07.15, 00:12:
А защо не спортна гимнастика ?
Не съм против никой спорт. Просто щом има желание да тренира Street Fitness, защо не? Много по-добре е от фитнеса. Развива повече умения като цяло. За спортната гимнастика също би помогнало. Също важен фактор са и парите! Имам познат, който тренира акробатика и Street Fitness и му се отразява много добре и на пръв поглед не можеш да кажеш дали е тренирал в фитнес или на улицата, момчето си има и сила, и маса. Мисълта ми е в това, че хората си дават парите на вятъра, не виждат, че пред тях стои много по-евтино решение. Един нов спорт, който развива всичко освен краката, но има как и тях да тренираш. Street Fitness-а пак може да те направи “голям” има начини, но разликата е, че те прави по-гъвкав и атлетичен. Вярно ще каже, че няма как един street fitness маняк да вдигне, колкото един прост фитнес маняк, но не е вярно защо да не може, не всички са клющави и т.н. Ако един човек знае как да тренира и какви са му целите ще го постигне. Принципите при храненето са същите. Street Fitness-а съшо е вид спорт, който се практикува вече на доста места по света, дори състезания има, които са доста атрактивни. Извинявай ако пиша арогантно, просто това е моето мнение, че street fitness-а не трябва да се пренабрагва и е много добро решение за всеки.
15.07.15
14:31
казано от SiD_SaB на 15.07.15, 12:49:
Един нов спорт, който развива всичко освен краката, но има как и тях да тренираш. Street Fitness-а пак може да те направи “голям” има начини, но разликата е, че те прави по-гъвкав и атлетичен.
Спорт не е, някакво раздвижване и трениране - да.
Атлетичен от лостове нямам как да станеш. Атлетичния човек има много качества, които няма как да развиеш само с нещо, което е една малка част от тренировките на комплексен атлет.
Гъвкавостта е по-добре да не се коментира на сляпо ;) Не се знае дали някой със 700+ трибой няма да е в пъти по-гъвкав от лостаджия.
15.07.15
18:56
казано от James Hinks на 15.07.15, 14:31:
казано от SiD_SaB на 15.07.15, 12:49:
Един нов спорт, който развива всичко освен краката, но има как и тях да тренираш. Street Fitness-а пак може да те направи “голям” има начини, но разликата е, че те прави по-гъвкав и атлетичен.
Спорт не е, някакво раздвижване и трениране - да.
Атлетичен от лостове нямам как да станеш. Атлетичния човек има много качества, които няма как да развиеш само с нещо, което е една малка част от тренировките на комплексен атлет.
Гъвкавостта е по-добре да не се коментира на сляпо ;) Не се знае дали някой със 700+ трибой няма да е в пъти по-гъвкав от лостаджия.
Това, което твърдя, е мое мнение. Не е спорт, защото не е признат официално, но много хора го практикуват. Мисля просто, че е по-добре да тренираш навънка на открито, от колкото да си се забил в една зала. Причините са, че е по-евтино, по -приятно (поне за мен) и можеш да постигнеш подобни резултати както в зала. Това е мое лично мнение. Нямам нищо против спортовете като цяло или фитнеса.
казано от SiD_SaB на 15.07.15, 18:56:
... можеш да постигнеш подобни резултати както в залa…
Да... ако е зала за балет.
16.07.15
00:49
казано от Boby_ на 15.07.15, 21:32:
... можеш да постигнеш подобни резултати както в залa…
Да... ако е зала за балет.
Не е точно така. ;)
16.07.15
11:01
и можеш да постигнеш подобни резултати както в зала
В някои отношения ще се доближиш, но те са малко. А в други ще си толкова назад, че идея си нямаш...
Фитнеса също не е спорт, ако това те успокоява :)
Да, по-добре е лостове, отколкото пред компютъра и за това спор няма.
16.07.15
14:06
казано от James Hinks на 16.07.15, 11:01:
и можеш да постигнеш подобни резултати както в зала
В някои отношения ще се доближиш, но те са малко. А в други ще си толкова назад, че идея си нямаш...
Фитнеса също не е спорт, ако това те успокоява :)
Да, по-добре е лостове, отколкото пред компютъра и за това спор няма.
Да така е, с това съм съгласен, няма как във всички отношения да е...