13.07.15
18:50
Здравейте, след многото съвети от приятни хора в този сайт реших да ги послушам и аз да си направя Дневник :) В началото още се извинявам на всеки, защото много не съм наясно какво точно трябва да съдържа въпросни ми Дневник.
На 24 години съм, висока 165, тежа 48 кг. Когато бях на около 5/6 години танцувах спортни танци около 2 години, поради лични причини приключих с тях. След време започнах да се интересувам от тялото си, как изглежда и прочие, и тъй като пътувах около 7 км. всеки ден до училище и вкъщи, абсолютно сама. Понякога съм имала първа смяна, понякога и втора. Следователно се досещате за едно малко момиче, което се налага да се прибира сама вечер от училище се притеснявах за сигурността ми. За това се записах на айкидо. Тренирах около 4 год, и поради нараняване на няколко мускула прекъснах. И така нищо не тренирах до съвсем скоро. Винаги съм харесвала изваяните женски тела (художник съм), и реших че е крайно време да работя и върху своето. :) Започнах правилно и здравословно хранене (ориз, картофи, зеленчуци, чисто бяло месо, яйца) изключих ( Газираното, хляба го намалих до 1 препечена филия на ден, пърженото го изключих съвсем) и фитнес тренировки. Както споменах аз искам да стягам, не да отслабвам. Никога не съм била “дебела”, но определено има какво да се желае в тялото ми. :)
Тренировките ми са 3 пъти във седмицата ( Вторник, Четвъртък и Събота ), редувам тренировките за горна и долна част. За горна правя затваряне на пек-дек машина 4 серии по 20, Флайс с дъмбели от хоризонтален лег 4 серии по 15, Привеждане на горен скрипец с прави ръце 4 серии по 20 с тежести, Придърпване на долен скрипец 4 серии по 20, Придърпване на скрипец зад врат 4 серии по 20, Сгъване за предмишници 4 серии по 20-15, Повдигане на ръце напред 4 серии по 15.
За долна част : Разтваряне/ сгъване на бедра 4 серии по 20, Бедрено разгъване 4 серии по 20, Клекове с тежести 5 кг 4 серии по 20. Всяка тренировка започвам с 15 минути бягане/ бързо ходене и завършвам с коремни преси за долна част 4 серии по 20, за горна 4 серии по 40, и накрая завършвам с бягане 15 минути. Вчера си поръчах хранителна добавка Pure Nutrition 100% Pure Yohimbine и нямам търпение да я изпробвам. Забравих да спомена, че от 2 месеца пия ябълков пектин около 3/4 хапчета на ден.
Целите ми за напред са:
- Наливане на чиста мускулна маса;
- Увеличаване на силата и издръжливостта.
-Добре изваяно тяло
:)
Темата беше редактирана от Силвана Цветкова на 13.07.15 19:00.
13.07.15
18:57
Честит дневник и добре дошла :)
Тъкмо се изказах в старата ти тема, без да знам, че си направила нова.
С каква цел пиеш ябълковия пектин? Модифицираният цитрусов пектин има повече доказани антиоксидантни ползи, ако го вземаш с цел детоксикация и превенция на здравето.
13.07.15
18:59
Главно по здравословни причини! :)
15.07.15
12:09
Вчера увеличих килограмите и повторенията на упражненията. Беше една страхотна тренировка :)
Придърпване на долен скрипец 4x20 с 3 плочки (предишните пъти с 2 плочки), Придърпване на скрипец зад врат 4x20 с 3 плочки (предишните пъти с 2 плочки), Затваряне на пек-дек машина 4 x25 с 1 плочка (предишните пъти правих 4 x20 с 1 плочка), Флайс с дъмбели от наклонен седеж 4x20 (предишните пъти правих 4 x20), Трицепсово разгъване на горен скрипец 4x20 с 3 плочки (предишните пъти правих 4x15 с 2 плочки), Горни коремни преси 160 (предишния път правих 100). Пристигна и хранителната добавка Pure Nutrition 100% Pure Yohimbine. Днес изпих 1 хапче, макар и да нямам тренировка днес, смятам преди следващата тренировка да изпия 2 таблетки. П.С. определено усещам стягане в бицепса, трицепса, рамото и коремните мускули :)
Мнението беше редактирано от Силвана Цветкова на 15.07.15 12:10.
15.07.15
12:12
След тренировката
Мнението беше редактирано от Силвана Цветкова на 15.07.15 12:31.
15.07.15
13:40
Имаш ли представа колко кг са 1 плочка? Предполагам 5?
Аз ти предлагам по-нататък да опиташ по 10 повторения със 6 плочки, там където си правила 20х3 плочки :) Ще усетиш доста сериозно “стягане” ;)
Липсва ти базово упражнение за гърди - колкото и флайс на пек дек да правиш, няма да изградиш пекторалиси без избутване на щанга/дъмбели от лег. Няма и упражнение за рамо-раменна преса от стоеж, например.
Виждам, че наблягаш изцяло на машините- предвиждаш ли свободни тежести в тренировката си?
15.07.15
15:46
Ами принципно да, мислила съм и с тежеста на тялото си, но не съм много наясно точно какви упражнения да прилагам. Иначе да, постепенно ще качвам тежестите. И да 1 плочка е 5 кг.
Правя и с гирички упражнения 4x20/15 гиричките всяка е по 3 кг. 2 упражнения правя с тях.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.07.15 15:57.