Грамаж на свински бут след печене?

17.07.15
14:35

Въпросът ми е как се променя грамажът на 1 кг свински бут след печене,понеже нямам везна или кантарче с което да претегля,а ми трябва да знам,за да си сметна калориите.Не искам да знам точно колко грама става,но ми трябва някаква приблизителна цифра.Благодаря предварително!

За съжаление не може да ти се даде задоволителен отговор.
Има прекалено много променливи. :)

Най-добре е да си смяташ калориите от теглото на бута в сурово състояние - виж приблизително каква част си изял от този бут (1/2 ли ще е, 1/3 ли ще е и т.н.) и нататък е лесно.

17.07.15
17:24

Това значи ли,че примерно ако примерно купя 0,5 кг свински бут(сурово състояния)и когато го сготвя и водата се изпари и месото стане примерно към 300 грама, аз ще съм приел калориите за тези 500 грама сурово състояние,а не за 300тата грама.Във търсачката за храни е дадено,че 100 гр сурово състояние бут са 245,а печен са 273.? Благодаря

казано от Ivan Nikolov на 17.07.15, 17:24:

...ако примерно купя 0,5 кг свински бут (сурово състояния) и когато го сготвя и водата се изпари и месото стане примерно към 300 грама, аз ще съм приел калориите за тези 500 грама сурово състояние, а не за 300тата грама...

Ще са се изпарили калориите от водата - това е разликата в общи линии... ;)

17.07.15
17:31

Тоест няма разлика в калориите?

Точно така. :)

P.S. На практика има, но не мисля, че си струва да се занимаваш...
Като цяло издребняваш, това не е фактор, който ще провали режима ти.
Говорили сме многократно за тези неща.
Думата ‘грамаж’ е жаргонна и стилистично недоразумение. Говорим за ‘тегло’.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.07.15 17:35.

17.07.15
17:34

Да,ясно.Благодаря много! Може да се заключи темата вече.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1