17.07.15
14:35
Въпросът ми е как се променя грамажът на 1 кг свински бут след печене,понеже нямам везна или кантарче с което да претегля,а ми трябва да знам,за да си сметна калориите.Не искам да знам точно колко грама става,но ми трябва някаква приблизителна цифра.Благодаря предварително!
17.07.15
14:37
#1
За съжаление не може да ти се даде задоволителен отговор.
Има прекалено много променливи. :)
Най-добре е да си смяташ калориите от теглото на бута в сурово състояние - виж приблизително каква част си изял от този бут (1/2 ли ще е, 1/3 ли ще е и т.н.) и нататък е лесно.
17.07.15
17:24
#2
Това значи ли,че примерно ако примерно купя 0,5 кг свински бут(сурово състояния)и когато го сготвя и водата се изпари и месото стане примерно към 300 грама, аз ще съм приел калориите за тези 500 грама сурово състояние,а не за 300тата грама.Във търсачката за храни е дадено,че 100 гр сурово състояние бут са 245,а печен са 273.? Благодаря
17.07.15
17:29
#3
казано от Ivan Nikolov на 17.07.15, 17:24:
...ако примерно купя 0,5 кг свински бут (сурово състояния) и когато го сготвя и водата се изпари и месото стане примерно към 300 грама, аз ще съм приел калориите за тези 500 грама сурово състояние, а не за 300тата грама...
Ще са се изпарили калориите от водата - това е разликата в общи линии... ;)
17.07.15
17:31
#4
Тоест няма разлика в калориите?
17.07.15
17:31
#5
Точно така. :)
P.S. На практика има, но не мисля, че си струва да се занимаваш...
Като цяло издребняваш, това не е фактор, който ще провали режима ти.
Говорили сме многократно за тези неща.
Думата ‘грамаж’ е жаргонна и стилистично недоразумение. Говорим за ‘тегло’.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.07.15 17:35.
17.07.15
17:34
#6
Да,ясно.Благодаря много! Може да се заключи темата вече.