18.07.15
15:24
Здравейте, на 20 години(момче) съм и имам следното питане.. От скоро забелязах ,че имам лека подутина в слабините , в дясно малко над пениса.Имам операция от ингвиална херния преди 5 година от лявата страна ,но не беше нещо подобно както сега.Въпроса ми е възможно ли е изсипване от вдигане на тежки предети , предимно силова работа ,макар че нямам никакви болки и т.н.От време на време се вижда лека подутина в изправено положение , (но не винаги) . Понякога всичко си е нормално .Това ми е странното при предишната ми херния имах топче ,което не се скриваше ,а само когато легнех,а тук нещата са различни и усещането беше кофти (”все едно биличка се търкаля в теб”). Как да кажа “хем го има , хем го няма” това ми е странно.Чудно ми е дали може да съм разтеглил нещо ,за да се появява ? При натискане , допир и т.н няма болки.Става въпрос в областта на ингвиалния канал , възможно ли е да някоя жила или нещо подобно ,а не херния ,която изчезва и после пак се появява .. ?
19.07.15
14:21
И аз имах съмнения за херния (слабинна) наскоро ме преряза от дясно от корема и в следствие явно на яко натоварване и почнаха да ме болят слабините .. всичко се редуваше ляв тестис десен тестис от ляво корема от дясно .. мина седмица и няколко дена и ме отпусна от всякъде .. но още като ме болеше преди 4 дни мисля че станаха отидох да ме прегледа уролога който ме оперира от хидроцеле ... и каза че за херния и дума не може да става ... натиска ме по корема там той си знае едно друго и в крайна сметка му казах че ис други приятели съм говорил който тренираме и викат и те след тежка силова тренировка ги болят и двата тестиса или само единия ... викат и след корем даже също . Иначе това с корема стана от разтягане на повече мускулни влакна и така .. но щом имаш подутина в дясно малко по нагоре от патлака не е на добре според мен .. лично аз бих отишъл да ме прегледат още сега не отлагай ... срам не срам бегай
19.07.15
15:14
Пределно ми е ясно , имал съм херния ,но си беше постоянно топчето ,а това е ту го има , ту го няма. Странна работа.Имам чувството ,че съм разтегнал нещо ,но сиг ще се прегледам няма как ... А сега съм в почивка пък да видим.. дали ще има подобрение. Ставам си ходя си , работя леко без мн натоварване няма топче, но по някое време излиза нещо и пак се скрива..
Мнението беше редактирано от Явор Каменов на 19.07.15 15:16.
19.07.15
23:25
И мене ме прищипва от около 4-5 дена вече ,ама няма подутина и се чудя дали ни е апандесит... Намалих храната спрях тренировките с железа и минах на велоергометър\колело. На мене лично той не ми вреди нито болка усещам нито някакъв дискомфорт а даже донякъде ме лекува щото заздравява плочките без много много да се напъвам. Пробвай тея неща на мене ми помагат, вече се чувствам по добре ;)
20.07.15
10:31
Намен от време на време ми се появява нещо като подутина ,ама ще видим..