И ето и аз започвам

Темата е заключена.

Най-после и аз се реших да направя нещо за себе си. След толкова песимизъм и недоверие реших, че по-добро от нищо е нещо!
Имам нужда от завръщане към нормалния живот , ако така може да се нарече възвръщането на физическата култура на човек и емоционалното състояние. Не мога да кажа , че не съм загубила своята физическа форма, но предполагам е нещо нормално за раждала жена. Надявам се само да мога да вляза в предишния си ритъм и подвижност за да имам тонус и здраве. Проблема е , че след толкова заседяване пред компютър съм загубила и своята издръжливост и стимул, та не знам до къде ще се докарам. Мисля да следвам вашите стъпки и да започна с нещо леко и малко по-малко да мога да се похваля с добри резултати. :)

25.05.15
16:30

Здравей и добре дошла :)

За да ти е по-полезен дневникът, на самата теб, е добре да дадеш някаква информация за себе си, както и да ни кажеш, евентуално, точно какви цели преследваш :)

:)
Жена на 34години .Имам проблеми със здравето, килата и тонуса. Искам да сваля няколко кила, да не кажа доста и то по правилния начин, за да върна здравето и да се чуствам бодра и жизнена.

Здравейте отново!
След толкова чудене мога да кажа, че една седмица ходих като хахава на фитнес. Като цяло разбрах, кое къде се намира и , че без много усилия и натоварване изкарвам по 3 часа там- говорим за силовите уреди, кардио и сауни и парни бани. Хареса ми! Едва вчера обаче ходих на замерване на кости, мазнини, вода и мускулна маса. Според момчето съм с метаболизъм на 100 годишен и съм с ниски килограми на мускулите и костите, а за водата да не говорим.! Това за сметка на мазнините! Той разбира се ги дава в процентно съдържание, но аз и така не ги запомних от стрес . Не мога да повярвам , че това се е случило на мен....Аз, която можех да ходя по планините без да се задъхам...Не знам какво се случва...
И така! Стана ясно, че имам да горя много мазнини и около 20 кг от собственото си тегло. За водата не разбрах как ще я набавям . Май нищо не разбрах как ще оправям, но след всичко съм решена да правя нещо за себе си. Обясниха ми, че без конкретизирам целите си, нищо няма да постигна. Не знам дали е така, защото съм абсолютен невежа в тия неща, но съм склонна да повярвам и да се съобразя.
Та ....нека поставя своите цели и нека ги съобразя с измерванията:

1. Да дигна нивото на водата - ще се наливам колкото мога , защото трудно консумирам и две чаши. Някъде четох че на 1 кг се приема 40 мл вода. В моя случай значи жива умряла трябва да изпия близо 3л.

2. Да повиша мускулната маса - предполам ще е нужно много силови тренировки. Идея си нямам какви, но ще трябва да се съобразя и с това, че имам стара травма в лявото коляно и глезен. Мислех за инструктор, но тамошните са всички новички и гледам пращат всички едно и също да правят. Между другото ми се полагаше една безплатна тренировка и момчето , което ме пое ме кара да дигам гирички. В зависимост от това какво натоварваме сменяше гиричките от 2кг на 3 кг. Мисля , че упражненията не бяха точно за мен, но нали съм некомпетентна не мога да твърдя, че е точно така. Факт, че днес лявата ръка не мога да я разтегна до край! Завърших с кардио на пътечката 20 мин като след 5 мин сменях наклона от 6градуса на 0 при скорост близо 6. Резултат- лявото ходило изтръпна и леко ме наболява коляното от травмата, но вече ме отпуска. Какво ми обясни- нищо! Каза, че трябва да направим програма кой ден какво ще натоварваме и толкова. Нито ме пита за контузии нито нищо. Дали защото шефа го наобикаляше или щото гонеше друг дошъл , не мога да кажа. Както и да е. Няма да одумваме момчето  сега...

3. Да сваля 20 кг. - Предполагам , че приемането на течности и тренировките, ще допринесат някак за намаляването, само да не стане да развия мускули като на Арнолд. Имам голяма склонност да развивам бедрата. Как и да дигам кила или мускули, всичко е на бедра и дупе. Мисля, че няма как да не натоварвам и там, защото в момента мазнините са концентрирани там и на корем. Е и на други места по малко, но така като се гледам основно са там. Мисля , че това ще е най- трудно от към тренировки, тъйкато натоварването в коляното и глезена не е за подценяване. На велоаргометъра изкарвам към 7 мин. без наклон и сърцето ще ми изхвъркне. На кростренажора е горе долу същото. Освен всичко не мога и да тичам. От дете си припадам. Виж безцелно мога много, но опънеш ли ме в права посока и сърцето ми и въздуха ми никакви ги няма. Нямам сърдечен порок или нещо подобно. Просто според мен не дишам правилно. Щом издържах 90 мин. баскетбол и цял ден ходене из планините...Дори инструктора вчера почна да се чуди дишам ли не дишам ли. Обясни, че трябва да издишам като дигам гирата и да вдишам като я смъквам, но накрая се отказа и каза - просто дишай! Гледаха се с приятеля ми като ударени с мокър парцал :) Явно и за тях съм природен феномен :D Относно диети... имам алергии и не знам какво точно ще измисля. Освен това се храня неправилно. Ям на обяд три препечени филийки и вечер каквото съм сготвила за семейството. Макар количеството да е малко и да не е пържено и с много хляб, не употребявам никакъв вид белтъчини, плодове, сокове, ядки и др. Тук ще трябва да редуцирам храненето. Отказах да приемам хранителни добавки за да горя по- бързо мазнини. Не знам дали е правилно, но съм упорита и искам да опитам да се справя без тях.

4. Да си върна тонуса. - Ето това вече е моето изискване. Искам да не ме подтиска идеята , че ще върша нещо, от което ще се изморя на втората минута. Направо се депресирам, че немога да го свърша с бързината и ентосиазъма, който винаги съм имала. Не искам да се събуждам с измъчен и изморен вид и да се прозявам цял ден. Не искам желанието ми за всякакви развлечения да се изпарява с мисълта, че на 10 мин. ще изостана от всички. Искам спокойно да приема предизвикателството да тръгна някъде, да се забавлявам с детето, да се разхождам с приятели и да бъда жизнена и емоционална , а всичко това загубих доста отдавна .... Дано да успея!

Довечера утивам пак! Да видим какво ще сътворя. Малко съм скептична, но определено ще опитам
Дано да има резултат и ефект скоро :(

Мнението беше редактирано от Петя миланова Миланова на 03.06.15 14:05.

И ето ме пак тук- разочарована и огорчена, загубила стимул за каквото и да е.
След всички замервания и организиране на инструктори и т.н един месец не мога да почна. Оказа се, че инструктора си има собствено мнение за време за тренировки спрямо шефа му, за нас да не говорим. След ред скандали ни сложиха нов, ноооооо и за него не знам какво да кажа. Имам чуството, че тренирам сама. До колко правилно ми провежда тренировките не зная и страшно се притеснявам, че мога да направя контузия и , че крайните резултати ще са увисване на части от тялото ми. Четох много по сайтове и навсякъде срещам различни мнения, което съответно е стряскащо. Моля дайте съвет - трябва ли да комбинирам кардио със силови . Имам предвид извън загрявката.
Уж като инструктор трябва да е около нас, но се оказва , че ме зарязва някъде и утива при втори, трети и т.н докато не ме види, че се шлая без посоки из залата. Каза, че уж ще тренира групи мускули, но не знам какво всъщност прави, защото после пък каза, че можело да прави заедно.В крайна сметка май съм на групи...Поне аз така си мисля. Предполагам, че вече стана ясно, че на мен всичко ми се вижда неясно. Иска ми се да знам какво да изисквам като упражнения и какво да избягвам. Не виждам нещо да си записва или да следи, което ме навежда на мисълта, че гледа просто да правя нещо...Вярно може да е много добър в областа- поне така пише на характеристиката му на таблото, но аз не мога да преценя дали въобще ме взема в предвид с моите контузии и алергии. Не ми е дал диета, само спомена вечерта да ям ориз или картофи, някакво пилешко печено и половин черен шоколад, но аз имам алергии към белтъчини май май та... Посъветвайте ме! Какво да правя! Не искам да дигам скандали, но съм наясно , че така не може да продължи. Ясно е, че ще говоря с него, но с оглед на всичко казано до тук, малко се притеснявам дали пак няма да ме пусне по тънката лайсна- т.е да ме излъже.
Моля посъветвайте ме какво да следя в тренировките, които ми организира, как да се предпазя от рязкото сваляне и съответно увисване и да държа ли строга диета? Вода как да набавям? Да избягвам ли някакви зеленчуци и плодове?
Довечера съм пак, но се оказва ,че господина е на състезание и уж друг ще ни поеме. Колко той е наясно....не знам :(

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1