Как се оперира гинекомастия?

10.07.15
14:39

Здравейте, имам проблем който ме притеснява и ми е много кофти лятото, имам гинекомастия. Както казах имам гинекомастия не помня вече от колко време. Искам първо да се допитам до вас преди да говоря с родителите ми. Въпросите ми са, къде трябва да отида първо, безплатна ли ще е операцията, колко време преминава операцията, безопасно ли е. Убеден съм че имам гинекомастия, защото зърната ми са подпухнали и щръкнали като ги напипвам усещам топченца.

Здравей!

Диагнозата гинекомастия трябва да се постави от специалист, след като те прегледа и се направят нужните тестове на определени хормони.
Също така чрез консултация се определя лечението.

Ако не си направил нищо подобно до сега, говори с родителите си - отидете при личния лекар, за да може да даде направления за нужните специалисти.
Мисля, че това са: ендокринолог (за да се установи каква е причината за гинекомастията, ако има такава), вероятно ще е нужен и мамолог (нека по-запознатите от мен да се изкажат).
По реда минават и специалисти, които да преценят дали е нужна операция, да прегледат сърцето ти и т.н.

По думите ти не става ясно по какъв начин е установено, че имаш гинекомастия.
На колко години си, колко висок, колко кг? Имаш ли наднормено тегло?

22.07.15
17:14

Значи преди 2 години бях в болницата във варна по други причини (не беше свързано с гинекомастията) и още тогава ми казаха че имам гинекомастия, единственото което си спомням е че ми казаха да не си масажирам зърната.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1