22.07.15
18:50
Здравейте,
В момента съм 65 кг, и искам да кача кг. Приемам Mutant Mass гейнер, но заедно с това по време на деня искам да започна приемането и на чист протеин, който да ми достави необходимото количество протеини, тъй като не винаги приемам дозата от около 130 - 140мг . протеин. Тренирам 5 дни в седмицата, като гейнера го пия преди и след тренировка. Средното количество протеин което си добавям от храната заедно с гейнера е от около 100 гр. Другите 40 мг, мисля да ги добавям с 2 дози протеин през деня. Какво е Вашето мнение, ще имам ли по-добри резултати ?
Поздрави!
22.07.15
19:14
Първо, прави разлика между мг и г. :)
Второ, не е добра идея да приемаш по-голямата или цялата част от дневната ти доза протеин от хранителни добавки. Необходима ти е храна, а с протеинов шейк (или гейнър в твоя случай) да си помогнеш преди / след тренировката.
Отново - храна. Шейкът не я замества, освен ако не говорим за инцидентно хранене.
22.07.15
19:19
Крайно неразумен и неефективен подход като цяло. И изключително скъп.
130-140 g белтъчини са елементарни за осигуряване чрез храна. В 5-6 яйца и 2-3 пържоли се съдържа това количество протеини - наистина ли няма начин да изядеш тази храна в рамките на деня?
За какво ти е гейнър? Не можеш да ядеш картофи, ориз, бобови храни, паста и плодове, така ли? Отделно от това прием преди тренировка определено не е най-добрата идея.
Имаш нужда от 40 g белтъчини и затова ще купиш протеин на прах?
Провери, моля те, колко белтъчини има в 200 g месо по твой избор (толкова тежи една пържола с поне среден размер).
Оправи си храненето - там са ти проблемите.
Добавки не са ти необходими.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.07.15 19:28.
22.07.15
19:37
Колегите са прави, този геинър ти е напълно излишен. Както и няма нужда да тренираш 5 дни в седмицата, като 3 са ти напълно предостатъчни.
22.07.15
22:42
Благодаря на всички ви .. Ще гледам да хапвам повече, и няма да прибягвам до консумацията на друго, освен гейнера.
Поздрави!