Тренировка - БЕДРА

Темата е заключена.

12.06.04
18:30

Това ще е тема, която мисля ще улесни много от хората, които посещават форума. Кажете всичките си серии, повторения и упражнения!

1)  За маса :
2)  Оформяща (ако имате такава):
3)  За релеф:

ПП - моля не ми се сърдете че я пускам но така мисля че ще улесним както себе си, така и други хора. За мен е много важна, т.к. ми се ще да видя дали не греша някаде, а също и всеки нов регистрирал се няма да пуска теми, които вече сме обсъждали. Няма да се сърдя, ако решат модераторите да я трият! 8)

Моята е следната, тя е само за маса:

- клекове с дъмбел 4х20

13.06.04
12:07

za masa:

1) klqkane s 6tanga 7x10
2) butane na kalf presa 5x10
3) murtva tqga s pravi kraka 4x10

13.06.04
13:54

Лично аз под тази тема разбирам Крака а не бедра (т.е. предна част на бедрата). Та ако е така тренировката ми по време на маса е следната:
1.клек с щанга 5х15,12,10,8,6 (пирамида навсякъде надолу)
2. лег преса 4х 15,12,10,8
3. Лег екстензия 3-4х 15,12,10,8

4.Сгъване за задно бедро 3х8-12
5. Мъртва тяг с прави крака 3х12-15

6. Повдигане на пръсти от седеж 6х8-15

За релеф тренирам малко по-бързо, с по-кратки почивки. Това е причина да ми спаднат малко тренировъчните тежести, но иначе упражненията и повторенията остават същите!

И да ви кажа моята философия за краката - Ако не ги тренирате няма да растете и нагоре, зашото тялото е едно цяло и се стреми да расте пропорционално - колкото повече се стремите да измамите генетиката си, толкова по-бавен прогрес ще имате! (това е само лично мнение)

Абе макс мускулар, ем си прав за философията ти, ем не си. Щото аз споделям мнението ти за необходимостта от краката, но съм виждал културисти, дето са като сладолед на клечка - отгоре трикрилен гардероб, отдолу няма никой. Така че може да се расте и само в едната половина  :lol:
Аз съм наднормен и ми е трудно да си тренирам краката. Въпреки това съм луд на тая тема. Няма да ви казвам тренировката си, щото ще ми се смеете, ама правя абсолютно всички уреди за крака поне по 3 серии и почти винаги в пирамида.
Най - много наблягам на клека - много го обичам, ако и да е трудоемък.
Второто упражнение ми е лег пресата.
Третото хакена.
После следват всички останали.
Прасеца - и него не го забравям.

10.07.04
23:20

Ей това е баси позора!
Как може толкова малко да се напише за краката където са половината тяло ?!?!?!
Аз правя за тях клек, преден клек и добро утро.
Понякога пускам някой друг уред.
Дзвер теб лично не те разбирам :) Защо ти е да правиш всички уреди?
Като гледам и за другите мускули правиш така, човече с 1-2 макс 3 упражнения на мускулна група ти може да изградиш нечовешка физика! Когато станеш 100 кила релеф може наистина да кажеш - аджеба май трябва да оформя тук-там и да пуснеш някой друг уред това онова. Мойта логика говори така...
Успех :)

10.07.04
23:31

Гоча, прави си - като гледам, най-малко е писано за краката.

Ето моята тренировка:
1.Клек 3х6-8;
2.Лег-преси 3х6-8;
3. лег екстензии 3х6-8;

Задната част на бедрото тренирам с гърба. Правя 3 серии по 6-8 згъване на машина и 3х8 сгъване от лег/стоеж с 1 крак;

Аве то е ясна работата. В мойта зала, когато искам да ползвам някъде свободно място - за разгрявка, за да покажа нещо - обикновено ползвам отдела за крака. Даже дамският отдел не е толкова празен. Смешна работа, ама е така - хората ем искат фитнес, ем ги мързи.
[quote author=“gotcha”]Дзвер теб лично не те разбирам :) Защо ти е да правиш всички уреди?
Като гледам и за другите мускули правиш така, човече с 1-2 макс 3 упражнения на мускулна група ти може да изградиш нечовешка физика! Когато станеш 100 кила релеф може наистина да кажеш - аджеба май трябва да оформя тук-там и да пуснеш някой друг уред това онова. Мойта логика говори така...
Успех :)

Хм. Може би искаш да кажеш - 100 кила маса....
Абе аз имам 100 кила ма хич не може да говорим за културизъм :)
Аде ще си пиша горе - долу денят за крака
1.Клек - пирамида - 5-6 серии от 12 до 4 повторения
2. Лег преса - 3х10 както дойде
3. Хакен - пирамида 3х12-8
4. Сгъване за подбедреница - 3х10 може пирамида
5. Екстензии - 3х10 може пирамида
6. Прасец - 3-4х12
7. Чао :) Едвам слизам по стълбите на изхода

Когато имам ден за гърди, понеже правя и клек, добавям и:
1. Екстензии или сгъване за подбедреницата
2. Прасец

Истината е обаче, че макар и на клек да не са много килата, с които правя, краката ми вървят доста добре - за 4, скоро 5 месеца откак тренирам направо не мога да си ги позная.... Малко по - слабичко върви прасеца, ама предполагам, той е свикнал поради тежестта ми на натоварвания и тея в залата не ги усеща много - много.
Не съм разбирач, но не забравяйте: краката включват три, да не кажа четири големи мускулни групи!

11.07.04
11:16

Това е раздел бедра :) а те са от 2 големи групи. Предполагам не полагаш отделни грижи за абдуктори и аддуктори?
Аз преди ако не изредих в залата всички уреди и един вагон упражнения за 1 мускул не си тръгвах. Правех и по 1-2 серии яко трябва ама да съм наблъскал така доволно упражнения. Да ама не е това фатката, ще се убедиш сам :)

BO

21.07.04
22:03

Това е една добра (според мене) тренировка за бедрата.
Ето я и неяе:
1) Кекове 3x6-8
2)Лег екстензия 3x6-8
3)Мъртва тяга с изпънати крака 3x6-8
4)Лег преса 3x6-8

Д А Н О  С А М  В И  П О М О Г Н А Л !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

21.07.04
22:28

кЕковете са яки :)
Пускаш 2 уреда за квадрицепса а нито един за бицепса.
Не мисля, че мъртвата тяга с изпънати крака е толкова ефективна, колкото бедреното згъване. Нищо, че сам фен на свободните тежести ;)

22.07.04
10:30

Ето преди да си смачкам коленете какво правих за крака:1.Клек 4-5х8-10 2.Хакен клек 5х8.На следващата тренировка вместо хакен лег преса.В началото 2х15 бедренно разгьване за загрявка.Това беше.В момента не мога да тренирам крака.P.S Абе готча добро утро не беше ли за еректорите на гьрба или не сьм разбрал нещо :roll:

22.07.04
10:37

Няма начин да не ги натоварва, но главната цел е да натовариш бицепсите с добро разтягане в областа. Мъртва тяга с изправени крака е почти същото, ама ти трябва по-тежко. Като цяло за бедрата с по-леки тежести е по-добре да боравиш, освен ако не търсиш сила.

С леки тежести ми се струва, че на клек, хакен и лег преса няма да постигнеш много.
Пък и на другите. Ако имаш предвид чисто и догоре изпълнено упражнение, съм съгласен, но тежестта не бива да се подценява - това са мускулите в човешкото тяло, изложени на едно от най - големите нормални натоварвания....

22.07.04
17:51

Оф написал сам глупост :)
Исках да кажа, че добро утрото с по-леки тежести трябва да се прави и бавно да усетиш задното бедро.
Нещо съм спал май като съм писал  :lol:

20.09.04
22:07

За маса на краката-на мен ми се отрази перфектно.

-клек 2x12 за загрявка после 5x5 с максимум тежест
-екстензии 4х10
-бедрено згъване 3х10
-нещо за прасец.Аз лично предпочитам калф машината.

Не съм пробвал, но ако имаш още сила  :)  можеш да включиш след екстензиите и лег преса.Гаранция че ще се разбиеш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1