Мнения за моя хранителен режим за сжаляне на 20 килограма

23.07.15
13:11

Здравейте, Попаднах на един хранителен режим в интернет пространството който ме заинтригува. Целта ми е да свалям килограми. В началото на годината бях 124 и от март до сега успях да сваля 14 килограма с НВД много кардио и тренировки. Бях в калориен деицит и на ден приемах около 1500 калории на ударих плато и мисля че прекалено съм ограничил храната и въглехидратите. Посмятах малко и изчислих че в хранителния режим по долу калориите се въртят между 1700до 200 в дните с повече въглехидрат
Настоящото ми тегло е 110 кг и съм 180 см висок целта ми е 90 кг.
Тренирам всеки ден с тежести и кардио. Събота почивка, в неделя само кардио (60 мин вело )
Мислите ли че този режим е походящ за мен и дали ще свърши работа?
И другия ми въпрос е как да разпределя въглехидратните хранения? до обед или и едно след 12 ?
Както се вижда режима е 4 дневен с въртене на въглехидрата ижсеки 5-ти ден всъщност е ден 1.
Хранителен режим
Ден 1
50гр овесени ядки+4яйца+1 грейпфрут
50гр ориз+200гр месо
200гр месо+50гр маслини+салата
50гр ориз+200гр месо
200гр риба+броколи
100гр извара+салата от моркови със зехтин
Ден 2
100гр овесени ядки+4 яица+1 грейпфрут
50гр ориз+150гр месо
50гр ориз+150гр месо
150гр месо+салата+50гр ядки
200гр бяла риба+салата+50гр маслини
100гр извара+салата от краставици със зехтин
Ден 3
100гр овесени ядки+4 яйца+1 грейпфрут
50гр ориз+150гр месо
50гр ориз+150гр месо+50гр ядки
50гр ориз+150гр месо
200гр месо+салата със зехтин
100гр извара+салата от моркови със зехтин
Ден 4
100гр овесени ядки+4 яйца+1 грейпфрут
50гр ориз+150гр месо
50гр ориз+150гр месо+салата
50гр ориз+150гр месо+50гр ядки
50гр ориз+150гр месо
100гр извара+салата от краставици със зехтин

Здрасти!

Да разбираме ли, че не си започнал режима, а се чудиш дали да бъде той?
Ако не си го започнал, би ли описал как се храниш сега?

Като вид храните са добри обаче е адски еднотипно и рискуваш да ти писне, а и еднообразието в дългосрочен план не влияе само на мотивацията.
Всеки ден има по 6 хранения, а сега колко пъти ядеш? Идеята ми е - дали ще се чувстваш добре с 6 хранения, дали ще може да ги разпределиш така, че да не са прекалено нагъсто и т.н.

Другото - може да добавиш още 1-2 салати при някое хранене.
Но все си мисля, че 3-4 хранения ще са ти по-подходящи. Не знам защо..

24.07.15
21:34

Да започнах го от понеделник . Но с малка промяна намалил съм количеството на въглехидрата на половина.
Да споделя  от кантара не сум мръднал с нито грам но огледалото.... видимо съм смъкнал корема ....
Храненето ми преди този режим се състоеше основно от пилешко филе ,яица  салата и овес...
сутрин овес с малко кисяло мляко и останалите 4 хране ния с пиле и салата .... не мисля че е най добрия режим защото не е добре балансиран и искам да исградя нов по добър и сущевременно да не се отпускам и да дебелея.
Да права си 6 хранения са ми много правя 3 основни  и 2 междинни
7.30 овес малко мляко и 2 белтъка омега 3
10.30 100 грама ориз пробвах и с пиле  но не ми се искада смесвам протеина и въглехидрата  четох някъде че забавя усвояването
13.00 пилефиле и краставица
15.30 филе  броколи
18.00 тренировка
20.00 вечеря извара или пиле или 3 белтъка с салата
след силова тренировка пия доза суроватъчен протеин 
порциите пиле варират около 150 грама както и изварата
незнам дали е правилно незнам дали съм на прав път .... затова питам и се опитвам да екпериментирам...

Яж яйцата цели.
Яж си пилето с ориза. :)

Но разнообразявай менюто си:

Източници на белтъчини освен изварата и пилето, което ядеш: всякакъв вид месо - свинско, телешко, пуешко, агнешко; всякаква риба - разнообразявай
Източници на въглехидрати (освен ориза и овеса): картофи, царевица, пълнозърнести изделия - спагети, макарони, хляб; различни варива - жито, бобови и тн
Източници на мазнини: краве масло, зехтин и други олия,

Не се притеснявай от други храни - стига да си спазваш необходимия за целта калориен баланс, няма да имаш проблем, а в бонус ще ти е разнообразно, пълноценно, с различни вкусове и няма да ти омръзва.

24.07.15
21:45

Честно казано ме е страх много трудно уцелвам режима с който свалям и затова ме е страх да го променям ...
трудно ми е да преценя колко калории приемам а мисля че се вманиачавам с кантара и калколатора постоянно...

Мнението беше редактирано от Vladimir Yankov на 24.07.15 21:45.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1