24.07.15
12:39
Здравейте :) ще започна като много други нерешителни дами - от много време се чудя дали да си направя дневник и да дойде и този ден в който,това се случи :) Чета много относно здравословното хранене и се опитвам и да тренирам в къщи ,но нещо не ми се получава с изчистването на мазнини :( и като цяло със свалянето на килограми . Висока съм 165 и тежа 57 кг. на 29 години съм искам да сваля някой и друг килограм мазнини ако може ще е идеално . В омагьосания кръг на диетите съм била много години наред и от там съм се сдобила и с доста целулит :( Реших ,че така няма да стане и затова взех да се храня здравословно - проблема ми е ,че не мога да си изчисля и приетата храна . Правя си домашни тренировчици вкъщи 4 или 5 пъти в седмицата по около 30 мин .
закуска - 10:00 - ябълка
обяд 14:00 салата
следобедна закуска( много рядко ) - някакъв плод
18:00 тренировчица 30 мин.
19:00 вечеря - салата с пилешко или риба или омлетче
и евентоално ако огладнея хапвам плодове или ядки /семена ( слънчогледови или тиквени)
Ще се радвам ако някой реши да ми подаде ръка ,за да стартирам чистенето :)
Темата беше редактирана от believe на 24.07.15 12:43.
24.07.15
14:27
Какво включва тренировката ти?
В калориен дефицит ли си?
Тренировачните програми на Румяна Илиева , като се има впредвид че съм новобранец в спорта
Относно храненето никога не съм го изчислявала и ми се струва невъзможно да се справя с тази задача . От тук се и подразбира ,че незнам дали съм в калориен дефицит .
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.07.15 14:47.
24.07.15
19:57
Здрасти! Добре дошла! :)
казано от believe на 24.07.15, 12:39:
закуска - 10:00 - ябълка
обяд 14:00 салата
следобедна закуска( много рядко ) - някакъв плод
18:00 тренировчица 30 мин.
19:00 вечеря - салата с пилешко или риба или омлетче
Надявам се да не прозвучи грубо, не е това целта ми, но единственото смислено и качествено хранене е това в 19:00.
Всичко останало са само фибри, вода и фруктоза.
Калориите ти са много малко и нищо чудно пак да се завъртиш в кръга на кофти диетите с нежелани ефекти върху визия и здраве.
Моят съвет е да увеличиш белтъчините (още месо, риба, яйца) и да прибавиш полезни мазнини - не знам колко често ги ядеш тези ядки и в какви количества, но все пак имаш нужда от добро съотношение на омега 3 и омега 6, а набавяйки си мазнините само от ядки, не би работило в тази посока.
Повече мазна рибка. :)
Плодовете може да си ги ядеш междинни, самостоятелно.
За закуска и обяд направи нещо подобно на това, което имаш за вечеря. На някое хранене може да добавиш ориз, картофи, пълнозърнести изделия - някакъв източник на въглехидрат, а към салатите - зехтин, авокадо.
Тренировките не мога да коментирам, тъй като идея си нямам какво е, но е добре, че се движиш редовно и се надявам техниката ти да е добра и натоварването - на ниво. :) Да има предизвикателство.
24.07.15
21:34
казано от believe на 24.07.15, 14:39:
Тренировачните програми на Румяна Илиева , като се има впредвид че съм новобранец в спорта
Относно храненето никога не съм го изчислявала и ми се струва невъзможно да се справя с тази задача . От тук се и подразбира ,че незнам дали съм в калориен дефицит .
Румяна Илиева има доста програми няма как да разберем коя точно правиш. Може би линк или да я опишеш :)
Здраввй Вероника, не звучи никак грубо ,даже се радвам че някой ми дава съвет относно храненето :) за което благодаря към салатите добавям семена - слънчогледови ,тиквели ,ленени и задължително зехтин .Много обичам плодове и затова стартирам деня с тях.Нямам особено движение през деня за това гледам да не ям много калорична храна .Имах един период в който закусвах с кисело млеко с овесени ядки ,канела и някакъв пплод - по- добро ли е като вариант ?
6 седмична програма с упражнения за начинаещи - започнах с тези ,а сега съм на тези -20 минутна тренировъчна програма за начинаещи в домашни условия, с включени разгряване и разтягане Ще се радвам да ми кажете дали са добри или трябва да мина на по трудни за да чакам резултат -на мен и тези не са ми много лесни :( Нямам възможност да ходя на фитнес и предпочитам да правя упражнения в домашни условия .
25.07.15
10:32
Няма проблем да не закусваш, ако така си ОК. :)
Имах предвид, че общото количество белтъчини и мазнини за деня е малко.
Може да ги добавиш към обяда и вечерята.
25.07.15
10:41
Щом не са ти лесно упражненията тук , няма смисъл да почваш нещо по трудно, нито ще можеш дазавъшиш трудната нито пък ако са напъваш като животно ще постигнеш желаният ефект по-бързо, най-много даси с голяма МТ и да пропуснеш 3-4 тренировки, което ще обезмисли първата и т.н.
П.С намерих въпросната програма, но немога да я поставя като линк от съображения със системата
Да относно линка и аз неможах да го поставя затова копирах заглавията на тренировките .
Интересува ме и друго за храненето след тренировката добре ли е ? и друго преди тренировката ако съм гладна какво мога да хапна за да имам сили за нея :)
25.07.15
11:11
Да, аз вече казах, че храненето ти от 19ч, което се явява след тренировка, е най-смисленото. :)
Щом тренираш в 18ч, а обядът ти е в 14ч, то ако обмислиш съвета ми да добавиш повече белтъчини и мазнини към обяда, едва ли ще си гладна.
Голяма пържола / риба на скара / омлет със цели яйца + салата + маслини /зехтин /семена и там, каквото си слагаш. :)Стабилен обяд, после имаш 4 часа до тренировката - няма да ти бъде тежко за физическото натоварване, но няма и да си гладна, ако това се случва в момента.
Вероника имаш впредвид на вклуча някоя мръвчица към обяда или яйчице ... ? Отнозно мазнините ако си ги набавям от сирене и кашкавал можели ? Забравих да споделя че имам много бавен метаболизъм ,който отново ми е като наследство от диетите :( пия по един зелен чай всеки ден . И поради ленивите ми черва избягвам яйцата да ги консумирам често ( четох че имат обратен ефект на този ,който търся аз )
25.07.15
11:18
Пий повече вода, яж млечни продукти, яж ядки хем ще приемаш повече мазничко хем помагат за метаболизма. Яж повече риба.
Много Ви благодаря за отделеното време и съвети :) много се чудех дали да си направя дневник ,но не съжалявам . Приятен съботен ден от мен - а аз ще се опитам да си коригирам храненето ;)
25.07.15
11:31
Да, да не е гола салата.
Добави рибка/ месце :)
Какво си чела за яйцата?
че не са от храните който раздвижват метаболизма - тоест че действат запичащо
25.07.15
12:35
На теб така ли ти действат?